Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Πούτιν κάνει ασκήσεις επιθέσεων με πυρηνικούς πυραύλους και χημικά σε ανατριχιαστικά πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα του ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν κάνει ασκήσεις επιθέσεων με πυρηνικούς πυραύλους και χημικά σε ανατριχιαστικά πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα του ΝΑΤΟ

by _
0 comment 161 views

Ο Πούτιν κάνει ασκήσεις επιθέσεων με πυρηνικούς πυραύλους και χημικά σε ανατριχιαστικά πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα του ΝΑΤΟ

Άντριαν Ζορζούτ
5:34 ET, 5 Μαΐου 2022 Ενημέρωση: 9:45 ET, 5 Μαΐου 2022


Οι δυνάμεις του Πούτιν έκαναν ασκήσεις επιθέσεων με πυρηνικά βλήματα και χημικά σε ανατριχιαστικά πολεμικά παιχνίδια στα σύνορα του ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι τα στρατεύματά της πραγματοποίησαν προσομοίωση επιθέσεων με πυρηνικούς πυραύλους στο δυτικό θύλακα του Καλίνινγκραντ την Τετάρτη, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση ήρθε την 70ή ημέρα της εισβολής του Πούτιν στην Ουκρανία, η οποία έχει δει χιλιάδες νεκρούς και περισσότερα από 13 εκατομμύρια εκτοπισμένους στη χειρότερη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο υποτιθέμενος άρρωστος Πούτιν έχει εκφράσει άμεσες απειλές ότι θα εξαπολύσει πυρηνικά πλήγματα στο ΝΑΤΟ εάν συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια των πολεμικών παιχνιδιών της Τετάρτης εις τα σφηνωμένα εν θυλάκι κράτη μέλη της ΕΕ, Πολωνία και Λιθουανία, η Ρωσία εξασκούσε προσομοιωμένες «ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις» κινητών βαλλιστικών πυραύλων Iskander ικανών για πυρηνική ενέργεια, ανέφερε σε δήλωση το υπουργείο Άμυνας.



Υπερηφανεύονταν επίσης για τη διεξαγωγή πολλαπλών επιθέσεων σε εικονικά πυραυλικά συστήματα, αεροδρόμια, προστατευμένες υποδομές, στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις διοίκησης, ανέφερε η δήλωση.

Το στρατιωτικό προσωπικό λέγεται ότι πραγματοποίησε ελιγμό για να αλλάξει θέση προκειμένου να αποφευχθεί «ένα πιθανό χτύπημα αντιποίνων», πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Οι μάχιμες μονάδες -αποτελούμενες από περισσότερους από 100 άνδρες- εξασκούσαν επίσης «δράσεις σε συνθήκες ραδιενέργειας και χημικής μόλυνσης».

Η Ρωσία έθεσε τις πυρηνικές δυνάμεις σε κατάσταση συναγερμού λίγο μετά την αποστολή στρατευμάτων του Πούτιν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Πούτιν προειδοποιησε για «αστραπιαία» αντίποινα εάν η Δύση παρέμβει άμεσα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.



Παρατηρητές λένε ότι τις τελευταίες ημέρες, η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας προσπάθησε να κάνει τη χρήση πυρηνικών όπλων πιο εύγευστη για το κοινό.

«Εδώ και δύο εβδομάδες, ακούμε από τις τηλεοπτικές μας οθόνες ότι πρέπει να ανοίξουν πυρηνικά σιλό», δήλωσε την Τρίτη ο εκδότης της ρωσικής εφημερίδας και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Ντμίτρι Μουράτοφ.

Ο Πούτιν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα έξι υπερόπλα του, συμπεριλαμβανομένου του φονικού πυραύλου Sarmat, που ονομάστηκε «Satan 2» (Σατανάς 2), που εκτοξεύτηκε την περασμένη εβδομάδα για να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο πύραυλος μπορεί να πετάξει 11.000 μίλια, να μεταφέρει 15 κεφαλές και έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει μια περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας.

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://www.the-sun.com/news/5268666/putin-practises-nuclear-missile-strikes-nato/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr