Home Greek News Σοκάρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel‼️: «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία»

Σοκάρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel‼️: «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία»

by _
0 comment 200 views
Spiegel: «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία»
Spiegel: «Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία»

Σοκαρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel‼️

Δημοσιεύει άρθρο με τίτλο:

«Ο δρόμος της Ελλάδας προς την απολυταρχία»

«Επιθέσεις στο κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου
Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης κυβερνά όλο και περισσότερο σαν αυταρχικός. Η ΕΕ πρέπει να παρέμβει».

Αυτό το καλοκαίρι, εκατομμύρια Ευρωπαίοι είδαν ξανά τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας: τον ήλιο, τις παραλίες, τη φιλοξενία. Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Ίσως γι’ αυτό οι κυβερνήσεις στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι πιο πρόθυμες να παραβλέψουν τη σκοτεινή πλευρά του εταίρου τους στην ΕΕ…. Το γεγονός ότι η Ελλάδα, υπό τον δεξιό συντηρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο προς την κατεύθυνση της απολυταρχίας φαίνεται ότι δεν ενόχλησε σχεδόν κανέναν στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και στο Παρίσι.

Ο Μητσοτάκης απεικονίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο μεταρρυθμιστή που έχει αποκαταστήσει τη χώρα του. Αυτό για το οποίο δεν του αρέσει να μιλάει είναι οι αμέτρητες πλέον νομικές παραβιάσεις που διαπράττουν Έλληνες αξιωματούχοι υπό την ηγεσία του…

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κράτος επιτήρησης υπό τον Μητσοτάκη. Ο αρχηγός των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών αναγκάστηκε πρόσφατα να παραιτηθεί αφού έγινε γνωστό ότι ένας κορυφαίος πολιτικός της αντιπολίτευσης και ένας δημοσιογράφος είχαν παραβιαστεί από τις αρχές. Ο βαθμός στον οποίο ο ίδιος ο Μητσοτάκης συμμετείχε στη διαδικασία δεν έχει ακόμη πλήρως διευκρινιστεί.

ΠΗΓΗ >> https://www.spiegel.de/ausland/griechenlands-weg-in-die-autokratie-angriffe-auf-rechtsstaat-und-pressefreiheit-kommentar-a-8f496a40-3d56-4cb7-9e6b-f0ab19c955c1

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr