Home ΙΣΤΟΡΙΑ Αααχ! Οι παλιές καλές ημέρες! – Πούτιν για Χριστόδουλο: «Έχετε τον καλύτερο Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα…» 

Αααχ! Οι παλιές καλές ημέρες! – Πούτιν για Χριστόδουλο: «Έχετε τον καλύτερο Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα…» 

by _
0 comment 134 views

Αααχ! Οι παλιές καλές ημέρες! – Πούτιν για Χριστόδουλο: «Έχετε τον καλύτερο Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα…» 

Αγαπώ τον Χριστό

-«Έχετε τον καλύτερο Αρχιεπίσκοπο στην Ελλάδα..»  (Μάιος 2001 Βλαντιμίρ Πούτιν)

-« Θαυμασμός για την ορθόδοξη πίστη του Ρώσου ηγέτη .» ( Αρχιεπ. Χριστόδουλος )

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΑΙΡΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ

Εγκώμια Πούτιν και Χριστόδουλου

Μπαΐλης Πάνος 

Ήταν λίγο πριν από τις 4.40′ όταν ο Αρχιεπίσκοπος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Καβάλας κ. Προκόπιο, πέρασε την πύλη του Κρεμλίνου.

Υπό το βλέμμα του Πατριάρχη Μόσχας Αλεξίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε εγκάρδια χθες στο Κρεμλίνο τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, ο κ. Χριστόδουλος πέντε λεπτά αργότερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσίας κ. Β. Πούτιν, ο οποίος τον περίμενε στο γραφείο του με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Αλέξιο. Μία ημέρα πριν από την έναρξη των επίσημων εκδηλώσεων για την εθνική εορτή των Ρώσων, την «Ημέρα της Νίκης» στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Χριστόδουλος, Πούτιν και Αλέξιος τα είπαν για 20 λεπτά κάνοντας ειδική αναφορά στον ρόλο της Ορθοδοξίας στον 21ο αιώνα και στις σχέσεις των δύο λαών.

Ο κ. Πούτιν εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του Έλληνα Αρχιεπισκόπου και όπως είπε ο ίδιος (ο Πούτιν) «δίνει μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, των δύο λαών, των δύο Εκκλησιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όχι μόνο γιατί οι Εκκλησίες μας έχουν καλές σχέσεις μεταξύ τους αλλά κρίνεται διότι εσείς με τη δουλειά σας προσπαθείτε να βοηθήσετε τους λαούς να εργαστούν προς όφελος των δύο χωρών. Έχουμε μια καλή βάση για την ανάπτυξη των σχέσεών μας». Ο κ. Χριστόδουλος από την πλευρά του αναφέρθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην προσφορά Ελλήνων και Ρώσων: «Έλληνες και Ρώσοι στη διάρκεια του Πολέμου επέδειξαν πρωτοφανή ηρωισμό, που διδάσκει την ανθρωπότητα
ότι στον κόσμο αυτό υπάρχουν υπερούσιες αξίες που οι άνθρωποι οφείλουν να σέβονται και να τιμούν αν θέλουν να είναι άνθρωποι με προοπτική και ελπίδα». Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο έργο του κ. Πούτιν: «Μας είναι γνωστοί οι αγώνες που διεξάγετε για να οδηγήσετε τη ρωσική κοινωνία προς τις νέες προοπτικές της ύστερα από μια μακρά περίοδο που ο λαός αυτός ήταν δεσμευμένος».

Τέλος και οι τρεις άνδρες συμφώνησαν στη σημασία και τον ρόλο της Ορθοδοξίας, αλλά και στη σημασία των αγαστών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Στη συνέχεια οι τρεις άνδρες παρακολούθησαν στο Παλάτι των Συνεδρίων του Κρεμλίνου κοντσέρτο προς τιμήν της «Ημέρας της Νίκης». Νωρίτερα ο κ. Χριστόδουλος είχε επισκεφθεί τη Θεολογική Ακαδημία Μόσχας, ενώ σήμερα επισκέπτεται την Αγία Πετρούπολη.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr