Home ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μπάιντεν έκανε μυστική προσφορά για να αγοράσει τόνους πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ στα 80 δολάρια το βαρέλι σε αντάλλαγμα να μην μειώσει την παραγωγή – Τον απέρριψαν

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μπάιντεν έκανε μυστική προσφορά για να αγοράσει τόνους πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ στα 80 δολάρια το βαρέλι σε αντάλλαγμα να μην μειώσει την παραγωγή – Τον απέρριψαν

by _
0 comment 174 views

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μπάιντεν έκανε μυστική προσφορά για να αγοράσει τόνους πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ στα 80 δολάρια το βαρέλι σε αντάλλαγμα να μην μειώσει την παραγωγή – Τον απέρριψαν


Το καθεστώς Μπάιντεν προσπάθησε να συνάψει μυστική συμφωνία με τον ΟΠΕΚ+ για να αγοράσει 200 ​​εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στα 80 δολάρια το βαρέλι με αντάλλαγμα να μην μειώσει την παραγωγή, αλλά τον απέκρουσαν ταπεινωτικά, αναφέρει το CNN.

Από τον Michael Shellenberger, «Απέτυχε η μυστική υπόσχεση του Μπάιντεν στον ΟΠΕΚ»:

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζένιφερ Γκράνχολμ, είπε στο Reuters ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται να παρατείνει την απελευθέρωση πετρελαίου από τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης της Αμερικής, το Strategic Petroleum Reserve (SPR), μέχρι τον Οκτώβριο, και συνεπώς πέραν της ημερομηνίας κατά την οποία είχε οριστεί η λήξη του προγράμματος. Στη συνέχεια, όμως, λίγες ώρες αργότερα, αξιωματούχος του Υπουργείου Ενέργειας τηλεφώνησε στο Reuters και διέψευσε την Granholm, λέγοντας ότι ο Λευκός Οίκος στην πραγματικότητα δεν εξέταζε περισσότερες εκδόσεις SPR (Strategic Petroleum Reserve). Πέντε ημέρες αργότερα, ο Λευκός Οίκος είπε ότι σκέφτεται να ξαναγεμίσει το SPR, προτείνοντας έτσι να γίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχε προτείνει ο Granholm.

Η σύγχυση γύρω από την πολιτική πετρελαίου της κυβέρνησης Μπάιντεν ξεκαθαρίστηκε χθες, αφού ένας ανώτερος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος είχε κάνει μυστική προσφορά για αγορά έως και 200 ​​εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου του ΟΠΕΚ+ για την αναπλήρωση των SPR με αντάλλαγμα ο ΟΠΕΚ+ να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου. Ο αξιωματούχος είπε ότι ο Λευκός Οίκος ήθελε να διαβεβαιώσει τον ΟΠΕΚ+ ότι οι ΗΠΑ «δεν θα τους αφήσουν ξεκρέμαστους». Το γεγονός ότι αυτή η προσφορά έγινε μέσω του Λευκού Οίκου, όχι του Υπουργείου Ενέργειας, μπορεί να εξηγήσει γιατί ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου κάλεσε το Reuters για να λάβει πίσω τις παρατηρήσεις της Granholm, η οποία έχει δείξει ότι είναι ασυνήθιστη. και χωρίς λόγια, σε σχέση με βασικές διοικητικές αποφάσεις που σχετίζονται με την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η αποκάλυψη εγκυμονεί πολιτικούς κινδύνους για τους Δημοκρατικούς που την άνοιξη του 2020 «σκότωσαν» την πρόταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναπληρωθούν τα αποθέματα SPR με πετρέλαιο από Αμερικανούς παραγωγούς, όχι από τον ΟΠΕΚ+, και σε τιμή 24 δολάρια το βαρέλι, όχι 80 δολάρια. ένα βαρέλι που υποσχέθηκε ο Μπάιντεν στον ΟΠΕΚ+. Εκείνη την εποχή, ο Τραμπ επιδίωκε την σταθεροποίηση της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου μετά την πανδημία Covid-19 που μείωσε μαζικά τη ζήτηση πετρελαίου. Ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου πρότειναν να δαπανηθούν 3 δισεκατομμύρια δολάρια για την πλήρωση του SPR. Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ απέρριψε με επιτυχία την πρόταση και αργότερα καυχήθηκε ότι το κόμμα του είχε μπλοκάρει μια «διάσωση για μεγάλες εταιρείες πετρελαίου».

Σύμφωνα με το CNN:



Τις τελευταίες μέρες, οι ανώτεροι αξιωματούχοι της ενέργειας, της οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής του Μπάιντεν επιστρατεύτηκαν για να πιέσουν τους ξένους ομολόγους τους σε συμμαχικές χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για να καταψηφίσουν τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου. Η μείωση της παραγωγής της Τετάρτης ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη μείωση από την αρχή της πανδημίας και θα μπορούσε να οδηγήσει σε δραματική άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Ορισμένα από τα σημεία συζήτησης που κυκλοφόρησε ο Λευκός Οίκος στο Υπουργείο Οικονομικών τη Δευτέρα και τα οποία έλαβε το CNN χαρακτήρισαν την προοπτική μιας μείωσης της παραγωγής ως «ολική καταστροφή» και προειδοποίησαν ότι θα μπορούσε να εκληφθεί ως «εχθρική πράξη».

«Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν πόσο υψηλά είναι τα διακυβεύματα», είπε ένας αμερικανός αξιωματούχος για αυτό που πλαισιώθηκε ως μια ευρεία προσπάθεια της διοίκησης που αναμένεται να συνεχιστεί ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ+ την Τετάρτη.

Ο Λευκός Οίκος «παθαίνει σπασμούς και ευρίσκεται εν πανικώ», είπε ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος […]

Πραγματικά ξεκαρδιστικό.



Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξένησαν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ σε πείσμα των ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν φέρεται να έβαλε τις φωνές στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, πέρυσι επειδή προσπάθησε να του κάνει «κήρυγμα» για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Μας λένε ατελείωτα πώς τελείωσε η Ρωσία και έχει αποτύχει η πολεμική τους προσπάθεια, αλλά οι Σαουδάραβες και ο ΟΠΕΚ+ επέλεξαν να συμπαρασταθούν με τη Ρωσία και να αψηφήσουν τις ΗΠΑ σε αυτή την «ιστορική» μείωση της παραγωγής.

Δείτε το βίντεο….

—————–

ΠΗΓΗ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr