Home Greek News Ποινικές διώξεις για κακουργήματα στην “παρέα των 6” της ΕΥΠ που υπέγραψαν την εντολή παρακολούθησης Ανδρουλάκη! Η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου μετά την πειθαρχική και ενδεχομένως ποινική “καταιγίδα” σε βάρος της προειδοποιεί ότι “Θα την πληρώσουν αυτοί που πρέπει και όχι εγώ. Με παραπλάνησαν”

Ποινικές διώξεις για κακουργήματα στην “παρέα των 6” της ΕΥΠ που υπέγραψαν την εντολή παρακολούθησης Ανδρουλάκη! Η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου μετά την πειθαρχική και ενδεχομένως ποινική “καταιγίδα” σε βάρος της προειδοποιεί ότι “Θα την πληρώσουν αυτοί που πρέπει και όχι εγώ. Με παραπλάνησαν”

by _
0 comment 194 views

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 25, 2022

Ποινικές διώξεις για κακουργήματα στην “παρέα των 6” της ΕΥΠ που υπέγραψαν την εντολή παρακολούθησης Ανδρουλάκη! Η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου μετά την πειθαρχική και ενδεχομένως ποινική “καταιγίδα” σε βάρος της προειδοποιεί ότι “Θα την πληρώσουν αυτοί που πρέπει και όχι εγώ. Με παραπλάνησαν”


Του Άρη Σπίνου
 

Οι επόμενες μέρες στο κτήριο της Κατεχάκη δεν θα είναι καθόλου καλές για στελέχη που μέχρι σήμερα είχαν ασυλία και βολευόντουσαν με όλες τις καταστάσεις. Δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για κάτι τέτοιο αλλά η ανάγκη να προστατευτεί το Μέγαρο Μαξίμου. 

 
Ισχυρές αναταράξεις έρχονται πλέον μετά την πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, που διατάχτηκε από τον Αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου και Πρόεδρο της Επιθεώρησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χρήστο Τζανερίκο, σε βάρος της Εισαγγελέα στην ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου, για τον τρόπο, που χειρίστηκε την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και γιά το εάν υπέγραφε αφειδώς τις εντολές, για παρακολουθήσεις.

Την πειθαρχική έρευνα, που διερευνά το αδίκημα της προσβολής του κύρους της Δικαιοσύνης, θα διενεργήσει προσωπικά ο Αντιπρόεδρος ΑΠ Χρήστος Τζανερίκος και όχι κάποιος Αρεοπαγίτης, όπως συνήθως συμβαίνει.
Η κ. Βλάχου θα κληθεί, να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις στον Πρόεδρο της Επιθεώρησης Αρείου Πάγου κ. Τζανερίκο, ενώ, όπως τονίζουν δικαστικοί κύκλοι, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, καθώς υπάρχει και έντονο παρασκήνιο για επικείμενες διώξεις των 6 υπαλλήλων, που αποκάλυψε το edolio5, που υπέγραψαν την εντολή παρακολούθησης για τον Ανδρουλάκη και για τους οποίους σύμφωνα με πληροφορίες μας η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου θα ισχυριστεί ότι την παραπλάνησαν με ψεύτικες πληροφορίες για την αναγκαιότητα της παρακολούθησης του. “Θα την πληρώσουν αυτοί που πρέπει και όχι εγώ” ισχυρίστηκε στο περιβάλλον της.Ένα από τα κορυφαία θέματα, που ανακύπτουν είναι ότι, η πειθαρχική διερεύνηση σε βάρος της κ. Βλάχου, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, να καταστεί και ποινικά ελεγχόμενη, για αδικήματα που αφορούν το πως λειτουργούσε με τις εντολές, για τις επισυνδέσεις.

Η υπόθεση φέρεται ότι, έχει διχάσει τους κόλπους της Δικαιοσύνης, καθώς είναι πολλοί αυτοί, που θεωρούν ότι, έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει πειθαρχική διερεύνηση, γιά την Εισαγγελέα της ΕΥΠ και να έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη στους υπαλλήλους που υπέγραψαν την εντολή.




Στους διαδρόμους του Αρείου Πάγου και πίσω από τα γραφεία με τις δρύινες κλειστές πόρτες και τα βαριά έπιπλα, ακούγεται ότι, πολλοί είναι εκείνοι, που επικροτούν την ενέργεια του Προέδρου της Επιθεώρησης, Αντιπροέδρου Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, που κινήθηκε πειθαρχικά κατά της Εισαγγελέα Εφετών Βασιλικής Βλάχου, αφού ο Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων του δίνει το δικαίωμα, να κάνει, όποτε το κρίνει, πειθαρχική προκαταρκτική.Από άλλους κύκλους, αντίθετα, εκφράστηκε η άποψη ότι, θα έπρεπε, ενδεχομένως, να το έχει γνωστοποιήσει στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, καθώς ο Ανώτατος Εισαγγελέας θεωρείται αρμόδιος, να δώσει εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σε εισαγγελείς, κάτι που ωστόσο δεν αναφέρεται στο νόμο. Όπως μαθαίνουμε ανάμεσα στα στελέχη της ΕΥΠ επικρατεί αναβρασμός για τις περιπέτειες ποινικού χαρακτήρα που έρχονται και “απειλούν” με αποκαλύψεις αν τους αγγίξουν.

 

ΠΗΓΗ >> https://edolio5.blogspot.com/2022/09/6_25.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr