Home ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη ανακοίνωσε η Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη ανακοίνωσε η Μόσχα

by _
0 comment 106 views
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη ανακοίνωσε η Μόσχα
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη ανακοίνωσε η Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη ανακοίνωσε η Μόσχα

30/03/2022, 23:24


Επιχειρείται εκ νέου εκκένωση από την πόλη που πλήττεται καθημερινά από βομβαρδισμούς – Η απόφαση για προσωρινή κατάπαυση του πυρός ελήφθη ύστερα από επικοινωνία Μακρόν-Πούτιν – Το Κρεμλίνο συνεχίζει τις επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος…

Με την κατάσταση στη Μαριούπολη να εξακολουθεί να θυμίζει ατέρμονο εφιάλτη, με σχεδόν 5.000 νεκρούς και το 90% των κτιρίων της πόλης να έχει υποστεί πλήγματα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για την Πέμπτη ώστε να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός.

Αγωνία επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα για το εάν θα τηρηθεί η συγκεκριμένη συνθήκη ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία η επιχείρηση εκκένωσης από την πόλη όπου κατοικούσαν 400.000 άνθρωποι.

Η κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη θα ισχύσει από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, ενώ το μέτρο αυτό θα επιτρέψει το άνοιγμα ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» προς την ουκρανική πόλη Ζαπορίζια, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Προκειμένου να επιτύχει αυτή η ανθρωπιστική επιχείρηση, προτείνουμε να διεξαχθεί με την άμεση συμμετοχή εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο  πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε μιλήσει για  τη « διασφάλιση της ανθρωπιστικής επιχείρησης στην Μαριούπολη», διευκρινίζοντας ότι στόχος είναι αυτή «να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών».



Σημειώνεται ότι η αποθήκη του Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Μαριούπολης επλήγη από τουλάχιστον δύο στρατιωτικές επιθέσεις, όπως επιβεβαιώνουν νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.

b0413797-6557-4313-b953-c1e30230c21f

Σύμφωνα με το ουκρανικό τάγμα του Αζόφ, η αποθήκη είχε χτυπηθεί από ρωσικά στρατιωτικά πυρά, μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου. Ένα δεύτερο στρατιωτικό χτύπημα σημειώθηκε μεταξύ 23 και 26 Μαρτίου.

Κίεβο: Η Ρωσία ετοιμάζεται να αρχίσει ξανά τις επιθέσεις ευρείας κλίμακας

Με ανησυχία παρακολουθεί το Κίεβο τις τελευταίες εξαγγελίες και κινήσεις των Ρώσων. Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ανασυγκροτούνται και ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.



«Η βασική προσπάθεια (της Ρωσίας) επικεντρώνεται στην περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τη Μαριούπολη και τις πόλεις Ποπάσνα και Ρούμπιζνε, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία «ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει παρατηρήσει κάποιες μετακινήσεις μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιφ, όμως δεν θεωρεί ότι πρόκειται για μαζική αποχώρηση.

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/world/article/1227830/polemos-stin-oukrania-prosorini-katapausi-tou-puros-sti-marioupoli-anakoinose-i-mosha/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr