Home Greek News Στη λίστα με τις “μη φιλικές” χώρες έβαλε η Ρωσία την Ελλάδα – Περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές

Στη λίστα με τις “μη φιλικές” χώρες έβαλε η Ρωσία την Ελλάδα – Περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές

by _
0 comment 153 views

Στη λίστα με τις “μη φιλικές” χώρες έβαλε η Ρωσία την Ελλάδα – Περιορισμοί στις διπλωματικές αποστολές


Πέντε ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, προστέθηκαν από τη Ρωσία στον κατάλογο με τις «μη φιλικές χώρες», περιορίζοντας τις προσλήψεις στις διπλωματικές τους αποστολές.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο της ρωσικής κυβέρνησης, η διευρυμένη λίστα των «μη φιλικών χωρών», που «διαπράττουν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό», περιλαμβάνει πλέον,  την Ελλάδα, τη Δανία, την Κροατία, τη Σλοβενία και τη Σλοβακία.

Tο διάταγμα, υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν και βάσει αυτού προσδιορίζεται ο αριθμός των υπαλλήλων που μπορούν να προσλάβουν οι πρεσβείες και τα προξενεία αυτών των χωρών στη Ρωσία.

Για την Ελλάδα είναι 34 άτομα, για τη Δανία 20 και τη Σλοβακία 16, ενώ Σλοβενία και Κροατία δεν μπορούν πλέον να απασχολούν τοπικό προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές τους.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr