Home Greek News ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! – ΒΟΥΛΗ: Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας: «Ομερτά» της ΝΔ στους παρόχους για να μην αποκαλυφθούν νέες υποκλοπές!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! – ΒΟΥΛΗ: Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας: «Ομερτά» της ΝΔ στους παρόχους για να μην αποκαλυφθούν νέες υποκλοπές!!!

by _
0 comment 134 views

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! – ΒΟΥΛΗ: Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας: «Ομερτά» της ΝΔ στους παρόχους για να μην αποκαλυφθούν νέες υποκλοπές!!!

25 OKT. 2022 | 05:35πμ | Λος Άντζελες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GNOD, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Θανάσης Μπούρας, απέρριψε το αίτημα της μειοψηφίας να αποσταλεί ερώτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, με σκοπό να ξεκαθαριστεί το ενδεχόμενο να ήταν υπό καθεστώς παρακολούθησης – νόμιμης επισύνδεσης τύπου Ανδρουλάκη από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κι άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Άλλο ένα τεκμήριο ενοχής φορτώνεται στην πλάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την απόρριψη του αιτήματος της Αντιπολίτευσης να γνωστοποιήσουν οι πάροχοι στη Βουλή εάν υπάρχουν κι άλλοι Βουλευτές, Ευρωβουλευτές ή ακόμα και δημοσιογράφοι που παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Κατά το πρώτο σκέλος της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής, το «παρών» στη συνεδρίαση έδωσαν εκπρόσωποι από τον ΟΤΕ, τη Vodafone, τη Wind και την OTEGLOBE. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι εκπρόσωποι των παρόχων διαβεβαίωσαν τα μέλη της Επιτροπής πως διατηρούν αρχείο για όλες τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ.

Ως εκ τούτου, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, κατέθεσε αίτημα να αποσαφηνίσουν οι πάροχοι εάν υπάρχουν ή υπήρχαν κι άλλα πολιτικά πρόσωπα που ήταν θύματα… νόμιμων επισυνδέσεων, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με το αίτημα του τρίτου κόμματος συμφώνησε και η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει πρώτος μετά από επίσκεψή του στην ΑΔΑΕ ότι έπρεπε να ληφθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ωστόσο, η ΝΔ -πιστή στο δόγμα της «ομερτά»- απέρριψε το εν λόγω αίτημα, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κ. Θανάση Μπούρα, να ισχυρίζεται πως το Κοινοβούλιο δεν έχει τέτοιου είδους αρμοδιότητα.



Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της εξίσου ενοχικής τροπολογίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2021 μετά το αίτημα του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη για σχετική ενημέρωση, η ΑΔΑΕ δεν δύναται να ενημερώσει ούτε καν τα θύματα της παρακρατικής πρακτικής της ΕΥΠ που αδίκως τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Δεύτερος «γύρος»

Μετά την ακρόαση των εκπροσώπων των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, το κατώφλι της Επιτροπής πέρασαν ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο αντ΄ αυτού του Πρωθυπουργού και πολιτικού προϊσταμένου της ΕΥΠ, Γιώργος Γεραπετρίτης, η αρμόδια για την Υπηρεσία Εισαγγελέας, Βασιλική Βλάχου, και ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr