Home Greek News  Ο τέως βασιλιάς της «Ελλάδος» Κωνσταντίνος επαινεί την Ελι…ΣΑΥΡετ: «Ήταν μία φωτισμένη μονάρχης»

 Ο τέως βασιλιάς της «Ελλάδος» Κωνσταντίνος επαινεί την Ελι…ΣΑΥΡετ: «Ήταν μία φωτισμένη μονάρχης»

by _
0 comment 251 views
 Ο τέως βασιλιάς της «Ελλάδος» Κωνσταντίνος επαινεί την Ελι…ΣΑΥΡετ: «Ήταν μία φωτισμένη μονάρχης»
 Ο τέως βασιλιάς της «Ελλάδος» Κωνσταντίνος επαινεί την Ελι…ΣΑΥΡετ: «Ήταν μία φωτισμένη μονάρχης»

 Ο τέως βασιλιάς της «Ελλάδος» Κωνσταντίνος επαινεί την Ελι…ΣΑΥΡετ: «Ήταν μία φωτισμένη μονάρχης»

Διαβάστε πρώτα τα εξής άρθρα μας για να καταλάβετε ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ο βασιλιάς και μετά το παρακάτω του Πρώτου Θέματος…

ΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ : “Η βασίλισσα Άννα-Μαρία έλαβε την βέρα της κατασκευασμένη από χρυσό που προερχόταν από νομίσματα από της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου”.
Ο ΤΈΩΣ ΒΑΣΙΛΕΎΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΜΈΛΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΎ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΕΙΟΥ ΤΆΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΓΕΩΡΓΊΟΥ…
Κοιτάξτε πως φοράει το Σταυρό της η «Χριστιανή»…Ἄννα-Μαρία…
Κομμουνιστές θα άνοιγαν πυρ για να προστατεύσουν τον Βασιλιά!

Πρώτο Θέμα: Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ήταν μία φωτισμένη μονάρχης» – Το αντίο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

«Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη, την τρυφερότητα και την στήριξη από την ίδια προς εμένα και την οικογένειά μου», τονίζει σε δήλωσή του


Συντετριμμένος για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, δηλώνει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και προσθέτει ότι στην μακραίωνη θητεία της αποτέλεσε φάρο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για όλον τον κόσμο πέραν της χώρας της και της Κοινοπολιτείας. Παράλληλα ο τέως βασιλιάς σε δήλωσή του σημειώνει ότι η Ελισάβετ «ηταν μια φωτισμένη μονάρχης που σε δύσκολες περιόδους κράτησε ενωμένο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αγαπήθηκε πάρα πολύ και αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη».

Ακόμη προσθέτει ότι «έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη, την τρυφερότητα και την στήριξη από την ίδια προς εμένα και την οικογένειά μου. Θα μας λείψει πολύ. Στον Βασιλιά Κάρολο Γ’, εύχομαι ολόψυχα να έχει μια αντίστοιχα καλή πορεία στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας».

Αναλυτικά η δήλωση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

«Είμαι συντετριμμένος από την είδηση του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Μέσα στην μακραίωνη θητεία της αποτέλεσε φάρο αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για όλον τον κόσμο πέραν της χώρας της και της Κοινοπολιτείας.

Ήταν μια φωτισμένη μονάρχης που σε δύσκολες περιόδους κράτησε ενωμένο τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αγαπήθηκε πάρα πολύ και αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Έχουμε ζήσει πάρα πολλά μαζί και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη, την τρυφερότητα και την στήριξη από την ίδια προς εμένα και την οικογένειά μου. Θα μας λείψει πολύ. Στον Βασιλιά Κάρολο Γ’, εύχομαι ολόψυχα να έχει μια αντίστοιχα καλή πορεία στο θρόνο της Μεγάλης Βρετανίας».



Μαρί Σαντάλ: «Θλιβερή σημερινή μέρα»

Μία φωτογραφία ανάρτησε η Μαρί Σαντάλ, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ. Επέλεξε μια από τα νιάτα της μονάρχη, όταν ανέμελη πόζαρε δίπλα σε έναν από τους πολυαγαπημένους της σκύλους. Αυτή συνοδεύεται και από ένα κείμενο.

«Θλιβερή η σημερινή ημέρα μετά την είδηση του χαμού της Αυτής Μεγαλειότητας. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και είμαι βέβαιη ότι οι ουρανοί έχουν μια ξεχωριστή θέση για αυτήν», έγραψε. Αναφέρθηκε, όμως, και στην ιδιαίτερη σχέση της τέως ελληνικής βασιλικής οικογένειας με τη Ελισάβετ.

«Ευχαριστούμε για όσα κάνατε και για την αγάπη και την καλοσύνη που δείξατε στα πεθερικά μου στις πιο σκοτεινές τους μέρες», είπε αναφερόμενη στον Κωνσταντίνο και την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ την περίοδο της εκδίωξης τους από την Ελλάδα. Η προγιαγιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βασίλισσα Όλγα Κονσταντίνοβα της Ρωσίας ήταν, επίσης, γιαγιά του πρίγκιπα Φιλίππου.



Η Ελισάβετ είχε επισκεφτεί μονάχα μια φορά την Ελλάδα αλλά πολύ πριν στεφτεί βασίλισσα. Ήταν μια ανεπίσημη επίσκεψη, κατά τη διάρκεια της οποίας η ίδια και ο νεαρός τότε σύζυγος της ήταν καλεσμένοι του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης. Αυτή φρόντισε να τους ψυχαγωγήσει.

Πολλά χρόνια αργότερα, το παλάτι του Μπανκιγχαμ στήριξε τους εκδιωχθέντες μονάρχες, φροντίζοντας να κάνει όσο πιο ομαλή τη μετάβαση τους στο Λονδίνο. Δέχτηκε, μάλιστα, να βαφτίσει την κόρη του τεως βασιλιά Θεοδώρα. Λίγα χρόνια νωρίτερα, η Θεοδώρα είχε μιλήσει για την ιδιαίτερη σχέση με τη νονά της. Την είχε αποκαλέσει «έναν καλό της… σύμβουλο, η οποία παρά την απόσταση που τις χωρίζει τη συναντά μόνο μια φορά το χρόνο, όταν το χρειάζεται της απευθύνεται για να της ζητήσει συμβουλές».

Η βασίλισσα, όπως υποστηρίζει η κόρη του τέως, ανταποκρινόταν πάντα. Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν η βασίλισσα ήταν μεταξύ των καλεσμένων στον γάμο του τέως πρίγκιπα Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της πρίγκιπα Φίλιππο και τον γιο της Κάρολο. Είχε, μάλιστα, απαθανατιστεί να σκύβει για να διορθώσει το εμβληματικό νυφικό της Μαρί Σαντάλ δια χειρός Βαλεντίνο.

Με ένα post στο Instagram και ο Νικόλαος, γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αποχαιρέτησε την βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως έγραψε, ήταν εκείνη που έκανε το καθήκον της όλα αυτά τα χρόνια και της είναι ευγνώμων καθώς έμαθε πολλά από εκείνη. Είναι πολύ πιθανό κάποιος από την οικογένεια να παραβρεθεί στην κηδεία της.



Ο Παύλος Γλύξμπουργκ με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τη μητέρα του Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ είχαν βρεθεί και στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου. Μιας και η τελετή είναι δημόσια δαπάνη, η λίστα των παρευρισκόμενων θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης τόσο του παλατιού όσο και της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/world/article/1282721/vasilissa-elisavet-itan-mia-fotismeni-monarhis-to-adio-tou-teos-vasilia-konstadinou/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr