Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Συνεργάτης της Μητρόπολης Σπάρτης ο φερόμενος ως παιδόφιλος που συνελήφθη

Συνεργάτης της Μητρόπολης Σπάρτης ο φερόμενος ως παιδόφιλος που συνελήφθη

by _
0 comment 227 views

Συνεργάτης της Μητρόπολης Σπάρτης ο φερόμενος ως παιδόφιλος που συνελήφθη

Άλλο ένα ατυχές περιστατικό για μια περιπετειώδη εθνική και θρησκευτική έπαλξη


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 16 Σεπτ. 2022 | ΑΘΗΝΑΙ | 11:00 πμ | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Όπως μεταδόθηκε: «Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε σήμερα 12.9 μετά την απολογία του ενώπιον του 12ου τακτικού ανακριτή Αθηνών ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο οποίος φέρεται ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριες από το 2010 έως το 2019, ενώ παράλληλα βιντεοσκοπούσε και φωτογράφιζε τις πράξεις τουΜέσα από τις εκπομπές του σε περιφερειακά κανάλια είχε χτίσει το προφίλ του…ένθερμου πατριώτη και αγαπητού δασκάλου με σταθερές ηθικές αρχές» («Προφυλακίστηκε…»-eleftheriaonline, 12 Σεπτεμβρίου 2022 18:04).

Το όνομά του δεν φαίνεται να έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη Δικαιοσύνη, όμως έχει γραφτεί ήδη (10.9) στο «Mακελειό», που τον παρουσίασε ως άνθρωπο της Εκκλησίας. Επίσης με το όνομα του αναφέρεται στο polis24, στις 11 Σεπτεμβρίου 2022«Αυτός είναι ο παρουσιαστής τηλεμάρκεντινγκ που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία»-By john-11 Σεπτεμβρίου 2022″ και (υποθέτω εκ παραδρομής) στην πολύ προσεκτική σε τέτοια δεοντολογικά ζητήματα «Αυγή», που το γράφει κάτω από καλυμμένη στο πρόσωπο φωτογραφία του (INTIME) την ώρα τη σύλληψης (ΚΟΙΝΩΝΙΑ12.09.22 13:35Αυγή Newsroom «Σεξουαλική κακοποίηση / Στη φυλακή ο 62χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός»), ενώ στο ρεπορτάζ δεν αναφέρει σχέση του με την Εκκλησία, ίσως για να μην σκανδαλίσει τους ευσεβείς αναγνώστες της. Αυτά ως προς την ταυτότητα του κατηγορούμενου. Όμως σε μια σειρά δημοσιογραφικών ιστότοπων αναφέρεται η σχέση του με «τοπική Μητρόπολη», χωρίς αυτός και αυτή να κατονομάζονται: «Αυτός είναι ο παρουσιαστής» (Reader.gr-09/09/2022 19:20). «Πρόκειται για συνταξιούχο εκπαιδευτικό που ήταν και γνωστή τηλεπερσόνα στη Σπάρτη,….Ο 62χρονος κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος στην Πελοπόννησο και είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή όπου διέμενε, γράφοντας βιβλίο ενώ συνεργαζόταν και με την τοπική Ιερά Μητρόπολη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Reader». Την ίδια πληροφορία βρίσκουμε στο inews.gr-19:38 9/9/2022-Πηγή: Attiki Press και στα Sportlive.gr-September 9, 2022, argolidatv-10/09/2022).

Mε βάση το όνομά του, ανατρέχοντας σε βιογραφικά του σημειώματα στα βιβλία και στις εκπομπές του, βρίσκουμε πως ζει στη Σπάρτη και πως  έχει κατά καιρούς δραστηριοποιηθεί:…»στην τοπική εκκλησία, την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασιάς και Σπάρτης«. Σεβόμενος το τεκμήριο της αθωότητας και το πολύ πιθανό ενδεχόμενο το όνομά του να έχει δημοσιευθεί χωρίς άδεια της Εισαγγελίας, δεν το μεταφέρω εδώ ούτε καν δίνω παραπομπή σε δημοσίευμα με το όνομά του. Πάντως το ρεπορτάζ δυστυχώς δεν αφήνει πολλά περιθώρια αθωότητας: «…εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων…..εντόπισαν και κατέσχεσαν φορητό σκληρό δίσκο με πλήθος οπτικοαστικού υλικού ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, 203 ψηφιακούς δίσκους (CD), 7 φορητούς σκληρούς δίσκους, 2 κάμερες, 5 κινητά τηλέφωνα, 3 φορητές μονάδες αποθήκευσης «usb» και φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (‘Πρ. Θέμα’, Β. Κόκκαλη-12.09.2022, 13:01).

Η Μητρόπολη Σπάρτης, έχει βρεθεί ξανά στη δίνη κυκλώνων, όπως π.χ. στο πρόσωπο πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη, πνευματικού τέκνου του καταγγελθέντος για παρενοχλήσεις ανδρών πανιερότατου μητροπολίτη Πειραιά Καλλίνικου: «Για Κάποιους Παπάδες Είναι «Θέλημα Θεού» η Αποπλάνηση Ανηλίκων». «Το 2009, ο αρχιμανδρίτης Φώτης Μακρυστάθης συνελήφθη μαζί με άλλα άτομα να κάνει διακινεί υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Το σκληρότερο υλικό μάλιστα, είχε βρεθεί στην κατοχή του και περιλάμβανε βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, να είναι δεμένα στους αγκώνες και να κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες» (vice.com- Κείμενο Άννα Νίνη, 8.8.16). Παρ’ ολίγον τότε να συμβεί σοβαρό ατύχημα: «Έπεσε από τα σύννεφα ο Ευστάθιος για τον Αρχιμανδρίτη» (agiooros.net-28 Ιαν 2009), ευτυχώς όμως διεσώθη από την πτώση: «Αμέσως μετά την είδηση, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, κάλεσε το τοπικό κανάλι της Λακωνίας για να δώσει συνέντευξη και εξηγήσεις στους Λάκωνες και ύστερα κάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ που έχουν διασύνδεση με τα ΜΜΕ της Αθήνας όπως η apela.gr, για να δώσει δεύτερη συνέντευξη και να μεταφέρουν τα λόγια του σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο,…….και έχει ίσως ψυχολογική ασθένεια όπως μας είπε ο κ.κ. Ευστάθιος, όπου αν και εντόπισε σε αυτόν τον άνθρωπο ότι κάτι δεν πάει καλά, εν τούτοις το σύστημα είναι τέτοιο που να μην μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, διότι ο Αρχιμανδρίτης είναι και δημόσιος υπάλληλος….». Είναι όμως διαφορετικής βαρύτητας η ενοχή ενός κληρικού από αυτήν ενός παιδόφιλου λαϊκού συνεργάτη μιας Μητρόπολης. Η Εκκλησία υποτίθεται πως ελέγχει τις χειροτονίες της, ερωτά τον «πνευματικό» του υποψήφιου, ο δεσπότης συνομιλεί και ψυχολογεί τον ιερέα του και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος που καθοδηγεί τον ίδιο αντιλαμβάνεται τι τρέχει, ειδικά με κραυγαλέες περιπτώσεις όπως αυτή του οσίου Φωτίου που είχε εμφανή ψυχικά συμπτώματα. Είναι ακατανόητο ο δεσπότης μιας Εκκλησίας γεμάτης από προφήτες, μέντιουμ, θαυματοποιούς και γενικά από ανθρώπους που έχουν ανοιχτή τηλεπικοινωνία με τον ουρανό, να δηλώνει πως δεν μπορεί να διακρίνει τον ακατάλληλο για την ιερωσύνη και να κρύβεται πίσω από τη δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα του σκανδαλοποιού κληρικού, τη στιγμή που οι μητροπολίτες κυνηγούν αμείλικτα οποιοδήποτε κληρικό με τον οποίο έχουν απλές προσωπικές διαφορές.

Η ίδια Μητρόπολη έχει ευλογήσει τα γραφεία στη Σκάλα και την κοπή πίτας της Χ.Α. στη Σπάρτη, με τον μητροπολίτη να καρφώνεται από τον φύρερ Ο Μιχαλολιάκος δίνει τους μητροπολίτες που βοήθησαν τη ΧΑ». «Ποιοι έδωσαν ψήφους και χρήματα στο ακροδεξιό κόμμα»-iefimerida.gr, 13/12/2013  18:14), για ποινικά κολάσιμη εκλογική υποστήριξη προς τη ΧΑ και τότε ο δεσπότης έδωσε παραπλανητικές εξηγήσεις (βλ. και «Λέει ψέματα ο μητροπολίτης Σπάρτης για τη Χ.Α.», «Ο μητροπολίτης Σπάρτης και η Χρυσή Αυγή σε νέες περιπέτειες», «Προεκλογική εμφάνιση Κασιδιάρη με ιερείς της Μητρόπολης Σπάρτης»). Πολύ περίεργο επίσης φαίνεται πως όση κατανόηση-δεν απαίτησε από τον Μιχαλολιάκο ούτε να ανακαλέσει-, όσο αγιασμό  (ή και εκλογική βοήθεια-περιέργως δεν ερευνήθηκε ποτέ αυτό) κι αν έδωσε ο δεσπότης Στάθης Σπηλιώτης στην εωσφορική ναζιστική οργάνωση, τόσο αυστηρός ήταν απέναντι σε κάποιον καλό άνθρωπο που έκανε πολιτικό γάμο, συντρίβοντας με άδικο πόνο και την  χαροκαμένη πιστή μητέρα του («Απρέπεια. Παπάς και μητροπολίτης αρνήθηκαν κανονική τελετή κηδείας»).

Δυστυχώς ο τοπικός βουλευτής της Αριστεράς ο συναγωνιζόμενος σε ευλάβεια και τον προσκυνητή του Άθωνα Αλέξιο Τσίπρα ευσεβέστατος κ. Σταύρος Αραχωβίτης Ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς στη Λακωνία», ταμίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (2017), με ανώτερες επιδόσεις (ακόμη και από την Λακεδαιμόνια βουλευτίνα του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και την κα Σακοράφα του κου Βαρουφάκη) σεβασμού απέναντι στον δεσπότη Ένα ερώτημα για το ΚΚΕ και την κα Λιάννα Κανέλλη-Με αφορμή μια βαθιά υπόκλιση κι ένα χειροφίλημα στη Σπάρτη», «H κα Σακοράφα τιμά μητροπολίτη που έχει καταγγελθεί για βοήθεια προς τη Χ.Α.»), όντας διαρκώς απασχολημένος με την επίλυση διεθνών προβλημάτων . [««Φοβερή ιδέα»: O Αραχωβίτης (ΣΥΡΙΖΑ) θέλει αντί για καλάσνικοφ να στείλουμε στην Ουκρανία σταφίδα..», THETOC, 16 ΜΑΡ. 22-17:34], δεν πήρε ποτέ του χαμπάρι τίποτα από τις τρεις αυτές δημόσιες παρεκτροπές (Χ.Α.-Αντισημιτισμός-αδικαιολόγητη σκληρότητα) του δεσπότη.



Για να μην υπάρξει η ελάχιστη παρεξήγηση, δεν θεωρώ πως υπάρχει απολύτως κανένα ζήτημα ποινικής ευθύνης της Μητρόπολης, επί του συγκεκριμένου, διότι ασφαλώς δεν είναι ούτε σε θέση, ούτε υποχρεωμένη, ούτε έχει το δικαίωμα να γνωρίζει την καλά κρυμμένη εγκληματική ιδιωτική ζωή συνεργάτη της. Το θέμα που ανακύπτει είναι πως συχνά, άνθρωποι με τέτοια ή με άλλες αμφίβολης Ηθικής δραστηριότητες, καταφεύγουν στην υπερβολικά πρόθυμη Εκκλησία και συχνά διακινούν πατριωτισμό, εθνικές παραδόσεις ή «φιλανθρωπία»-αν είναι ζάπλουτοι από αμφιλεγόμενες οικονομικές δραστηριότητες-για να αποσπάσουν πιστοποιητικά εμπιστοσύνης ή και αρχοντικούς εκκλησιαστικούς τίτλους που τους ανοίγουν πόρτες ή τους κάνουν σεβαστούς στα μάτια ενός συγκεκριμένου κοινού.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr