Home Greek News Σάλος με την ομολογία του διοικητή ΕΥΠ – «Παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί»

Σάλος με την ομολογία του διοικητή ΕΥΠ – «Παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί»

by _
0 comment 129 views

Σάλος με την ομολογία του διοικητή ΕΥΠ – «Παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί»

Δημοσίευση: 24-08-2022 • 14:47


«Κανείς δεν εξαιρείται» φέρεται να είπε ο Θεμιστοκλής Δεμίρης…

Σάλος ξέσπασε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από την ομολογία του νέου διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη και φυσικά και άλλοι δημοσιογράφο! «Κανείς δεν εξαιρείται» φέρεται να είπε ο Θ. Δεμίρης.

Υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη συνεδρίαση για τον προτεινόμενο διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος είναι σε εμφανώς δυσχερή θέση.

Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ρωτούσαν εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη. Και ο Θ. Δεμίρης απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται…».

Ακολούθησε αναστάτωση, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο ανακοίνωση – ομολογία του Θ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Σε απανωτές ερωτήσεις ο Θ. Δεμίρης δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση.



Η ομολογία Δεμίρη προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Οι Γιάννης Ραγκούσης, Παύλος Πολάκης και Χάρης Καστανίδης ακούσθηκαν να φωνάζουν στον διοικητή της ΕΥΠ.

Την ίδια ώρα ο παριστάμενος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε καταπιεί τη γλώσσα του. Δεν είπε ούτε λέξη αφήνοντας τον Θ. Δεμίρη να εκτίθεται…

Υπογραμμίζεται ότι η αντιπαράθεση με τον Θ. Δεμίρη κράτησε 30 λεπτά. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης φώναζαν ότι είναι ομολογία παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ο Γ. Ραγκούσης φώναξε 4 – 5 φορές ότι ο Θ., Δεμίρης ανακοίνωσε ότι «και υπουργούς» παρακολουθεί η ΕΥΠ, αλλά ο διοικητής δεν απαντούσε. Και στα 30 λεπτά της έντασης ο Γ. Γεραπετρίτης δεν μίλησε. Αλλά και όταν πήρε το λόγο στο τέλος της συνεδρίασης πάλι δεν αναφέρθηκε στην ομολογία Δεμίρη.

Τζαβάρας: Απολύτως αντισυνταγματική η παρακολούθηση Κουκάκη



Τονίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας χαρακτήρισε «απολύτως αντισυνταγματική» την παρακολούθηση Κουκάκη. «Δεν νοείται παρακολούθηση δημοσιογράφου για εθνικούς λόγους επειδή ψάχνει σκάνδαλα τραπεζών», φέρεται να είπε.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr