Home ΔΙΕΘΝΗ Jeffrey Sachs στο Bloomberg: «Οι ΗΠΑ χτύπησαν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2»

Jeffrey Sachs στο Bloomberg: «Οι ΗΠΑ χτύπησαν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2»

by _
0 comment 150 views
Jeffrey Sachs στο Bloomberg: «Οι ΗΠΑ χτύπησαν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2»
Jeffrey Sachs στο Bloomberg: «Οι ΗΠΑ χτύπησαν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2»

__________

Jeffrey Sachs στο Bloomberg: «Οι ΗΠΑ χτύπησαν τους αγωγούς Nord Stream 1 και 2»

Μ. Ζαχάροβα προς ΕΕ: «Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τους αγωγούς – Σας πρόδωσαν»

______________

O Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Jeffrey Sachs αποκάλυψε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι οι ΗΠΑ ήταν υπεύθυνες για τις επιθέσεις κατά των ρωσικών αγωγών Nord Stream και κυριολεκτικά «πάγωσε» τους πάντες στο στούντιο καθώς μάλλον δεν προβλέπονταν να πει κάτι τέτοιο οn camera.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «θα στοιχημάτιζε ότι είναι μία ενέργεια των ΗΠΑ».

Ο Καθηγητής εξήγησε ότι οι ΗΠΑ ήταν ο πιο πιθανός ένοχος πίσω από το σαμποτάζ του αγωγού Nord Stream, επισημαίνοντας τις απειλές του Τζο Μπάιντεν και των αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τερματισμό του αγωγού εάν η Ρωσία επέμβει στην Ουκρανία.

«Η καταστροφή του αγωγού Nord Stream;;; Θα στοιχημάτιζα ότι ήταν μια ενέργεια των ΗΠΑ –ίσως ΗΠΑ και Πολωνία– ξεκίνησε ο Sachs πριν τον διακόψει ο παρουσιαστής της «Bloomberg Surveillance», Tom Keene.

«Τζεφ, Τζεφ, πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Γιατί πιστεύετε ότι ήταν μια ενέργεια των ΗΠΑ; Τι στοιχεία έχετε για αυτό;», του είπε ο Keene.

Ο Sachs έφερε αποδείξεις, υποδεικνύοντας «άμεσες αποδείξεις ραντάρ» που επιβεβαίωναν μια αμερικανική στρατιωτική παρουσία γύρω από τους αγωγούς πριν από τις ανατινάξεις.



Η ΕΕ θα πρέπει να παραδεχτεί ότι προδόθηκε από τους συμμάχους της τους Αμερικανούς σε ότι αφορά τις ανατινάξεις των αγωγών Nord Stream 1 & 2, ανέφερε στο κανάλι της στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.



«Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να παραδεχτούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους στα περιστατικά των Nord Stream».

Επέστησε την προσοχή στη δήλωση του Ρώσου Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω της άθικτης γραμμής του αγωγού Nord Stream 2.

Σε ανάλογη ανακοίνωση είχε προβεί η Gazprom, ενώ λίγες μέρες μετά ο ενεργειακός ρωσικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι ξαναρχίζει η ροή αερίου προς την Ιταλία.

«Θα τολμήσει κάποιος να πει μετά απ’ αυτό ότι η χώρα μας βρίσκεται πίσω από την πράξη δολιοφθοράς; Συμφωνώ ότι όντως είναι πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια. Κάποτε όμως οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να το κάνουν αυτό, και να παραδεχτούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr