Home Greek News Βόμβα Χρήστου Σπίρτζη: Ζητά εμπλοκή της Europol στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών

Βόμβα Χρήστου Σπίρτζη: Ζητά εμπλοκή της Europol στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών

by _
0 comment 111 views
Βόμβα Χρήστου Σπίρτζη: Ζητά εμπλοκή της Europol στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών
Βόμβα Χρήστου Σπίρτζη: Ζητά εμπλοκή της Europol στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών

Βόμβα Χρήστου Σπίρτζη: Ζητά εμπλοκή της Europol στη διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών

“Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να εμποδίσει την αποκάλυψη της αλήθειας”..

 από Fantomas

Θύμα παράνομης παρακολούθησης έχει πέσει, ως γνωστόν, ο Χρήστος Σπίρτζης, αφού στο κινητό του βρέθηκαν μηνύματα παγίδευσης του παράνομου λογισμικού Predator και, ως εκ τούτου, προτείνει την άμεση συντονιστική και εποπτική εμπλοκή της Europol στις διαδικασίες διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος πήρε το λόγο κατά τη κατά τη διάρκεια των εργασιών της 11ης Συνεδρίασης της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol (ΜΟΚΕ), που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, τόνισε πως η επιτελική συμμετοχή της υπηρεσίας είναι επιβεβλημένη. «Μέσα από εμένα θύματα είναι και οι συνομιλητές μου, μεταξύ των οποίων ο τέως Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, Ευρωβουλευτές, Επίτροποι, Στελέχη της Ε.Ε., Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι», εξήγησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Δυστυχώς οι όποιες έρευνες εκ μέρους των ελληνικών Αρχών, ακόμη και οι καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εμποδίστηκαν και τελικά δεν επετράπησαν με ακέραιη ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στόχο τη συγκάλυψη», προσέθεσε ο πρώην Υπουργός, συμπληρώνοντας πως «κανένας απολύτως έλεγχος δεν έχει γίνει από την ημέρα που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων είτε του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, είτε η δική μου, ούτε καν στην εταιρεία που λειτουργεί και εμπορεύεται το Predator».

Χρήστος Σπίρτζης: Τα «μολυσμένα μηνύματα» που έστειλε στο κινητό του το Predator | LiFO



Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να εμποδίσει την αποκάλυψη της αλήθειας

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογράμμισε, επίσης, πως η ελληνική κυβέρνηση με τις μέχρι σήμερα πράξεις και παραλείψεις της έχει αποδείξει περίτρανα ότι επιλέγει να εμποδίσει την αποκάλυψη της αλήθειας και να συσκοτίσει την υπόθεση και τις ευθύνες της. «Για αυτό ακριβώς είναι επιβεβλημένη η επιτελική συμμετοχή της Europol προκειμένου να διαφυλαχθεί έμπρακτα και αποτελεσματικά η ιδιωτικότητα και το απόρρητο των επικοινωνιών των πολιτών της Ευρώπης, αλλά και να θωρακιστεί το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το κράτος δικαίου που αποτελεί το σημαντικότερο στοιχείο του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού», τόνισε με έμφαση, ενώ, κλείνοντας, εκτίμησε πως «είναι ζήτημα τιμής για την Ευρώπη».

 

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr