Home ΙΣΤΟΡΙΑ Ξέρατε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας Φίλιππος είναι τρίτα ξαδέρφια;

Ξέρατε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας Φίλιππος είναι τρίτα ξαδέρφια;

by _
0 comment 113 views

? Ξέρατε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Δούκας Φίλιππος είναι τρίτα ξαδέρφια; Καλά, δεν πρόκειται και για καμιά στενή #συγγένεια! Οι εννέα από τους έντεκα γάμους των Αψβούργων της Ισπανίας, από το 1516 μέχρι και το 1700, ήταν ανάμεσα σε πρώτα ξαδέρφια, θείους και ανίψια! ?

? Η ενδογαμία τούτη προέρχετο από τον φόβο των Αψβούργων μη τυχόν και χάσουν το στέμμα τους από κανέναν επιτήδειο Βουρβόνο προικοθήρα από τη #Γαλλία⚜️⚜️⚜️

? Όμως η #αιμομιξία αυτή, αντί να πετύχει την καθαρότητα της αψβουργικής ράτσας ???, υπέσκαψε τελικά τον λάκκο της, καθώς αναπτύχθηκαν ένα σωρό γενετικές ανωμαλίες, περίεργα χαρακτηριστικά και ένα ιδιαίτερα μακρύ πιγούνι, που τους εμπόδιζε ακόμα και να κλείσουν το στόμα…

? Το 1516, στην ισπανική εξοχή, λέγεται πως ένας #αγρότης, με πολύ elegant τρόπους, φώναξε στον Κάρολο Ε´ να κλείσει το στόμα του, διότι οι ισπανικές μύγες δεν είχαν καλούς τρόπους, τουλάχιστον όχι τόσο καλούς όσο ο αγρότης… ?

? Ο Φίλιππος Δ´, πάλι, με το επίσης γκράντε πιγούνι, που παντρεύτηκε την κόρη της αδερφής του, έκανε έναν γιο, τον Κάρολο Β´, ο οποίος δεν αναπτύχθηκε πλήρως, ούτε σωματικά ούτε διανοητικά. Το βαρύ πιγούνι του τον εμπόδιζε να φάει ακόμα και την τραντίσιοναλ #παέγια, η οποία, by the way, είναι μαυριτανικής προέλευσης! ?

? Υπάρχει και μια χαριτωμένη #ιστορία που λέει ότι η γλωσσική τσαχπινιά της ισπανικής γλώσσας, με το άφθονο «θ», επικράτησε εξαιτίας αυτής της πιγουνίσιας δυσμορφίας. Το ισπανικό high society, προκειμένου να γίνει λίγο πιο high, μιμείτο τη ζορισμένη ομιλία των Αψβούργων! ?

? Βέβαια, παρόμοια φήμη κυκλοφορεί και για το γαλλικό «ρ», που έγινε «γ», οπότε ας την κατατάξουμε στα #κουτσομπολιά της εποχής! ?



? Τελικά, ο Κάρολος, όντας στείρος και άκληρος και πεθαίνοντας στα 38 του, το 1700, άφησε τον ισπανικό θρόνο κενό! Και έγινε αυτό που φοβούνταν περισσότερο οι απερίσκεπτοι #Αψβούργοι. Στον θρόνο στρογγυλοκάθισε ένας #Βουρβόνος, ο Φίλιππος Ε´, εγγονός του Λουδοβίκου ΙΔ´ και προ-προ-προ-παππούς του σημερινού βασιλιά της Ισπανίας! ??????

? Ειρήσθω εν παρόδω, το ουίσκι #bourbon πήρε το όνομά του από τη γαλλική δυναστεία, που μετά έγινε και ισπανική! ???

Δείτε λιγότερα
— στην πόλη Μαδρίτη

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr