Home Greek News Δύο Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στην Μαριούπολη

Δύο Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στην Μαριούπολη

by _
0 comment 116 views

Δύο Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στην Μαριούπολη

Πληροφορίες και για έξι τραυματίες


(Ανανέωση 16:19) Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο (υπάρχουν πληροφορίες και για τρεις) Έλληνες ομογενείς στο χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη από πυρά Ουκρανών, στο οποίο ζουν συνολικά 8.000 Έλληνες, σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης της Μαριούπολης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπάρχουν και έξι τραυματίες, ανάμεσα τους και ένα παιδί. 

Στην ίδια περιοχή ήταν και η δολοφονία του Έλληνα καθώς και τραυματισμός τριών Ελλήνων, από τον Ουκρανό στρατιώτη, πριν από λίγες ημέρες. 

Το συγκεκριμένο μέρος είχε επισκεφθεί και ο Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Μαριούπολη, ενώ πριν από λίγο υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την είδηση, όμως κάνει λόγο για δύο νεκρούς και κατηγορεί τη Ρωσία. 

Από την πλευρά τους ρωσικές πηγές διαψεύδουν το ελληνικό ΥΠΕΞ και τονίζουν ότι το συγκεκριμένο χωριό βομβαρδίστηκε από Ουκρανούς νεοναζί. 

Να θυμίσουμε ότι εδώ και ώρες οι Ουκρανοί νεοναζί χρησιμοποιούν βαρύ πυροβολικό κατά κατοικημένων περιοχών, από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί πολλοί άμαχοι.



Ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Νεοναζί του Κιέβου πυροβόλησαν εν ψυχρώ Ουκρανό στρατιώτη που δεν ήθελε να πολεμήσει μαζί τους

Οι Ουκρανοί νεοναζί άνοιξαν πυρ σε βάρος ενός στρατιώτη που θέλησε να βρει άσυλο στη Ρωσία, σύμφωνα με τη Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).



«Εκπρόσωποι εθνικιστικών σχηματισμών από το έδαφος της Ουκρανίας πυροβόλησαν έναν στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος προσπαθούσε να βρει καταφύγιο στη Ρωσική Ομοσπονδία για να αποφύγει τη συμμετοχή στις εχθροπραξίες», αναφέρει η έκθεση.

Παράλληλα, ένας υπάλληλος της ρωσικής συνοριακής υπηρεσίας τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να αποτρέψει προκλήσεις από Ουκρανούς εθνικιστές.

—————

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr