Home Greek News Όλοι μιλούν για την INTELLEXA αλλά ούτε πταισματοδίκης δεν χτυπάει το κουδούνι της! Τα δημοσιεύματα για να “ξεπλυθεί” ο Α’ Υποδιοικητής της ΕΥΠ και οι “άγνωστες” 6 υπογραφές των εντολών παρακολούθησης.

Όλοι μιλούν για την INTELLEXA αλλά ούτε πταισματοδίκης δεν χτυπάει το κουδούνι της! Τα δημοσιεύματα για να “ξεπλυθεί” ο Α’ Υποδιοικητής της ΕΥΠ και οι “άγνωστες” 6 υπογραφές των εντολών παρακολούθησης.

by _
0 comment 116 views

Δευτέρα, Αυγούστου 22, 2022

Όλοι μιλούν για την INTELLEXA αλλά ούτε πταισματοδίκης δεν χτυπάει το κουδούνι της! Τα δημοσιεύματα για να “ξεπλυθεί” ο Α’ Υποδιοικητής της ΕΥΠ και οι “άγνωστες” 6 υπογραφές των εντολών παρακολούθησης.


Του Άρη Σπίνου 

Όποια κι αν είναι η απολογητική γραμμή της κυβέρνησης το πολιτικό παιχνίδι έχει χαθεί χωρίς επιστροφή. Με παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό που πούλησε η εταιρία INTELEXA και ένας δαίδαλος άλλων εταιριών που ακολούθησαν  επιχειρήθηκε παγίδευση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη καθώς και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη σχεδόν παράλληλα με την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ.

Ένας μηχανισμός που χρησιμοποιήσε τον αναγραμματισμό της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας ως όχημα παγίδευσης των θυμάτων. 

Όπως αποκαλύπτεται πλέον περίτρανα είχε δημιουργηθεί από την ΕΥΠ σε συνεργασία με μία ομάδα Ισραηλινών στην Τσεχία η πλαστή ιστοσελίδα blogspot.edolio5.com την οποία χρησιμοποιούσαν για να «φυτεύουν» το Predato. Ήδη για τον λόγο αυτό έχουμε καταθέσει μήνυση. 

Στη διαχείριση της Intellexa ΑΕ, έχουν συμμετοχή κυρίως Ισραηλινοί αλλά και Έλληνες ιδιώτες. Ο ένας πούλησε στον άλλον σε κρίσιμες ημερομηνίες όπως έχουμε επίσης αποκαλύψει. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Κυριακάτικη εφημερίδα επισημάνθηκε ότι  ο επιχειρησιακός Α’ υποδιοικητής της ΕΥΠ, δεν φαίνεται να γνώριζε ή να υπέγραψε σχετικό αίτημα! Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα είναι “βοηθητικό” για τον Α υποδιοικητή αλλά ταυτόχρονα δείχνει και τον δρόμο της παραίτησης που πρέπει να υποβάλει αφού αν πράγματι ισχύει αυτό τότε σημαίνει ότι τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ποιοι όμως είναι οι 6 που έχουν υπογράψει έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Εάν ανάμεσα σε αυτές τις υπογραφές ήταν και της αποσπασμένης αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικής υποδιευθύντριας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος της ΕΥΠ, που αποχώρησε εσπευσμένα τα τελευταία 24ωρα από τις μυστικές υπηρεσίες και μετατέθηκε σε υπηρεσία ψυγείο της Ασφάλειας Αττικής τότε αυτό έχει μεγάλη σημασία αφού η ίδια έδινε για τα πάντα αναφορά στον Γρηγόρη Δημητριάδη.



Ωστόσο, όπως ανέφεραν πολιτικοί παράγοντες, στην υπόθεση υποκλοπών τίθεται το επιπρόσθετο ερώτημα γιατί και πώς υπήρξε «παράλληλη» απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Ανδρουλάκη και από το παράνομο λογισμικό Predator.

Κι αυτό με τον ίδιο μάλιστα τρόπο μέσω του ίδιου παραπλανητικού link ( της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας) σε SMS μέσω του οποίου είχαν υποκλαπεί δεδομένα λίγες εβδομάδες νωρίτερα από το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη που και αυτός παρακολουθούνταν και από το σύστημα «νόμιμων» συνακροάσεων της ΕΥΠ.

Τα ερωτήματα μεγεθύνονται αφού έχει διαπιστωθεί ότι οι κατασκευαστές του Predator έχουν δημιουργήσει, μέσω Τσεχίας, 50 παραπλανητικά ελληνικά links ενημερωτικού τύπου για αυτοκίνητα κ.λπ.

Κάτι που θεωρείται ίσως δείγμα της ευρύτητας των πολυάριθμων «στόχων» που σκόπευαν να παγιδεύσουν στη χώρα μας.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr