Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τα «συμβόλαια θανάτου»

Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τα «συμβόλαια θανάτου»

by _
0 comment 235 views

Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τα «συμβόλαια θανάτου»

Προγραμματισμένο ταξίδι στην Κρήτη θα έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής σήμερα Παρασκευή, με σκοπό να πάρουν κατάθεση από έγκλειστο ισοβίτη που είχε πρωταγωνιστήσει στην υπόθεση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Το ταξίδι των αστυνομικών προγραμματίστηκε μετά την ταυτοποίηση του συγκεκριμένου κρατουμένου για ηθική αυτουργία σε δολοφονία 39χρονου Ρομά που είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο στην Αγία Βαρβάρα. Συγκεκριμένα φέρεται –σύμφωνα με την Αστυνομία- να έδωσε εντολή σε 37χρονο Αλβανό να σκοτώσει τον 39χρονο για διαφορές που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Το κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ακύρωσε, ωστόσο, το ταξίδι στην Κρήτη και τη «συνάντηση» με τον ισοβίτη, φερόμενο ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας στην Αγία Βαρβάρα, λόγω ενός «τυχαίου περιστατικού».

Άντρες της Άμεσης Δράσης έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης τυχαίο έλεγχο σε αυτοκίνητο στο Χαϊδάρι, εντόπισαν δύο Καλάσνικοφ και πέρασαν χειροπέδες στον οδηγό, ο οποίος –όπως διαπιστώθηκε- ήταν ο 37χρονος που είχε ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα.

Είχε προηγηθεί έρευνα του Ανθρωποκτονιών και πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες έγκλειστος είχε δώσει εντολή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η φράση που του αποδίδεται και μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς ήταν «θα φάμε τον…». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «άνοιξαν στόματα» και ελήφθησαν καταθέσεις που «άνοιξαν το δρόμο της έρευνας και ενδεχομένως συμβάλουν στην εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων».

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της αρμόδιας Ανακρίτριας, κατόπιν παραγγελίας της οποίας θα καταθέσει ο ισοβίτης που φέρεται ως ηθικός αυτουργός.



Ο ίδιος έγκλειστος είχε καταδικαστεί με την κατηγορία ότι το 2017 (και πάλι μέσα από τη φυλακή) είχε δώσει εντολή για την επίθεση στον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Τότε φερόταν να είχε δώσει εντολή σε τρία άτομα να πάνε στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και να τον εκφοβίσουν με σκοπό να πάρουν χρήματα από πελάτη του. Αντ’ αυτού τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Ο εντολέας της επίθεσης καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία.

Στο μεταξύ, η σύλληψη του 37χρονου, που φέρεται να έπαιρνε εντολές από τον ισοβίτη, έχει ανοίξει τη βεντάλια των ερευνών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Ο 37χρονος κατηγορείται για ένοπλη επίθεση με τραυματία στον Άγιο Παύλο στο κέντρο της Αθήνας, για τη δολοφονία 39χρονου Ρομά στην Αγία Βαρβάρα, ενώ κατά τη σύλληψή του βρέθηκαν στο όχημα που οδηγούσε δύο Καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ήταν ακριβώς ο ρόλος του και ποια θα μπορούσε να είναι η επόμενη επίθεσή του (που «δικαιολογεί» την ύπαρξη οπλισμού στο όχημα).

ΠΗΓΗ >> https://www.policenews.eu/96689/anoigei-i-ventalia-ton-erevnon-tis-el-as-gia-ta-symvolaia-thanatou/?fbclid=IwAR3RzbMEH08iaAs7l3fbsGjcbY7xS1viDkQCSjBgYykfU290_2tTYw9AaSQ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr