Home Greek News Eτσι φρόvτισε η “αγiα oικoγέvεια” ώστε vα αθωωθoύν oι κάθε λoγnς Xριστoφoράκoι…

Eτσι φρόvτισε η “αγiα oικoγέvεια” ώστε vα αθωωθoύν oι κάθε λoγnς Xριστoφoράκoι…

by _
0 comment 190 views

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Eτσι φρόvτισε η “αγiα oικoγέvεια” ώστε vα αθωωθoύν oι κάθε λoγnς Xριστoφoράκoι…
Να γιατί αθωώθηκαν… δια παραγραφής, οι κάθε λογής Χριστοφοράκοι της Siemens!

Να γιατί τον άφησε η “αγία οικογένεια” να διαφύγει το 2008 στην Γερμανία!

Να γιατί ποτέ οι γερμανικές αρχές δεν τον εξέδωσαν στην Ελλάδα!

Για να μη μιλήσει… αλλά και να κρατάνε πάντα τους Μητσοτάκηδες… Αυτούς θα συνεχίσετε να εμπιστεύεστε στα εθνικά ζητήματα;

Για να δούμε, λοιπόν, τώρα, που ευαισθητοποιήθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου…

Οι εισαγγελικές αρχές και η οικονομική αστυνομία, κύριε Ισίδωρε Ντογιάκε, θα ελέγξουν την off shore “mistras holding litimed” του Αγ. Βικεντίου;

Όπως έχω αποκαλύψει από το 2011, κι έχω επανέλθει με επιπλέον αποκαλύψεις το 2015  όταν έπεσε μαύρο σκοτάδι στην επίμαχη υπόθεση, η off shore εταιρία «Mistras Holding Limited», με έδρα το φορολογικό παράδεισο του Αγίου Βικεντίου (Trusthouse 112 Bondie Street, ΑΦΜ 800300…), επιδόθηκε εκείνη τις εποχές των μαύρων ταμείων της Siemens σε αγοραπωλησίες γης τόσο στην Αττική, όσο και σε νησιά, όπως είναι η Αντίπαρος, οι Σπέτσες και η Τήνος.

Κάπως έτσι, έγινε και το «θαύμα» του Αγ. Βικεντίου στην Τήνο με ακίνητη περιουσία αξίας τουλάχιστον 1,7 εκ ευρώ, που τελικά το 1/4 κόστισε μόλις 62,486 ευρώ στην γυναίκα του Καίσαρα!..

Ειδικότερα, το 2002, στην περιοχή Χαλακιά Αγίου Πέτρου Καρδιανής Τήνου, αγοράστηκαν 24,6 στρέμματα από την Μαρέβα, σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω της παραπάνω offshore εταιρείας, τα οποία φέρονταν να είχαν πραγματική εμπορική αξία ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά στο ζεύγος Μητσοτάκη το 1/4 της έκτασης κόστισε μόλις 62.486 ευρώ, που ήταν η αντικειμενική!



Την ίδια ώρα ακριβώς που στον γείτονα – λαμόγιο Χριστοφοράκο κόστιζε πολύ υψηλότερα με έναν περίεργο τρόπο!..

Συγκεκριμένα, ο Μ. Χριστοφοράκος αγόρασε την ίδια εβδομάδα από τον ίδιο προμηθευτή – μεσίτη – ιδιοκτήτη το διπλανό 1/4 της έκτασης με 810.000 ευρώ! Μάλιστα, χρειάστηκε να πάρει ακόμη και εσωτερικό δάνειο ύψους 800.000 ευρώ από την Siemens Hellas, της οποίας ήταν επικεφαλής, για να μπορέσει να το αποκτήσει. Με δάνειο 800.000 ευρώ αγόρασε το τρίτο 1/4 ο τότε “Νο2” της Siemens Hellas, πλέον μακαρίτης, κολλητός των Μητσοτάκηδων και φυσικά του Χριστοφοράκου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκεί στον Άγιο Πέτρο…. έφτιαξαν τις όμορφες βίλες τους, μαζί με αυτή της Μαρέβας, τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της siemens στην Ελλάδα.

Όταν τα δύο αυτά στελέχη της γερμανικής εταιρείας, μαζί με το ζεύγος Μητσοτάκη, προχώρησαν στην κατασκευή των όμορων εξοχικών κατοικιών τους στην Τήνο, η πλέον χήρα Ελένη Δενδρινού (τότε σύζυγος του άλλου υψηλόβαθμου της Siemens στην Ελλάδα), κατείχε υψηλόβαθμη θέση στο υποκατάστημα της Deutsche Βank στην Αθήνα. Έτσι είχε αναπτύξει ιδιαίτερα καλή σχέση φιλίας με την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η οποία, ως γνωστόν, εργάστηκε κι αυτή στη γερμανική τράπεζα.



Ο ίδιος κατασκευαστής για τους τρεις φίλους και γείτονες…

Με την αγορά του οικοπέδου στη μαγευτική παραλία του Αγίου Πέτρου, λοιπόν, στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε τακτικός επισκέπτης της Τήνου. Πολλές φορές τα καλοκαίρια εμφανιζόταν στο νησί παρέα με τους Χριστοφοράκο – Δενδρινό. Ήταν τότε που ο κ. Μητσοτάκης προχωρούσε στην ανέγερση της εν λόγω εξοχικής κατοικίας της Μαρέβα, μετά και την κατάτμηση του προνομιούχου αγροτεμαχίου σε τέσσερα ίσα μέρη.

Κατασκευαστής και των 3 εξοχικών κατοικιών, καθώς και εκ των συνιδιοκτητών του αγροτεμαχίου των 24,6 στρεμμάτων, ήταν ο κ. Κ. Βαφειά…. Δηλαδή, ήταν αυτός που είχε αποκτήσει το άλλο 1/4 της έκτασης.

Το αξιοπερίεργο και ίσως τυχαίο του πράγματος είναι ότι ο ίδιος πολιτικός μηχανικός κατασκεύασε και τις τέσσερις εξοχικές κατοικίες: τις δύο των δύο τότε υψηλόβαθμων στελεχών της Siemens στην περιοχή Τριαντάρος, όπως και αυτή του ζεύγους Μητσοτάκη, αλλά και τη δική του…

Να διευκρινιστεί εκ νέου ότι αυτό το «πέτρινο εξοχικό», η πανέμορφη βιλίτσα… είχε περάσει στην κυριότητα της συζύγου του τότε  βουλευτή της ΝΔ και τώρα πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κτηματομεσίτες του νησιού, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι, επρόκειτο να το πουλήσει, έναντι υψηλού τιμήματος σε σχέση με την αξία αγοράς του, ζητώντας να αποκομίσει ένα τεράστιο κέρδος: 2.000-3.000%!

Το έσχες του Κυρ. Μητσοτάκη….



Η περίπτωση Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μια από τις πάμπολλες, όπου πολιτικοί κατηγορούνται (δικαίως ή αδίκως) να έχουν δεχθεί δώρα ή και πολιτικό χρήμα από τη Siemens. Είναι πάντως ευρέως γνωστό ότι, η οικογένεια Μητσοτάκη διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον «αμαρτωλό γενικό διευθυντή» της Siemens Hellas μέχρι τον Δεκέμβρη του 2007, όπου περιέργως διέφυγε, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η αδελφή του σημερινού πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη και αθωώθηκε τελικά λόγω σκανδαλώδους παραγραφής επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη!

Έτσι, από δημοσιογραφική «διαστροφή» και ίσως να έχει αξία αργότερα όταν θα επανέλθει το piperata.gr με ρεπορτάζ για να διαφωτίσει τις αρχές, ανέτρεξα στις πρώτες δύο δηλώσεις περί «πόθεν έσχες» που έχει υποβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έτη 2004 – 2005.

Δηλαδή, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ΝΔ. Σε αυτή του 2004 έχει δηλώσει εισόδημα 416.610,31 ευρώ και, μεταξύ άλλων ακινήτων, ένα διαμέρισμα 84 τμ στην Νέα Υόρκη, αξίας 447.542,94 δολαρίων.

Στη δήλωση του για το 2005 αναφέρει εισόδημα 94.768 ευρώ, τα ακίνητα της προηγούμενης δήλωσης, καθώς και καταθέσεις 621.591 ευρώ…

Στις αναγκαίες διευκρινήσεις του, αναγράφει ότι τα 605.000 ευρώ αποκτήθηκαν από εκποίηση κληρονομητέου ακινήτου (στις ΗΠΑ) 358.000 ευρώ, τα δε υπόλοιπα 247.000 ευρώ από συμφωνία διανομής αποκτημάτων στο γάμο…

 Στο μεταξύ επανέρχομαι στις αμαρτωλές βίλες της Τήνου… 



Η υπόθεση εργασίας που είχε γίνει μέσα από τη δημοσιογραφική έρευνα μου και τα στοιχεία που είχα ανακαλύψει και αποκαλύψει στο piperata.gr (πρώην red pepper news) ήταν η εξής, κι αυτή την εκδοχή έπρεπε να είχαν ψάξει οι αρχές, αλλά σκοπίμως με δόλο και παραδικαστικές παρεμβάσεις δεν έκαναν! Η οικονομική αστυνομία δεν έλαβε ποτέ εισαγγελική εντολή για να διαφωτίσει τι έχει συμβεί στον Αγ. Πέτρο της Τήνου!

Οι Χριστοφοράκος – Δενδρινός έλαβαν από 800.000 ευρώ δάνειο που ουδέποτε εξόφλησαν έστω και μια δόση του! Ήτοι απέκτησαν μετρητά Siemens με νομιμοφανή τρόπο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο ανήκε σε off shore (ενδεχομένως σε άλλη και η παραπάνω να έπαιξε έναντι αμοιβής ένα ρόλο διαμεσολάβησης για να χάνεται η διαδρομή του χρήματος και της πραγματικής ιδιοκτησίας), όπου πραγματικός ιδιοκτήτης ήταν στο βάθος άλλος, πιθανόν κάποιο πολιτικό πρόσωπο ή επιχειρηματίας ή στέλεχος πολυεθνικής ή και η σύζυγος πολιτικού… Άπαντες στα χαρτιά, πάντως, αγόρασαν με βάση την αντικειμενική αξία. Έτσι το 1,5 εκατ. ευρώ δόθηκε ως ρευστό για την ανέγερση και των 4 πολυτελών κατοικιών. Ο κατασκευαστής πληρώθηκε με την εκχώρηση της τέταρτης βίλας!

Επικρατέστερο σενάριο εργασίας, αλλά σκηνοθεσία διαπλοκής και εκτέλεσης έργου… Siemens Hellas και γυναικείος νοσηρός εγκέφαλος!;

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ερωτήματα, καταγγελίες, αποκαλύψεις, καθαρά μόνο δημοσιογραφικά, όχι και πολιτικά όπως τώρα, είχαν διατυπωθεί από τον υποφαινόμενο και στην εκπομπή του Νικόλαος Ι. Νικολόπουλος στο Kontra Channel, ο οποίος ήταν ακόμη βουλευτής -τότε- και είχε υποβάλει προς τιμή του σχετική ερώτηση στη Βουλή, σε συνέχεια και των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ του Piperata.gr δια χειρός μου.

Απάντηση επαρκής δεν δόθηκε ποτέ, ούτε οι εισαγγελικές αρχές και η οικονομική αστυνομία έκαναν ότι όφειλαν!

Δυστυχώς κυβέρνηση στα τέλη του 2015 ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ!

πηγη

https://apagoreuetai-group.blogspot.com/2022/09/e-ov-i-oov-v-o-o-on-xooo.html?fbclid=IwAR2SCr8P43Nuf1CAmHJeFsl3HQIGRZD5OBgVi7KQt-njb8jhxv-C6s2VvsA

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr