Home ΗΠΑ Αμερικανός νομοθέτης ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ του ζήτησε να απομακρύνει τον Μπάιντεν από την εξουσία και να διεξαγάγει έκτακτες προεδρικές εκλογές

Αμερικανός νομοθέτης ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ του ζήτησε να απομακρύνει τον Μπάιντεν από την εξουσία και να διεξαγάγει έκτακτες προεδρικές εκλογές

by _
0 comment 185 views

Αμερικανός νομοθέτης (ή βουλευτης) ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ του ζήτησε να απομακρύνει τον Μπάιντεν από την εξουσία και να διεξαγάγει έκτακτες προεδρικές εκλογές

από το Sputnik News
24 Μαρτίου 2022, 4:56 π.μ


Νωρίτερα την Τετάρτη, οι εντάσεις μεταξύ του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του βουλευτή Μο Μπρουκς από την Αλαμπάμα έγιναν ανήσυχες αφού ο πρώην Πρόεδρος επέλεξε να ακυρώσει την υποστήριξή του για τον πολιτικό σχετικά με τα σχόλιά του σχετικά με τις προεδρικές εκλογές του 2020. Ο Μπρουκς είναι υποψήφιος για τη Γερουσία της Αλαμπάμα.

Ο Μο Μπρουκς, εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων από την Αλαμπάμα, υποστήριξε την Τετάρτη ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ του ζήτησε να απομακρύνει τον Μπάιντεν από το αξίωμά του, να επαναφέρει τον Τραμπ στη θέση του και να διεξαγάγει έκτακτες προεδρικές εκλογές.

Ο Μπρουκς διευκρίνισε ότι απέρριψε το αίτημα του πρώην προέδρου, λέγοντάς του ότι τέτοια μέτρα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, γεγονός που προκάλεσε την «οργή» του Τραμπ, σύμφωνα με μια προετοιμασμένη δήλωση του Μπρουκς.

Η υποτιθέμενη απόπειρα πραξικοπήματος είναι ξεχωριστή από τις ταραχές της 6ης Ιανουαρίου 2021 κατά τις οποίες χιλιάδες υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλαν στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την πιστοποίηση των προεδρικών εκλογών του 2020.

Αντίθετα, είπε ο Μπρουκς σε συνέντευξή του στο NBC News, το αίτημα ήρθε μήνες αργότερα επειδή ο Τραμπ ήθελε να αποκατασταθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2021, πάρα πάνω από επτά μήνες μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν ως 47ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο Τραμπ ακύρωσε την υποστήριξή του για τον Μπρουκς στις προκριματικές εκλογές του GOP (Ρεπουμπολικανικού Κόμματος) για την αντικατάσταση τον συνταξιούχο γερουσιαστή Richard Shelby (R-AL). Ο Τραμπ ανέφερε μια ομιλία του Μπρουκς σε συγκέντρωση Τραμπ τον Αύγουστο του 2021 στο Κούλμαν της Αλαμπάμα, στην οποία ο νομοθέτης κάλεσε τους Ρεπουμπλικάνους να επικεντρωθούν στο 2022 και το 2024, αντί να έχουν εμμονή με την ήττα του Τραμπ στις εκλογές του 2020. Τα σχόλια του Μπρουκς αποδοκιμάστηκαν από το πλήθος.

Ωστόσο, ο Μπρουκς δεν υπήρξε ποτέ αντι-Τράμπερ, και ήταν ένας από τους 147 Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες που είχαν καταψηφίσει την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020 σε ορισμένες πολιτείες. Ο Μπρουκς έδωσε επίσης μια ομιλία στη συγκέντρωση του Τραμπ στις 6 Ιανουαρίου «Stop the Steal» που έλαβε χώρα έξω από τον Λευκό Οίκο λίγο πριν από την εξέγερση. Ανεξάρτητα από τα συναισθήματα του Μπρουκς για την ακεραιότητα των εκλογών, λέει ότι είπε στον Τραμπ ότι η 6η Ιανουαρίου ήταν η «τελική αναμέτρηση» των εκλογών και τώρα που τα αποτελέσματα έχουν πιστοποιηθεί, ελάχιστα μπορεί να κάνει είτε αυτός είτε οι Ρεπουμπλικάνοι σαν κόμμα.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ μου ζήτησε να ακυρώσω τις εκλογές του 2020, να απομακρύνω αμέσως τον Τζο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο, να επαναφέρω αμέσως τον Πρόεδρο Τραμπ στον Λευκό Οίκο και να διεξαγάγω νέες έκτακτες εκλογές για την προεδρία», είπε ο Μπρουκς στη δήλωσή του. «Ως δικηγόρος, έχω επανειλημμένα ενημερώσει τον Πρόεδρο Τραμπ ότι η 6η Ιανουαρίου ήταν η τελική ετυμηγορία για την εκλογική αναμέτρηση και ούτε το Σύνταγμα των ΗΠΑ ούτε ο Κώδιξ των ΗΠΑ επιτρέπουν αυτό που ζητά ο Πρόεδρος Τραμπ. Περίοδος.”

Δεν υπάρχει προηγούμενο (ή δεδικασμένο) ή νομική δικαιολογία για έκτακτες εκλογές για τη Προεδρία.

Δεν είναι σαφές πώς ο Τραμπ περίμενε από τον Μπρουκς θα απομακρύνει τον Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο. Ο Μπρουκς λέει ότι δεν έφτασε ποτέ τόσο μακριά, καθώς είπε στον Τραμπ ότι ήταν «νομικά αδύνατο».

Ο Τραμπ δεν απάντησε ακόμη στους ισχυρισμούς του Μπρουκς

Κάποτε ο πρώτος (το φαβορί), έχει μείνει πίσω τώρα ο Μπρουκς στην προσπάθειά του να αντικαταστήσει τον Σέλμπι, καθώς οι αντίπαλοι Μάικ Ντουράντ και Κέιτι Μπριτ κατέχουν επιβλητικό προβάδισμα έναντι του πολιτικού. Ο Μπρουκς βρίσκεται σε μακρινή τρίτη θέση στο 16%, σύμφωνα με μια δημοσκοπική εταιρεία δημοσκοπήσεων και αναλύσεων Cygnal Poll.

__________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr