Home Greek News Η «νομιμοποίηση» του παρακράτους Μητσοτάκη

Η «νομιμοποίηση» του παρακράτους Μητσοτάκη

by _
0 comment 204 views
Η «νομιμοποίηση» του παρακράτους Μητσοτάκη
Η «νομιμοποίηση» του παρακράτους Μητσοτάκη

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η «νομιμοποίηση» του παρακράτους Μητσοτάκη

Με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε τις εργασίες της. Απομένει η σύνταξη πορίσματος για την Oλομέλεια της Βουλής.

Αυτό έγινε χθες που αποκαλύφθηκε από τον ιστότοπο insidestory.gr ότι ο Φέλιξ Μπίτζιος παραμένει ακόμα ο «τελικός δικαιούχος» του 35% στην εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το παράνομο λογισμικό υποκλοπών Predator.

Χθες που η εφημερίδα «Τα Νέα» του συγκροτήματος Μαρινάκη πανηγύριζε στην πρώτη σελίδα και στο βασικό θέμα της προτάσσοντας τον τίτλο «Υποκλοπές τέλος». Οχι βέβαια γιατί οι υποκλοπές τελείωσαν και πλέον μπορούμε να μιλάμε μεταξύ μας χωρίς τον φόβο ότι μας παρακολουθούν. Οχι γιατί θωρακίστηκε το συνταγματικώς κατοχυρωμένο απαραβίαστο των επικοινωνιών και της ιδιωτικής ζωής. Αλλά γιατί τάχα η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για το θέμα.

Από αυτή την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της –επιχειρηματίες και ΜΜΕ– δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο. Αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη από τη στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε όλα τα αιτήματα της αντιπολίτευσης να καταθέσουν ως μάρτυρες οι βασικοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ταυτόχρονα, στην ΕΥΠ καταστράφηκε ο φάκελος παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, στην ΑΔΑΕ απαγορεύτηκε με νόμο να ενημερώνει τα θύματα των υποκλοπών για την περίπτωσή τους και οι βασικοί ύποπτοι κρύφτηκαν πίσω από την παράνομη επίκληση του απορρήτου των ενεργειών τους.



Χθες δεν είχαμε απλά την ολοκλήρωση της κυβερνητικής επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου. Χθες είχαμε την ολοκλήρωση της αντιδημοκρατικής εκτροπής που συνιστά αυτή η συγκάλυψη.

Χθες το πολίτευμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί δέχθηκαν ένα ισχυρότατο πλήγμα. Από τώρα και στο εξής κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, αφού, με βάση το κυβερνητικό δόγμα, ουδείς εξαιρείται των υποκλοπών. Επιπλέον, θεσμοθετήθηκε στην πράξη η ασυλία των πολιτικών προσώπων και των κρατικών υπηρεσιών που παραβιάζουν το απόρρητο των επικοινωνιών και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.

Η πρακτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση με την Εξεταστική Επιτροπή –αλλά όχι μόνο– δημιουργεί προηγούμενο. Στην πράξη δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος πάνω σε αυτούς που διατάσσουν ή διενεργούν υποκλοπές, καθώς δεν υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που θα διακριβώσει το νόμιμο ή το παράνομο αυτών των ενεργειών.

Το παρακράτος Μητσοτάκη επιδιώκει να επιβάλει τη νομιμοποίησή του. Πρέπει να γκρεμιστεί.

ΠΗΓΗ >> https://www.efsyn.gr/politiki/i-apopsi-tis-efsyn/361352_i-nomimopoiisi-toy-parakratoys-mitsotaki

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr