Home Greek News Καταγγελία: “ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” ακόμα και στην…ΕΥΔΑΠ!!!

Καταγγελία: “ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” ακόμα και στην…ΕΥΔΑΠ!!!

by _
0 comment 229 views
Καταγγελία: “ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” ακόμα και στην…ΕΥΔΑΠ!!!
Καταγγελία: “ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” ακόμα και στην…ΕΥΔΑΠ!!!

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Καταγγελία: “ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΠΙΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” και στην ΕΥΔΑΠ!!!

Οι αξιώσεις των εργαζομένων αποδεικνύονται περίτρανα και από το έγγραφο που περιήλθε στα χέρια τους, με ημερομηνία 7/9, στο οποίο η διοίκηση ανακοινώνει την πρόσληψη εταιρείας παρακολούθησης, εγκαθιστώντας τον «Μεγάλο Αδερφό» και στην ΕΥΔΑΠ, πέρα από την ιδιωτική ζωή δημοσιογράφων και πολιτικών από «αγνώστους».


Για εγκαθίδρυση του Μεγάλου Αδερφού στην ΕΥΔΑΠ καταγγέλλουν τη διοίκηση οι εργαζόμενοι

Αθέμιτες και αυταρχικές πρακτικές της Διοίκησης της ΕΥΔΑΠ που κινείται «στην αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή της Συμμαχίας Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, μετά το έγγραφο που απέστειλε στους εργαζόμενους σύμφωνα με το οποίο παρήγγειλε τη συστηματική τους παρακολούθηση, φέρνοντας το πρότυπο του Predator και στην Υπηρεσία. Αφορμή για την επιδιωκόμενη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους ήταν η υποτιθέμενη διαρροή στη Βουλή στοιχείων μερίσματος που προτίθεται να μοιράσει η εταιρεία στους μετόχους της.

Όπως ξεκαθαρίζει η Συμμαχία, το εφαλτήριο της διοίκησης είναι το εξής: «Με επίσημη δικαιολογία την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν το ύψους μερίσματος στην Ελληνική Βουλή (παρότι το ύψος του μερίσματος ήταν γνωστό από τις οικονομικές καταστάσεις μήνες πριν) έρχεται να νομιμοποιήσει με απόφαση της Διοίκησης την πρόσληψη εταιρειών παρακολούθησής των εργαζομένων. Οι πληροφορίες που «δήθεν διαρρεύσαν» χρησιμοποιήθηκαν κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο για την αντίκρουση του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που διατήρησε την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο και καταστρατήγησε την απόφαση του ΣτΕ. Πληροφορίες που τέθηκαν μέσα από τη δημόσια συζήτηση των κομμάτων στη γνώση της κοινωνίας και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης σχετικά με την ύπαρξη κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης».

Οι αξιώσεις των εργαζομένων αποδεικνύονται περίτρανα και από το έγγραφο που περιήλθε στα χέρια τους, με ημερομηνία 7/9, στο οποίο η διοίκηση ανακοινώνει την πρόσληψη εταιρείας παρακολούθησης, εγκαθιστώντας τον «Μεγάλο Αδερφό» και στην ΕΥΔΑΠ, πέρα από την ιδιωτική ζωή δημοσιογράφων και πολιτικών από «αγνώστους».

Δείτε το έγγραφο…

«Η διοίκηση αντί να αναζητεί σύγχρονους “Μαυρίκηδες” για να πετύχει τα σκοτεινά σχέδια της, ας σκύψει στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει αφήνοντας τις υπηρεσίες χωρίς βάρδιες λόγο της έλλειψης προσωπικού που έχει αντιμετωπίσει επιπόλαια και αναποτελεσματικά όλα τα χρόνια που διοικεί την ΕΥΔΑΠ», τονίζει η συνδικαλιστική παράταξη και ξεκαθαρίζει ότι καμία από τις μεθοδεύσεις της διοίκησης δεν θα γίνει ανεκτή.



Μάλιστα, η Συμμαχία κάλεσε «την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, τους Συλλόγους και κάθε εργαζόμενο να οργανώσουν άμεσα μέτωπο αντίστασης ενάντια σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Η ανακοίνωση της Συμμαχίας Εργαζόμενων ΕΥΔΑΠ

«Νόμιμες» επισυνδέσεις πλέον και στην ΕΥΔΑΠ

Πιστή στην αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ έρχεται να εφαρμόσει παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συσκευών, σταθερών Η/Υ, laptops, εταιρικών email κ.α. παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα με στόχο να χειραγωγήσει και τρομοκρατήσει στελέχη και εργαζόμενους που αντιδρούν στις πολιτικές οικονομικής αφαίμαξης και διάλυσης της εταιρεία.

Η διοίκηση προσπαθεί να παρουσιάσει τις πρακτικές αυτές σαν καθόλα νόμιμες, όμως εμείς θα τις χαρακτηρίζαμε σαν καθόλα επίκαιρες, πρακτικές που ακολουθούν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πρακτικές στο σύνολο της πολιτικής ζωής, και όπου η παρακολούθηση και η παραβίαση της ιδιωτικότητας παρουσιάζεται σαν μία φυσιολογική και νόμιμη καθημερινότητα.

Με επίσημη δικαιολογία την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών που αφορούν το ύψους μερίσματος στην Ελληνική Βουλή (παρότι το ύψος του μερίσματος ήταν γνωστό από τις οικονομικές καταστάσεις μήνες πριν) έρχεται να νομιμοποιήσει με απόφαση της Διοίκησης την πρόσληψη εταιρειών παρακολούθησής των εργαζομένων. Οι πληροφορίες που «δήθεν διαρρεύσαν» χρησιμοποιήθηκαν κατά τη συζήτηση στο κοινοβούλιο για την αντίκρουση του αντισυνταγματικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που διατήρησε την ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο και καταστρατήγησε την απόφαση του ΣτΕ. Πληροφορίες που τέθηκαν μέσα από τη δημόσια συζήτηση των κομμάτων στη γνώση της κοινωνίας και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης σχετικά με την ύπαρξη κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης.



Η μεθόδευση της διοίκησης ΕΥΔΑΠ στοχεύει να υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης και του Πόλσον για την επιστροφή κεφαλαίου από τα διαθέσιμα της εταιρείας στους μετόχους και την ΕΕΣΥΠ ποσού πάνω από 1,5 € ανά μετοχή ήτοι περίπου 160 εκατομμύρια €, αφήνοντας την εταιρία με άδεια ταμεία.

Συναδέλφισσες-οι,

Η παράταξη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ καταγγέλλει την παράνομη ενεργοποίηση παρακολουθήσεων στην ΕΥΔΑΠ και δηλώνουμε ότι:

  • Δε θα αποδεχτούμε να εγκατασταθεί στην ΕΥΔΑΠ καμία εταιρεία παρακολούθησης.
  • Δε θα ανεχθούμε «νόμιμες» επισυνδέσεις και περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης και επικοινωνίας μεταξύ των εργαζομένων.
  • Δε θα ανεχθούμε τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Η διοίκηση αντί να αναζητεί σύγχρονους «Μαυρίκιδες» για να πετύχει τα σκοτεινά σχέδια της, ας σκύψει στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει αφήνοντας τις υπηρεσίες χωρίς βάρδιες λόγο της έλλειψης προσωπικού που έχει αντιμετωπίσει επιπόλαια και αναποτελεσματικά όλα τα χρόνια που διοικεί την ΕΥΔΑΠ. Ας εγκαταλείψει τη πρόθεση της αφαίμαξης των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ προς όφελος του Υπερταμείου και ας εργαστεί επιτέλους για συμφέροντα της ΕΥΔΑΠ, των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι για τα υπέρογκα μπόνους της και για τη διευθέτηση των προεκλογικών εκκρεμοτήτων της κυβέρνησης.

Καλούμε την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ, τους Συλλόγους και κάθε εργαζόμενο να οργανώσουν άμεσα μέτωπο αντίστασης ενάντια σε αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις.

Πηγή >> EfSyn

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr