Home Greek News Το Νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ κρατά τον Έλληνα Πρόξενο στην Μαριούπολη ΟΜΗΡΟ κι εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία;;;!!!

Το Νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ κρατά τον Έλληνα Πρόξενο στην Μαριούπολη ΟΜΗΡΟ κι εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία;;;!!!

by _
0 comment 313 views

Το Νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ κρατά τον Έλληνα Πρόξενο στην Μαριούπολη ΟΜΗΡΟ κι εμείς στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία;;;!!!

Ρωσικές πηγές αναφέρουν πως η ομάδα των Ελλήνων κρατείται από το Τάγμα Azov στο υπόγειο του κτιρίου 25 στη Λεωφόρο Primorsky στη Μαριούπολη…

Γράφαμε για την αγωνία για τον Έλληνα Γενικό Πρόξενο στην Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη που παραμένει εγκλωβισμένος σε καταφύγιο και η οικογένειά του ζητά την παρέμβαση των ελληνικών Αρχών για τον άμεσο και ασφαλή επαναπατρισμό του.

H Κυβέρνηση της Αθήνας δυστυχώς έχει μείνει στις εκκλήσεις… Το ερώτημα όμως που γεννάται είναι ένα δεδομένο πως στην Μαριούπολη διαφεντεύει από την αρχή του πολέμου το περιβόητο Τάγμα Αζόφ, των Ουκρανών Εθνικιστών – Νεοναζιστών, που σωρεία καταγγελίες αναφέρουν πως εμποδίζει την έξοδο σε πολίτες κρατώντας τους σε ομηρία. Δηλαδή η Ελλάδα στέλνει όπλα και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και φιλοξενεί και Ουκρανούς πρόσφυγες και οι ουκρανικές δυνάμεις κρατούν όμηρο τον Έλληνα Πρόξενο;; Φιλορώσοι αναλυτές μιλούν για “σκάνδαλο μεταξύ Κιέβου και Αθήνας”.

Μεταφέρουν δε αναφορές που χρήζουν ασφαλώς επιβεβαίωσης πως η Ελλάδα κατηγορεί τους νεοναζί του Azov ότι κρατούν τον προξενικό της αξιωμαατούχο μαζί με 30 υπαλλήλους ως ομήρους στη Μαριούπολη. Συγκεκριμένα μάλιστα αναφέρουν πως η ομάδα των Ελλήνων κρατείται από το Τάγμα Azov στο υπόγειο του κτιρίου 25 στη λεωφόρο Primorsky στη Μαριούπολη…!!!   

Τουρκία: Την ίδια στιγμή τη βοήθεια της Ρωσίας ζητά και η Τουρκία για την απομάκρυνση υπηκόων της από τη Μαριούπολη! Εμείς δηλαδή εμπιστευόμαστε ΝΑΤΟ & ΗΠΑ…;;;                                                             

«Εμείς στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όμως πρέπει να εργαστούμε με τα δύο μέρη για ανθρωπιστικούς σκοπούς», σημείωσε ο Τσαβούσογλου. Η Τουρκία κάλεσε τη Ρωσία να βοηθήσει για να απομακρυνθούν οι πολίτες της που έχουν εγκλωβιστεί στην υπό πολιορκία Μαριούπολη, στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Τηλεφωνήσαμε χθες (στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ) και του ζητήσαμε τη βοήθειά του για την εκκένωση των πολιτών μας», είπε.

Οι ουκρανικές αρχές κατήγγειλαν χθες ότι το τέμενος της Μαριούπολης, όπου είχαν βρει καταφύγιο περίπου 80 άμαχοι, μεταξύ αυτών δεκάδες Τούρκοι, στοχοθετήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, που έχουν περικυκλώσει την πόλη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης μετά την ανακοίνωση αυτή.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «ο ιμάμης του τεμένους δεν επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό» του κτιρίου. Ένα μέλος της τουρκικής κοινότητας της πόλης διέψευσε επίσης χθες ότι το τέμενος επλήγη από τον ρωσικό στρατό.

«Είπε πως πύραυλοι και ρουκέτες έπληξαν την περιοχή», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, αναγνωρίζοντας ότι έχει «χαθεί η επαφή» με την κοινότητα λόγω της «κατάρρευσης των υποδομών».

«Μοιραστήκαμε αυτήν την πληροφορία με τη Ρωσία», συμπλήρωσε. «Στείλαμε λεωφορείο στην περιοχή, όμως δεν κατάφερε να εισέλθει στην πόλη», συμπλήρωσε.

Είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την παρουσία υπηκόων της σε αυτό το τέμενος, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.

«Εμείς στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, όμως πρέπει να εργαστούμε με τα δύο μέρη για ανθρωπιστικούς σκοπούς», σημείωσε ο Τσαβούσογλου.

Ανθρωπιστική βοήθεια

Στο μεταξύ το πρωί της 13ης Μαρτίου, το Γραφείο του Προέδρου δημοσίευσε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ζελένσκι προς τους πολίτες.



Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το βασικό καθήκον για σήμερα είναι η Μαριούπολη και είπε ότι το ουκρανικό ανθρωπιστικό φορτίο απέχει δύο ώρες από την πόλη, μόλις 80 χιλιόμετρα μακριά.

«Κάνουμε τα πάντα για να ξεπεράσουμε την αντίσταση των κατακτητών, που εμποδίζουν ακόμη και τους ιερείς της Ορθόδοξης Εκκλησίας που συνοδεύουν αυτό το φορτίο».   

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ…!!!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ TWΕΕT ΤΟΥ ΑΒΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΕΞ κ. Ν. ΔΕΝΔΙΑ….!!!

H κυβέρνηση της Αθήνας δυστυχώς έχει μείνει στις εκκλήσεις.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr