Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Hyperdeal στον τουρισμό: Ένας Όμιλος αποκτά 72 ελληνικά ξενοδοχεία

Hyperdeal στον τουρισμό: Ένας Όμιλος αποκτά 72 ελληνικά ξενοδοχεία

by _
0 comment 97 views
Hyperdeal στον τουρισμό: Ένας Όμιλος αποκτά 72 ελληνικά ξενοδοχεία
Hyperdeal στον τουρισμό: Ένας Όμιλος αποκτά 72 ελληνικά ξενοδοχεία

Hyperdeal στον τουρισμό: Ένας Όμιλος αποκτά 72 ελληνικά ξενοδοχεία

Καραμούζης, Λασκαρίδης και Ισραηλινοί παίρνουν από την Intrum μονάδες με 4000 κλίνες

Σε διαδικασία υπερσυγκέντρωσης βρίσκεται ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα, γεννώντας νέους μεγάλους παίχτες, ικανούς να επηρεάσουν καθοριστικά τις ισορροπίες με τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ξενοδοχειακών μονάδων υπό μια εταιρία στην Ελλάδα σηματοδοτεί η εξαγορά 72 ξενοδοχείων από την κοινοπραξία του fund SMER του Νίκου Καραμούζη, εταιρίας του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και του ισραηλινού ομίλου Brown.

Πρόκειται για την απόκτηση του πακέτου Tethys, το οοποίο συνέταξε και διαχειρ’ιζεται η Intrum Hellas. Ειδικότερα, περιλαμβάνει 72 ξενοδοχεία που αποτελούν ενέχυρα 69 εταιριών. Τα ενέχειρα που καλύπτονται με τις μονάδες ανέρχονται στα 250 εκατ ευρώ.

Σε ποιοτικό επίπεδο, πρόκειται για μονάδες πέντε και τεσσάρων αστέρων, επίπεδο δηλαδή που εμπίπτει και στα ραντάρ των μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων.΄Ενδιαφέρον έχει και από γεωγραφικής άποψης καθώς  βρίσκονται σε Κρήτη, Κουφονήσια, Κω, Νάξο, Χαλκιδική, Μύκονο αλλά και στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Οι συνολικές κλίνες φθάνουν τις 4.000.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο επενδυτής θα επενδύσει στις ανακατασκευή και λειτουργία των μονάδων, ενώ δεν αποκλείεται να πουλήσει τμηματικά το χαρτοφυλάκιο σε δεύτερη φάση. Πάντως, η συλλογή ενός τέτοιου portfolio ελληνικών ξενοδοχείων αποτελεί σοβαρή κίνηση στην κατεύθυνση συγκέντρωσης του κλάδου.

Η επόμενη ημέρα



Αν τελικά το Fund ασχοληθεί ενεργά με την τουριστική βιομηχανία, τότε θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο εν Ελλάδι παίχτη, που συνεπάγεται ότι θα μπορεί να διαπραγματεύεται με τα μεγάλα τουριστικά γραφεία από αναβαθμισμένη θέση. Παράλληλα, θα έχει προνομιακή πρόσβαση σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, ενώ θα μπορούσε να δημιουργήσει σχήμα που θα επιδίωκε και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

Δεν είναι σαφές πως μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει το τοπίο στην ευρύτερη αγορά, τόσο σε επίπεδο ανταγωνισμού, υπερσυσσώρευσης τουριστικών ρευμάτων, όσο και στη δημιουργία δυναμικής συγχωνεύσεων και εξαγορών.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr