Home ΔΙΕΘΝΗ Γ’ Π.Π.; – Πρ. στρατηγός και επικεφαλής της CIA σε τουρκικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ μπορούν να ηγηθούν πολυεθνικής δύναμης κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ

Γ’ Π.Π.; – Πρ. στρατηγός και επικεφαλής της CIA σε τουρκικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ μπορούν να ηγηθούν πολυεθνικής δύναμης κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ

by _
0 comment 180 views

Image Credit: Leigh Vogel/Getty Images for Concordia Summit

Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος; – Πρ. στρατηγός και επικεφαλής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους: Οι ΗΠΑ μπορούν να ηγηθούν πολυεθνικής δύναμης κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ

Infowars.com
23 Οκτωβρίου 2022, 10:39 π.μ

Το επιστόμιο του στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος σηματοδοτεί την κλιμάκωση της άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία με βάση την υπόθεση ότι η χώρα μπορεί να εμπλακεί σε «σοκαριστικές και φρικτές» ενέργειες…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να ηγηθούν ενός πολυεθνικού συνασπισμού κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με τον απόστρατο στρατηγό του αμερικανικού στρατού Ντέιβιντ Πετρέους.

Σε συνέντευξή του στη γαλλική L’Express (εδώ) το Σάββατο, ο Πετρέους προέβλεψε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αναλάβει ενέργειες στην Ουκρανία που είναι «τόσο συγκλονιστικές και τόσο φρικτές» που θα ήταν απαραίτητη η άμεση επέμβαση των ΗΠΑ.

«Μιλάμε για επέμβαση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε περίπτωση επίθεσης σε ένα από τα μέλη του ΝΑΤΟ. Αλλά είναι απαραίτητο να εξεταστεί η επιλογή της χρήσης όχι δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά πολυεθνικών δυνάμεων που δεν έχουν καμία σχέση με το ΝΑΤΟ», είπε ο Πετρέους, ο οποίος διετέλεσε για λίγο διευθυντής της CIA.

«Αυτή είναι μια διαφορετική κατάσταση. Δεν χρειάζεται να χαράξουμε κόκκινες γραμμές ως προς την επίθεση σε οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ για να μιλήσουμε για τη λειτουργία του 5ου άρθρου του καταστατικού χάρτη. Μπορείτε επίσης να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις ως πολυεθνική δύναμη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών», πρόσθεσε.



Ο Πετρέους ισχυρίστηκε επίσης ότι η Ρωσία έχει λίγες πιθανότητες να αντιστρέψει την τροχιά της σύγκρουσης στην Ουκρανία χάρη στην οικονομική βοήθεια της Αμερικής.

Επιπλέον, οι ΗΠΑ έχουν «πολλές επιλογές» εάν η Ρωσία αποφασίσει να εκτοξεύσει ένα πυρηνικό όπλο, είπε.

Από το  RT:

Την ίδια στιγμή, ο Πετρέους είπε ότι τα προηγούμενα λόγια του είχαν περιγράψει «μόνο μία» από τις «πολλές επιλογές» που έχει επιφυλάσσει η Αμερική σε περίπτωση που η Ρωσία καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετικά κακή απόφαση».

 

Ο στρατηγός είπε επίσης ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει την κατάσταση στην πρώτη γραμμή, η οποία, σύμφωνα με τον Πετρέους, είναι δυσμενής για τη Μόσχα.

 

Ο Πετρέους διοικούσε τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν από το 2010 έως το 2011, προεδρεύοντας του υψηλότερου αριθμού νεκρών (που διέπραξε η Αμερική εκεί κατά τη διάρκεια του 20ετούς πολέμου) και αυξήθηκαν οι απώλειες αμάχων.

 

Ο στρατηγός βοήθησε να πειστεί ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να αναπτύξει επιπλέον 30.000 Αμερικανούς στρατιώτες στη χώρα, αλλά το σχέδιό του για την καταπολέμηση της εξέγερσης, που εξαρτιόταν από την «ασφάλιση και εξυπηρέτηση» του τοπικού πληθυσμού, απέτυχε.



Ο Πετρέους επανέλαβε τις θέσεις του σε συνέντευξή του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα. Δείτε την…..

Η στρατιωτική «εμπειρογνωσία» (γνώσεις) του Πετρέους ΔΕΝ θα πρέπει να ληφθεί τοις μετρητοίς, δεδομένου του κεντρικού του ρόλου στον καταστροφικό πόλεμο του Ιράκ, ο οποίος βασιζόταν στα κυβερνητικά ψέματα σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr