Home Greek News NOVARTIS: Επίθεση-“μπούμερανγκ” Βαξεβάνη σε Μανιαδάκη

NOVARTIS: Επίθεση-“μπούμερανγκ” Βαξεβάνη σε Μανιαδάκη

by _
0 comment 10 views

NOVARTIS: Επίθεση-“μπούμερανγκ” Βαξεβάνη σε Μανιαδάκη

Η τριήμερη (!) κατάθεση Μανιαδάκη στην ανακρίτρια Αλεβιζοπούλου, έβγαλε στα κάγκελα τον εκδότη του DOCUMENTO, που απάντησε με «άσφαιρα» για Στουρνάρα και επανέφερε τα ερωτήματα για τις τριγωνικές σχέσεις με εισαγγελείς και προστατευόμενους μάρτυρες…


Οι αναρτήσεις του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, τις προηγούμενες ημέρες έδωσαν μεγάλη ποσότητα τροφής για σκέψη. Τουλάχιστον στους συντάκτες της «Α»…

Διαβάσαμε προσεκτικά τα σχετικά κείμενα και στην συνέχεια ανατρέξαμε σε στοιχεία του παρελθόντος -κυρίως έντυπης μορφής- τα οποία ως γνωστόν ότι γράφουν… δεν ξεγράφουν .

Με δεδομένο ότι ο Κώστας Βαξεβάνης διώκεται ήδη για σειρά αδικημάτων, προσπαθήσαμε να βγάλουμε στην επιφάνεια τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης- κατά την άποψή μας της σκευωρίας- NOVARTIS, αναλύοντας τα ρεπορτάζ που έχουν αποτυπωθεί στις σελ. της Εφημερίδας DOCUMENTO και στις συναφείς ιστοσελίδες.

Παραθέτουμε λοιπόν τα στοιχεία της έρευνάς μας , τα οποία βεβαίως εκτός των δικών μας συμπερασμάτων, τίθεται και στην κρίση του αναγνωστικού μας κοινού.

Ξεκινάμε λοιπόν.

Α) Ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρει στις αναρτήσεις του:

– « Ο Μανιαδάκης έδωσε πληροφορίες για το σχέδιο χρηματισμού πολιτικών Harvard Project, για τις υπερτιμολογησεις φαρμάκων αλλά και για αυτούς που τον εκβίαζαν να μην καταθέσει. Μου είχε αποκαλύψει πως ο Γιάννης Στουρνάρας τον είχε απειλήσει πως αν αλλάξει η κυβέρνηση θα τον “γαμήσει”»

– « Αναγκάστηκα να καταθέσω  στην Ανακρίτρια μηνύματα και συνομιλίες. Ζήτησα τα αποδεικτικά στοιχεία να διαβαστούν στον Εισαγγελέα για να διωχθεί ο Μανιαδάκης για ψευδορκία και πλαστογραφία μετά χρήσεως»

  • « Η πλαστογραφία αφορά μηνύματα που ανταλλάξαμε και τα οποία δεν παρέδωσε ολόκληρα αλλά μισά. Πλαστογράφησε δηλαδή. Ζήτησα επίσης με τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν εκβιασμούς και απειλές μαρτύρων από τους εμπλεκόμενους-πολιτικά πρόσωπα, να ξανανοίξει η δικογραφία Novartis»

Αστοχία της ανάρτησης για εμπλοκή Στουρνάρα

Για τα παραπάνω, παραθέτοντας ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο πιθανότατα ο Κ. Βαξεβάνης αγνοεί…

Η καταγγελία περί απειλής του Κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, στον μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, ερευνήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ετέθη στο αρχείο,

Παραθέτουμε αυτούσια τη σχετική διάταξη

 

Κατά συνέπεια η «αποκάλυψη» του Κ. Βαξεβάνη δεν στοιχειοθετείται και δεν μπορεί να αποτελέσει στοιχείο έρευνας, αφού έχει ήδη ερευνηθεί.

ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Ν. ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ (ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ…)

Το πιθανό ερώτημα, πως γνώριζε ο Κ. Βαξεβάνης ότι ο Ν. Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί, κι αυτό διότι όπως θα αποκαλύψουμε παρακάτω, ο εκδότης όχι μόνο γνώριζε το όνομα και άλλου προστατευόμενου μάρτυρα, του Μάξιμου Σαράφη, αλλά και τι επρόκειτο να καταθέσει μελλοντικά!

Αυτό που ενδιαφέρει, είναι αν οι πληροφορίες του Ν. Μανιαδάκη στον Κ. Βαξεβάνη«περί σχεδίου χρηματισμού των πολιτικών» και «υπερτιμολογήσεων των φαρμάκων», καθώς και περί «απειλών» που δέχτηκε για να μην καταθέσει, έχουν καταγραφεί σε καταθέσεις ενώπιον των Εισαγγελέων Διαφθοράς ή απλά ήταν «συζητήσεις» μεταξύ εκδότη και μάρτυρα.

Στα στοιχεία που αναφέρει ο εκδότης ότι κατάθεσε στην ανακρίτρια, περιλαμβάνονται αποδείξεις για τα παραπάνω; Εάν ναι, γιατί δεν τα δημοσιοποιεί;

Τα περί… «μυστικότητας της ανάκρισης» δεν περνάνε ως επιχείρημα, αφού κατά την εκδοτική του διαδρομή, ο Κ. Βαξεβάνης, έχει δημοσιοποιήσει σωρηδόν στοιχεία, τα οποία ήταν αδύνατον να γνωρίζουν άλλοι, πλην των αρμοδίων εισαγγελέων και των ανακριτικών αρχών. Μάλιστα, αν δεν κάνουμε λάθος, διώκεται για την σκοπιμότητα της δημοσίευσης των στοιχείων αυτών.

Επίσης, σκόπιμο θα ήταν να δημοσιοποιήσει και το κατηγορητήριο για το οποίο απολογήθηκε, να εκθέσει τα επιχειρήματά του, ώστε να κρίνει το αναγνωστικό κοινό αν τον «κυνηγάνε» οι σημερινοί κυβερνώντες ή αν όντως έχει εμπλακεί αρνητικά στην σκευωρία NOVARTIS.

Ας προχωρήσουμε όμως παρακάτω:

DOCUMENTO: Δημοσίευση κατάθεσης προστατευόμενου μάρτυρα πριν καταθέσει

Στις 13/11/2018, αναρτήθηκε στο Documento η «είδηση» που παραθέτουμε αυτούσια:

NOVARTIS – Η ώρα της κρίσης για τον διπρόσωπο, προστατευόμενο μάρτυρα

Προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis κινδυνεύει να χάσει την ασυλία του και να βρεθεί κατηγορούμενος για βαρύτατα κακουργήματα.

Απέκρυψε από τους Έλληνες εισαγγελείς σημαντικά στοιχεία που αφορούν διακίνηση μαύρου χρήματος προς πολιτικά πρόσωπα, ενώ αντίθετα έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές.

Δυστυχώς για τον ίδιο τον μάρτυρα που αποφάσισε να «κελαηδήσει» στους Αμερικανούς ποντάροντας στην απόλυτη μυστικότητα της ανάκρισης, κερδίζοντας ταυτόχρονα την πολύτιμη εύνοιά τους, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ενημερώθηκαν για όσα συνέβησαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν το ακριβές «καυτό» περιεχόμενο της κατάθεσης του εν λόγω κυρίου, πλην όμως δύνανται, εάν ο μάρτυρας δεν τηρήσει –έστω και ετεροχρονισμένα– την υποχρέωσή του να αποκαλύψει όσα γνωρίζει, να άρουν την προστασία που ζήτησε και του παρείχαν οι ελληνικές δικαστικές αρχές προκειμένου να «μιλήσει» και να τον καταστήσουν κατηγορούμενο με το πραγματικό του ονοματεπώνυμο.

Εξαρτάται πλέον από το τι θα αποφασίσει να πράξει τη στιγμή που θα τεθεί προ των ευθυνών του για το ποια θα είναι στο μέλλον η θέση του στη δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis. Εάν θα είναι δηλαδή στο κατάλογο των μαρτύρων κατηγορητηρίου ή το όνομά του θα φιγουράρει στη μεγάλη λίστα των κατηγορουμένων.

Προς νέες αποκαλύψεις

Πέραν όμως του ζητήματος που ανέκυψε με τον έναν εκ των τριών προστατευόμενων μαρτύρων και το οποίο αναμένεται να προκαλέσει άμεσα ραγδαίες εξελίξεις, τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί μια σειρά από πολύ σημαντικά γεγονότα που έρχονται να καταστήσουν αυτό το στάδιο της μεγάλης έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis ως το πιο κρίσιμο και που συνδέεται άμεσα με την ολοκλήρωσή της.

Καθώς ακόμη ένας προστατευόμενος μάρτυρας δείχνει διάθεση να αποκαλύψει και άλλες πτυχές του σκανδάλου, μιλώντας μάλιστα με τα πραγματικά του στοιχεία. Εν τω μεταξύ, άλλος ένας γνώστης του πώς είχε στηθεί το… μεγάλο πάρτι στην υγεία είναι έτοιμος να «κουμπώσει» με τη δική του μαρτυρία, καθιστώντας αποδείξεις τις ενδείξεις, τον διπλό ρόλο που έπαιξε και εξακολουθεί να παίζει στην υπόθεση ο προστατευόμενος μάρτυρας, ο οποίος ενώ στην Ελλάδα κατέθεσε γενικώς και αορίστως, στην Αμερική τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι.

Ο νέος αυτός μάρτυρας είναι σε θέση να γνωρίζει και να μπορεί να αποδείξει ότι ο προστατευόμενος με την τζούφια κατάθεση είχε ενεργό ρόλο στον χρηματισμό κάποιων πολιτικών προσώπων, καθώς πήγαινε και ο ίδιος το βαλιτσάκι!

Παράλληλα και σε συνδυασμό με τα παραπάνω, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο στενοί συνεργάτες της στην έρευνα, επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, θα πρέπει άμεσα να πάρουν αποφάσεις που συνδέονται με την επίλυση σημαντικών νομικών ζητημάτων. Ενα από αυτά αφορά, βεβαίως, το νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα κινηθούν σχετικά με την αντιμετώπιση του εν λόγω προστατευόμενου μάρτυρα, ώστε οι μεγάλες αποκαλύψεις μπροστά στις οποίες βρίσκονταινα κατατεθούν επισήμως και με απόλυτη νομιμότητα ώστε να μπορούννα αξιοποιηθούν και ανάλογα.

Αναλύσεις και συμπεράσματα

Ο Κ. Βαξεβάνης, υπονοεί ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας είναι ο Νίκος Μανιαδάκης, ο οποίος «ενέπαιξε τις Ελληνικές Αρχές» ότι « η συμπεριφορά του έχει εκνευρίσει τους Έλληνες εισαγγελείς» ( σημ. εννοεί την κ. Τουλουπάκη και τους κκ. Ντζούρα και Μανώλη) που θα απαιτήσουν εκ νέου λεπτομερή κατάθεση και τέλος το κερασάκι στην τούρτα «αν τελικώς αποφασίσει ν συνεργαστεί, η επιλογή του αποτελεί μονόδρομο για μην εμπλακεί ποινικά».

Και εδώ γεννώνται τα μεγάλα ερωτηματικά:

Α. Πως γνώριζε ο Κ. Βαξεβάνης ότι οι Εισαγγελείς Διαφθοράς έχουν «εκνευριστεί» με τον μάρτυρα Ν. Μανιαδάκη και πώς έβγαλε ο εκδότης το συμπέρασμα ότι «αν δεν συνεργαστεί, θα εμπλακεί ποινικά»;

Αν είχε πληροφόρηση από τους τότε Εισαγγελείς Διαφθοράς, πως είναι δυνατόν οι εν λόγω εισαγγελείς να κουβεντιάζουν με δημοσιογράφο και να αναφέρονται στο πραγματικό όνομα ενός προστατευόμενου μάρτυρα, κάτι που σήμερα αρνούνται να αποκαλύψουν παρά την επιμονή όλων των θιγμένων πολιτικών προσώπων ;

Β. Στο δημοσίευμα στις 13/11/2018, ο Κ. Βαξεβάνης, αναφέρει ότι άλλος προστατευόμενος μάρτυρας «δείχνει διάθεση να αποκαλύψει πτυχές του σκανδάλου Novartis».

Ο προστατευόμενος μάρτυρας, δεν είναι άλλος από τον Μάξιμο Σαράφη, που όμως δίνει κατάθεση σχετική με τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα της 13ης Νοεμβρίου του 2018 στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2018!!!

Πως λοιπόν και από ποιόν γνώριζε ο Κ. Βαξεβάνης ότι προστατευόμενος μάρτυρας, τα στοιχεία του οποίου γνώριζαν μόνο οι Εισαγγελείς Διαφθοράς θα αποκάλυπτε με κατάθεσή του μετά από 17 μέρες στοιχεία εις βάρος του Νίκου Μανιαδάκη πριν αυτά κατατεθούν ώστε να τα αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ;

Τελικά πώς γίνεται ο Κ. Βαξεβάνης να γνώριζε τα ονόματα όλων των προστατευόμενων μαρτύρων και μάλιστα προκαταβολικά να ήξερε και τι πρόκειται να καταθέσουν μελλοντικά;

Η τριγωνική αυτή σχέση Κ. Βαξεβάνη, Εισαγγελέων Διαφθοράς και προστατευομένων μαρτύρων, θα εξηγηθεί τελικά στους Έλληνες πολίτες, αλλά και στους θιγόμενους 10 πολιτικούς;

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα με DOCUMENTA, τα οποία σήκωσαν πολλή σκόνη και τα οποία εγείρουν ερωτηματικά τόσο για το αναγνωστικό κοινό, αλλά κυρίως για τις δικαστικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση.

Θα επανέλθουμε …

ΠΗΓΗ >> https://www.iapopsi.gr/novartis-epithesi-quot-mpoymerangk-quot-vaxevani-se-maniadaki/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr