Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Στον “ύπνο” πιάστηκε η ΕΥΠ Κομοτηνής! Αλωνίζουν 100 πράκτορες με “τουριστική βίζα”. Το “ζευγάρι” που διοικεί την μονάδα και η κολλητή φίλη που ψάχνει φίλους στο Facebook. Ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου και το δίκτυο “ΤΑΖΑ” της Vodafone.

Στον “ύπνο” πιάστηκε η ΕΥΠ Κομοτηνής! Αλωνίζουν 100 πράκτορες με “τουριστική βίζα”. Το “ζευγάρι” που διοικεί την μονάδα και η κολλητή φίλη που ψάχνει φίλους στο Facebook. Ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου και το δίκτυο “ΤΑΖΑ” της Vodafone.

by _
0 comment 242 views

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2022

Στον “ύπνο” πιάστηκε η ΕΥΠ Κομοτηνής! Αλωνίζουν 100 πράκτορες με “τουριστική βίζα”. Το “ζευγάρι” που διοικεί την μονάδα και η κολλητή φίλη που ψάχνει φίλους στο Facebook. Ο ρόλος του Τουρκικού Προξενείου και το δίκτυο “ΤΑΖΑ” της Vodafone.

-Του Άρη Σπίνου

Είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν αυτά τα θέματα ότι τα κλιμάκια της ΕΥΠ στην Θράκη δεν είναι μόνο ανύπαρκτα και ΥΠΟ-στελεχωμένα αλλά τελούν υπό πλήρη διάλυση.

Ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για περισσότερα από 100 άτομα τα οποία εισήλθαν τόσο από τον Έβρο με απλή τουριστική βίζα, μέσω Βουλγαρίας απο το μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου και φυσικά μέσω των υποτιθέμενων “ορδών” των λαθρομεταναστών που συνεχίζουν να περνούν από συγκεκριμένα περάσματα στον Έβρο.

Οι καλά εκπαιδευμένοι πράκτορες, παρέμειναν για περισσότερο από 8 μήνες στην Αδριανούπολη, λαμβάνοντας εκτός της ειδικής εκπαίδευσης και εξοπλισμό κατάλληλο για τη συλλογή πληροφοριών και βιντεοσκόπησης σημείων αμυντικού και όχι μόνο χαρακτήρα.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα του Τουρκικού Προξενείου γίνονται μέσω του δικτύου TAZA της VODAFONE, που σημαίνει ότι τα τηλέφωνα είναι χρεωμένα σε άτομα που είναι λαθρομετανάστες και κυρίως Σύριοι και Πακιστανοί. Κάθε επικοινωνία τους – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας – γίνεται με διαφορετικό νούμερο κλήσης, όπου μετά η κάρτα καταστρέφεται, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα είναι με ειδικό πληροφοριακό σύστημα, που δεν επιτρέπει άμεση παρακολούθηση από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, χρησιμοποιούνται και μουσουλμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, όπως επίσης και Μουσουλμάνοι που έχουν αποκτήσει προσωρινή άδεια διαμονής στη χώρα για λόγους εργασίας ή και άλλης αιτιολογίας.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές μας, αναφέρουν ότι οι τούρκοι πράκτορες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, γεγονός που έχει θορυβήσει την Αθήνα, η οποία ζητά άμεσα εξηγήσεις από τον Υπεύθυνο προϊστάμενο του γραφείου της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Φυσικά οι απαντήσεις θα δοθούν αν βρει χρόνο να ασχοληθεί με αυτό και αν του το επιτρέψει η “συμβία” του που ουσιαστικά αυτή ασκεί καθήκοντα διοικητή μονάδας. Να σημειώσουμε ότι κυρίαρχο ρόλο παίζει και μια μεταφράστρια που εργάζεται στην μονάδα της ΕΥΠ, κολλητή φίλη του ζεύγους όπου φόρα παρτίδα με την φωτογραφία της και τα στοιχεία της παρουσιάζεται στο Facebook. Δεν είναι άλλωστε η μόνη υπάλληλος της ΕΥΠ που κάνει κάτι τέτοιο. Έχουμε στην διάθεση μας “32 τέτοιους” υπαλλήλους της ΕΥΠ αλλά για λόγους που εμείς αντιλαμβανόμαστε και προφανώς όχι αυτοί δεν δημοσιεύουμε τα προφίλ τους. Το κάναμε μια φορά προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η νέα διοίκηση αλλά όπως μάθαμε… αγρόν ηγόρασε!

ΠΗΓΗ >> https://edolio5.blogspot.com/2022/09/100-facebook-vodafone.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr