Home Greek News Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ

by _
0 comment 133 views
Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ
Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με επιστολές στο Συμβούλιο Ασφαλείας, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ

Ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα αποστείλει επιστολές που θα παραθέτει αυτούσιες τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων…

Επιστολές σε όλα τα Μέλη του  Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, θα στείλει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, απαντώντας στις πρωτοφανείς δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίων ημερών.

Ο κ. Δένδιας ενημέρωσε άμεσα τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου Εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στις επιστολές θα παρατίθενται αυτούσιες οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων.

Η Ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το κείμενο των δηλώσεων αυτών είναι τόσο εξωφρενικό που παρέλκει οποιοσδήποτε σχολιασμός.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε επίσης τον Τσέχο ομόλογό του Jan Lipavský για την άμεση αντίδραση της Τσεχικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» και «καθόλου επιβοηθητικές» τις πρόσφατες τουρκικές δηλώσεις.

«Έλληνες, να μην ξεχνάτε τι έγινε στη Σμύρνη»



Το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε «κατεχόμενα ελληνικά νησιά» και δεν δίστασε να εξαπολύσει απειλές για μια ακόμα φορά.

Με ευθείες απειλές ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε ευθέως την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου και υποστήριξε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί όταν έρθει η ώρα, κάνοντας ξανά αναφορές στη Μικρασιατική Καταστροφή και το 1922.

«Έλληνες, κοιτάξτε την ιστορία, γυρίστε πίσω στην ιστορία, αν πάτε πολύ πιο μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Έχουμε μόνο μια κουβέντα για την Ελλάδα, μην ξεχνάτε τη Σμύρνη», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «Τα κατεχόμενα νησιά της Ελλάδας δεν μας δεσμεύουν. Όταν έρθει η ώρα θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται». «Η Τουρκία αυτή τη στιγμή είναι στη δεύτερη θέση σε ανάπτυξη. Όταν λένε «Τρελοί Τούρκοι», ξέρουν ότι οι τρελοί Τούρκοι συνεχίζουν τον δρόμο τους με την ανάπτυξη», είχε αναφέρει νωρίτερα πριν κάνει τη «γέφυρα» με τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και εξαπολύσει ευθεία απειλή σε βάρος της χώρας μας.



Δείτε βίντεο:

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr