Home Greek News Η Ελλάδα απωθεί 1.500 λαθρο-εισβολείς σε 24 ώρες

Η Ελλάδα απωθεί 1.500 λαθρο-εισβολείς σε 24 ώρες

by _
0 comment 134 views

Η Ελλάδα απωθεί 1.500 μετανάστες σε 24 ώρες

ΝΤΑΝ ΛΥΜΑΝ / 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022


Οι ελληνικές αρχές λένε ότι περισσότερες από χίλιες παράνομες διελεύσεις αποτράπηκαν και δεκάδες λαθρέμποροι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ενός χαοτικού 24ώρου στα τουρκικά σύνορα, σύμφωνα με αναφορές.

Περίπου 1.500 παράνομοι αλλοδαποί επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα την Πέμπτη κοντά στον Έβρο, τη βορειότερη περιοχή της χώρας.

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων στον Skai, Έλληνες αξιωματούχοι αποκάλυψαν τι είχε συμβεί  και ανακοίνωσαν περαιτέρω μέτρα που σκοπεύει να λάβει η Αθήνα για την ασφάλεια των συνόρων.

«Προχθές 1.500 λαθρομετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον Έβρο επί 24 ώρες και οι περισσότεροι τη νύχτα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εξήντα λαθρέμποροι έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη επειδή δημιούργησαν δίκτυα «εμπορίας ανθρώπων»».

Κατηγόρησε επίσης την Τουρκία ότι «σπρώχνει βίαια τους μετανάστες στα σύνορα της χώρας μας».



Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράχης, δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την επέκταση του φράγματος κατά μήκος των συνόρων Ελλάδας-Τουρκίας κατά 80 χιλιόμετρα, τριπλασιάζοντας το μήκος του υφιστάμενου φράχτη των 40 χιλιομέτρων.

«Ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι χιλιάδες εκατομμύρια», είπε ο Mitarachi στον Skai.

«Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη αλλά ούτε για μια Ευρώπη που οι διακινητές θα αποφασίσουν ποιος θα έρθει στην Ευρώπη».

Οι πιέσεις στα σύνορα στην περιοχή του Έβρου έχει αυξηθεί, όπως ανέφερε το Infowars Europe.

Νωρίτερα φέτος, οι ελληνικές αρχές είχαν αναφέρει ότι δεκάδες χιλιάδες παράνομες διελεύσεις στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία αποτράπηκαν κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2022.



Η Ελλάδα πολεμάει δίκτυα λαθρεμπορίας και μη κυβερνητικές οργανώσεις που λειτουργούν ανθρώπινους αγωγοίς που διοχετεύουν μετανάστες από όλο τον κόσμο μέσω της Τουρκίας και στην Ευρώπη.

(PHOTO: Socrates Baltagiannis/picture alliance via Getty Images)

Dan Lyman on Gab

ΠΗΓΗ >> https://europe.infowars.com/greece-repels-1-500-migrants-in-24-hours/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr