Home Greek News Τούρκος Ναύαρχος ε.α. προσδιορίζει ως “καυτή” την περίοδο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου- “Moskovsky Komsomolets”: “Έρχεται πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη”

Τούρκος Ναύαρχος ε.α. προσδιορίζει ως “καυτή” την περίοδο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου- “Moskovsky Komsomolets”: “Έρχεται πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη”

by _
0 comment 96 views
Τούρκος Ναύαρχος ε.α. προσδιορίζει ως “καυτή” την περίοδο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου- “Moskovsky Komsomolets”: “Έρχεται πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη”
Τούρκος Ναύαρχος ε.α. προσδιορίζει ως “καυτή” την περίοδο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου- “Moskovsky Komsomolets”: “Έρχεται πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη”

Ελληνοτουρκικά

Ενημερώθηκε στις:

Τούρκος Ναύαρχος ε.α. προσδιορίζει ως “καυτή” την περίοδο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου- “Moskovsky Komsomolets”: “Έρχεται πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη”…


Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες στην περιοχή μας, και δεν αφορούν μόνο το σοβαρό ενεργειακό πρόβλημα που ταλανίζει όχι μόνο την ΕΕ μαζί με  χώρες της περιοχής μας, αλλά αφορά τα τεράστια προβλήματα που βιώνει η γειτονική Τουρκία σε Β.Ιράκ, Β.Συρία, οικονομία, ανεργία και κυρίως σε ότι αφορά τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Η Άγκυρα σηκώνει επικίνδυνα τους τόνους στην ρητορική της με την Αθήνα, ενώ Τούρκοι δημοσιογράφοι του CNN Turk ρώτησαν τον Τούρκο αντιπρόεδρο, Φουάτ Οκτάι, εάν θα έχουμε τουρκική στρατιωτική επίθεση στην Ελλάδα.

Ο ίδιος δεν απάντησε φυσικά κατηγορηματικά, αλλά περιορίστηκε να επαναλάβει ότι “ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ν. Ερντογάν, έστειλε ένα μήνυμα και πλέον ο καθένας πρέπει να προσέξει τα βήματά του πριν κάνει οτιδήποτε”.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προγραμματίσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση για την “απάντηση της Τουρκίας” στην πρόσφατη επιδείνωση των σχέσεων με την Ελλάδα, ανέφεραν Τούρκοι δημοσιογράφοι στο τηλεοπτικό κανάλι TRT.

Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους, “από την αρχή του έτους ο τουρκικός στρατός έχει καταγράψει 1.123 περιπτώσεις προετοιμασίας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας για αναχαίτιση τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών. Σε 14 περιπτώσεις, τουρκικά μαχητικά “κλειδώθηκαν” από ελληνικά ραντάρ αεράμυνας, τα οποία η Άγκυρα θεωρεί ως εχθρικές ενέργειες. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ελλάδα να σταματήσει την κλιμάκωση των εντάσεων στις σχέσεις, διαφορετικά την περιμένουν δυσάρεστες συνέπειες”.



Πρόκειται σαφέστατα για ένα ακόμη επεισόδιο των ‘γειτόνων” που θυμίζει τουρκική σαπουνόπερα, αφού συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο με συνεχείς πλέον υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών και UAV πάνω από ελληνικά νησιά, 18 εκ των οποίων οι Τούρκοι τα ….θεωρούν δικά τους.

Ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος από τον Τούρκο Ναύαρχο ε.α. Cihat Yaycı

Μια ακόμη ευθεία απειλή για την χώρα μας ήρθε και από τον γνωστό Cihat Yaycı, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο πρόγραμμα Let’s Talk With Hande Aydemir.

Ο Yaycı είπε, «Θα στείλουμε τις εικόνες με το περιστατικό με τα τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο στο ΝΑΤΟ. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη.

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου, το μορατόριουμ και το τέλος της τουριστικής περιόδου, φέρνει βήμα βήμα το ενδεχόμενο αύξησης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας σε 142 μίλια, και εκτιμώ ότι οι Έλληνες θα τα αυξήσουν.



Τι θα γίνει όμως όταν το πράξουν οι Έλληνες; Είναι δυνατόν να το αποδεχθεί αυτό η Τουρκία;

Η περιοχή αυτή που θα επεκταθεί η ελληνική πλευρά αφορά θαλάσσια περιοχή όπου ψαρεύουν οι ψαράδες μας, κινούνται οι ιστιοπλόοι μας, ενώ τα μαχητικά αεροσκάφη και τα πολεμικά μας πλοία κάνουν ασκήσεις.

Είναι δυνατόν να το αποδεχθούμε αυτό; Φυσικά και δεν γίνεται. Υπάρχει η Κοινοβουλευτική Διακήρυξη του 1995. Σε αυτήν, αναφέρονται ρητά το τι θα πράξουμε. Αφού υπάρχει μια τόσο επικίνδυνη τάση. Γιατί δεν καλούμε το ΝΑΤΟ σε έκτακτη συνεδρίαση; Η Ελλάδα θέλει να σύρει την Τουρκία στη σύγκρουση», καταλήγει ο ίδιος.

Πρόκειται για παράλογη κατάσταση στην οποία οι Τούρκοι φέρονται να θέλουν να προκαλέσουν κάποιου είδους κρίση στο Αιγαίο , ρίχνοντας το φταίξιμο στην Ελλάδα αφού δεν βρίσκουν άλλη αφορμή.

Ρωσική εφημερίδα υπογραμμίζει τα σχέδια των Τούρκων στο Αιγαίο αναφέροντας για απειλή Ερντογάν στην Ελλάδα.



“Τα κράτη μέλη του στρατιωτικοπολιτικού μπλοκ του ΝΑΤΟ ανησυχούν αυτή τη στιγμή για τις μεγάλες συνέπειες μιας σύγκρουσης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, αφού Τουρκία και Ελλάδα βρίσκονται ανήκουν στην ίδια συμμαχία. Πιθανή στρατιωτική ενέργεια δεν αποκλείεται, καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη αρχίσει να απειλεί τους Έλληνες”, αναφέρει η εφημερίδα “Moskovsky Komsomolets”.

Η ίδια συνεχίζοντας τονίζει ότι “ο Ερντογάν απηύθυνε κατηγορίες κατά της Αθήνας λόγω της «κατοχής» νησιών στο Αιγαίο. Τόνισε ότι η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Με τη σειρά της, η Ελλάδα απορρίπτει καταγγελτικές δηλώσεις των Τούρκων.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη ενημερώσει για τις «προκλητικές» δηλώσεις της Άγκυρας προς τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι τέτοιες κινήσεις από τους Έλληνες δεν θα επηρεάσουν τις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ, και πρόσθεσε ότι η Αθήνα αμφισβητεί ολόκληρη τη συμμαχία”, καταλήγει η ίδια.

Το σκηνικό περιπλέκεται στο Αιγαίο με ευθύνη αποκλειστικά των Τούρκων, που εφευρίσκουν φανταστικές ιστορίες για “αγρίους” στην ατέρμονη προσπάθεια τους για πρόκληση κρίσης με την Ελλάδα.

Να γνωρίζουν όμως φίλοι και εχθροί, ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανέτοιμες για κάθε σενάριο στο Αιγαίο, μέρα ή νύχτα, τονίζοντας εμφατικά με τις κινήσεις τους, πως όποιος επιχειρήσει οτιδήποτε θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

ΠΗΓΗ >> https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/7114972_toyrkos-nayarhos-ea-prosdiorizei-os-kayti-tin-periodo-meta?utm_source=Notification&utm_medium=Web-Push&utm_campaign=kapoio-campaign&fbclid=IwAR2ZCaglIgrLAD8L46govS1tt0dJSu5Rrk5stkUYihtHBKcF_YyJNybaHPE

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr