Home Greek News Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: O «Μακεδονομάχος» Λαβράνος και η σύνδεση με την κυβέρνηση – Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία φέρνουν πιο κοντά τις εταιρείες του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: O «Μακεδονομάχος» Λαβράνος και η σύνδεση με την κυβέρνηση – Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία φέρνουν πιο κοντά τις εταιρείες του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης

by _
0 comment 290 views
Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: O «Μακεδονομάχος» Λαβράνος και η σύνδεση με την κυβέρνηση
Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: O «Μακεδονομάχος» Λαβράνος και η σύνδεση με την κυβέρνηση

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, τα οποία φέρνουν πιο κοντά τις εταιρείες του παράνομου λογισμικού παρακολούθησης με πρόσωπα των νόμιμων επισυνδέσεων και των απόρρητων συμβάσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του Inside Story για το σκάνδαλο των υποκλοπών, οι επιχειρηματίες Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτζιος, μπορεί προς το παρόν να μένουν «εκτός κάδρου», ωστόσο νέα στοιχεία φανερώνουν πως συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με κυβερνητικά στελέχη.

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ παρατίθεται μια φωτογραφία του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου με τον βουλευτή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη, όπου βρίσκονται σε διαδήλωση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Την είχε αναρτήσει ο ίδιος ο Θ. Πλεύρης.

Δεδομένου πως η κυβερνητική πλειοψηφία είχε απορρίψει το αίτημα της αντιπολίτευσης να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις οι δύο επιχειρηματίες, φαίνεται πως συμπληρώνεται ολοένα και περισσότερο το παζλ των «συνδέσεων».

Ο Γιάννης Λαβράνος, που όπως αναφέρει το Inside Story, δεν αναφέρεται επίσημα πουθενά, αλλά είναι ο άνθρωπος πίσω από την KRIKEL, που εμπορεύεται συστήματα ασφαλείας και κάνει δουλειές με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι επίσης κουμπάρος με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη, και πρώην γ.γ του γραφείου του πρωθυπουργού που υποχρεώθηκε σε παραίτηση, μαζί με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα. Την κουμπαριά είχε αποκαλύψει με ανάρτησή του ο Τάσσος Τέλλογλου.

Μάλιστα, ο Γιάννης Λαβράνος είναι επίσης κουμπάρος με τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα, πρώην γενικό γραμματέα υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος καρατομήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2022.



Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ΚΡΙΚΕΛ το 2018 υπέγραψε σύμβαση για τη συντήρηση του συστήματος ανταλλαγής κρυπτογραφημένων πληροφοριών της Αστυνομίας ΤΕΤΡΑ, τη δωρεά του οποίου στο δημόσιο είχε κάνει η αμερικανική εταιρεία Lamas Pinto Consultants Corporation.

Όλο και πιο κοντά Λαβράνος – ΚΡΙΚΕΛ

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ, από το 2018 η ΚRIKEL γίνεται ο προτιμητέος επίσημος προμηθευτής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έκτοτε έχουν υπογράψει επτά συμβάσεις, εκ των οποίων οι έξι χαρακτηρίστηκαν απόρρητες.

Το καλοκαίρι του 2020 γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος για το σύστημα νόμιμης συνακρόασης. Τα στελέχη της ΕΥΠ που ενοχλούνται από προμηθευτές απαντάνε «μην ασχολείστε, είναι του Λαβράνου», όπως τονίζει το Inside Story. Τελικά, η ΕΥΠ υπογράφει σύμβαση με την ιταλική RCS Lab για το σύστημα MITO, που όμως συνδέεται με σύμβαση υπεργολαβίας με την ΚRIKEL.

Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του και έχει δημοσιεύσει το inside story, προσωπικό της ΚRIKEL με χρέη «εκπαιδευτή» επισκεπτόταν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ) της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή.



Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2021, ο Γιάννης Λαβράνος πουλάει μαζί με τους γονείς του και την αδερφή του το πατρικό του σπίτι στο Ψαλλίδι Νέου Ηρακλείου Αττικής. Το ακίνητο είναι βεβαρυμένο με υποθήκες και με τα χρήματα από την πώλησή του εξοφλείται η μία υποθήκη του στην Alpha Bank.

Ο αγοραστής είναι ο Θεόδωρος Ζερβός, ετεροθαλής αδελφός του Φέλιξ Μπίτζιου, που συμμετέχει στην αγοραπωλησία ως πληρεξούσιος της ALBITRUM PROPERTIES, μίας κυπριακής εταιρείας που έχει έδρα τους Άγιους Ομολογητές στη Λευκωσία. Η εταιρεία έχει συσταθεί τον Φεβρουάριο του 2019 και έχει μέτοχο την MEXAL SERVICES, δηλαδή τη «μαμά» της ΚRIKEL, η οποία έχει συσταθεί το 2005 και ως μέτοχός της εμφανίζεται μία υπάλληλος κυπριακής εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την έρευνα.

Η συγκεκριμένη πώληση, με αγοράστρια κυπριακή εταιρεία που εκπροσωπείται από στενό συγγενή του Φέλιξ Μπίτζιου, φέρνει επίσης πολύ πιο κοντά την INTELLEXA με την ΚRIKEL.

*Στη φωτογραφία φαίνεται ο Γιάννης Λαβράνος (αριστερά) σε συλλαλητήριο για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας το 2018, μαζί με τον Θάνο Πλεύρη.

ΠΗΓΗ >> https://tvxs.gr/news/ellada/skandalo-parakoloythiseon-o-makedonomaxos-labranos-kai-i-syndesi-me-kybernisi

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr