Home Greek News Η επιστολή της ΑΔΑΕ στον Ν. Ανδρουλάκη που εκθέτει την κυβέρνηση

Η επιστολή της ΑΔΑΕ στον Ν. Ανδρουλάκη που εκθέτει την κυβέρνηση

by _
0 comment 139 views
Η επιστολή της ΑΔΑΕ στον Ν. Ανδρουλάκη που εκθέτει την κυβέρνηση
Η επιστολή της ΑΔΑΕ στον Ν. Ανδρουλάκη που εκθέτει την κυβέρνηση

Η επιστολή της ΑΔΑΕ στον Ν. Ανδρουλάκη που εκθέτει την κυβέρνηση

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»

Με τον πιο κατηγορικό τρόπο απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στην υποκριτική «πρόσκληση» της κυβέρνησης να πάει στην ΕΥΠ για να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του. Και αυτό γιατί, όπως ο ίδιος έχει εξηγήσει, κανείς ποτέ δεν τον κάλεσε νομίμως, επισήμως και εγγράφως να ενημερωθεί σχετικά, καθώς έχει καταργηθεί η σχετική διαδικασία.

Αλλωστε και η ίδια η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, σε γραπτή απάντησή της προς τον Ν. Ανδρουλάκη, του εξηγεί γιατί, βάσει της τροπολογίας που ψήφισε πέρυσι η Ν.Δ. (και κατά λάθος το ΠΑΣΟΚ), θα ήταν παράνομη η ενημέρωσή του. Το σχετικό απόσπασμα του εγγράφου της ΑΔΑΕ που κατέθεσε χθες στην εξεταστική ο κ. Ανδρουλάκης και παρουσιάζει η «Εφ.Συν.» αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μετά την τροποποίηση της παρ. 9 του άρθρου 5 του ν. 2225/1994 με το άρθρο 87 του νόμου 4790/2021, σε κάθε περίπτωση που η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών έχει επιβληθεί για λόγους εθνικής ασφαλείας, η ΑΔΑΕ δεν δύναται να γνωστοποιεί στον ίδιο τον θιγόμενο τη λήψη του μέτρου της άρσης, μετά τη λήψη αυτής, ακόμη και αν δεν διακυβεύεται πλέον ο σκοπός για τον οποίο διατάχθηκε. Η χορήγηση αντιγράφου του φακέλου σας εκ μέρους της ΑΔΑΕ θα παραβίαζε την ανωτέρω διάταξη».

ΠΗΓΗ >> https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/361358_i-epistoli-tis-adae-ston-n-androylaki-poy-ekthetei-tin-kybernisi

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr