Home Greek News Αποκλειστική συνέντευξη με την Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη – ΓΙΑΤΙ το Ελληνικό Κράτος ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ να της δώσει ελληνική υπηκοότητα;;; – «Μεγάλη τιμή για μένα που είμαι Ελληνίδα και που φέρω αυτό το όνομα!»

Αποκλειστική συνέντευξη με την Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη – ΓΙΑΤΙ το Ελληνικό Κράτος ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ να της δώσει ελληνική υπηκοότητα;;; – «Μεγάλη τιμή για μένα που είμαι Ελληνίδα και που φέρω αυτό το όνομα!»

by _
0 comment 248 views

Αποκλειστική συνέντευξη με την Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη – ΓΙΑΤΙ το Ελληνικό Κράτος ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ να της δώσει ελληνική υπηκοότητα;;; – «Μεγάλη τιμή για μένα που είμαι Ελληνίδα και που φέρω αυτό το όνομα!»


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | 15 Νοεμ. 2021, 11:52 πμ | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn 


Σε πρόσφστο άρθρο του σάιτ akromolio.gr με τίτλο 19 χρόνια στο «περίμενε» η απόγονος του Μάρκου Μπότσαρη για την υπηκοότητα διαβάζουμε τα εξής σημαντικά για την υπόθεσιν της κας Ελισάβετ Μπότσαρη (Elizabete Botsaris) που είναι ένας από τους τελευταίους απογόνους του μεγάλου Έλληνος Επαναστάτου του 1821…

~~~~~

Παρόλο που το 2021 συμπληρώνουμε και γιορτάζουμε (λέμε τώρα), τα 200 έτη από την Εθνική Παλιγγενεσία, αυτό το γεγονός δεν έχει ευαισθητοποιήσει μάλλον τους Κρατικούς φορείς. Θα περίμενε κανείς ότι (ειδικά φέτος) θα έβλεπαν με άλλη ματιά το αίτημα μια απογόνου ενός ήρωα του 1821 (Μάρκου Μπότσαρη) που ζητά το αυτονόητο. Την Ελληνική υπηκοότητα.

Το θέμα αλιεύσαμε από επίκαιρη ερώτηση του Κόμματος της Ελληνικής Λύσης στην Βουλή, την οποία και σας δείχνουμε αυτούσια:

ΘΕΜΑ: «Απόδοση υπηκοότητας στην απόγονο του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη»

Κύριε Υπουργέ,

Την στιγμή που πάσης φύσεως αλλοδαποί έχουν λάβει ελληνική υπηκοότητα, χωρίς να έχουν ουδεμία πρότερη σχέση με την Ελλάδα, η Ελισάβετ Μπότσαρη, απόγονος του Εθνικού μας ήρωα, Μάρκου Μπότσαρη, γεννηθείσα στο Σάο Πάολο της μακρινής Βραζιλίας, διεξάγει επί 19 χρόνια αγώνα, ώστε να λάβει ελληνική υπηκοότητα.

Ο πατέρας της, γεννηθείς στην Ελλάδα, όντας παρασημοφορημένος ήρωας από το ελληνικό Κράτος, με πολεμική δράση, μετανάστευσε στην Βραζιλία, το 1956 και απέκτησε δυο παιδιά. Εδώ και 27 χρόνια, η κόρη του Ελισάβετ Μπότσαρη με σπουδές σε ελληνικό σχολείο της Βραζιλίας.

και ακολουθώντας το ορθόδοξο δόγμα, κάνει αγώνα να λάβει την πολυπόθητη υπηκοότητα. Μάλιστα, στην τελευταία οργανωμένη προσπάθειά της, περιμένει, από το 2019, απάντηση για την έκβαση του αιτήματός της από την πρεσβεία μας στη Βραζιλία.



Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα απαντήσετε θετικά, μετά από τόσα χρόνια, στο εύλογο αίτημα για απόκτηση ελληνικής υπηκοότητας της ανωτέρω απογόνου του Μάρκου Μπότσαρη, Ελισάβετ Μπότσαρη, ειδικά σε αυτήν την χρονική συγκυρία, που συνάδει με τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και σεβασμού προς την ένδοξη οικογένειά της;

 

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δείτε τώρα το σχετικό έγγραφον της Ελληνικής Λύσεως….




Διαβάστε τώρα το αποκλειστικό μας άρθρο που έχει να κάνει με την χθεσινή συνέντευξη που παραχώρησε η κα Ε. Μπόταση στο ιστολόγιο ειδήσεών μας GreekNewsOnDemand.com (GreekNewsOnDemand.com):

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ την κα ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Γιάννης Κουντούρης:  Κυρία Μπότσαρη γειά σας! Τι κάνετε;;; Θα ήθελα πριν σας ρωτήσω για την «περιπέτειά σας» με τις ελληνικές υπηρεσίες να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς… Που γεννηθήκατε, που πήγατε σχολείο, τι σπουδάσετε και τι δουλειά κάνετε;

Ελισάβετ Μπότσαρη: Γεννήθηκα εδώ στη Βραζιλία, στη μεγαλύτερη πόλη του Σάο Πάολο το 1974. Είμαι αρχιτέκτονας, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, σπούδασα γαστρονομία και ως παιδί σπούδασα στο εδώ ελληνικό σχολείο στην πόλη μου.

Σήμερα έχω μια μικρή εταιρεία που φτιάχνει χειροποίητα ελληνικά γλυκά όπως οι κουραμπιές, τα μελομακάρονα, τα γαλακτομπούρικα, τα κουλουράκια, οι πορτοκαλόπιτες και πολλά άλλα.

Εργάζομαι για τη μεγαλύτερη εταιρεία στη Λατινική Αμερική στην αγορά δαπέδων πορσελάνης.

Γιάννης Κουντούρης: Πείτε μας λίγα λόγια την καταγωγή σας και τον πατέρα σας…

Ελισάβετ Μπότσαρη: Είμαι η κόρη του Βασίλη Μιχαήλ Μπότσαρη, ενός Έλληνα μετανάστη που έφτασε στη Βραζιλία ως ναυτικός το 1956 από την Αθήνα. Είχε δύο παιδιά με τη μητέρα μου και μεγάλωσε εμένα και τον αδερφό μου μόνος του. Ήταν μονογονεϊκός πατέρας. Για το λόγο αυτό, όλη η οικογενειακή κουλτούρα και οι παραδόσεις μου είναι ελληνικές.

Ως κατ΄ ευθείαν απόγονος του θρυλικού Ήρωα της Μεγάλης Επανάστασης της Ανεξαρτησίας μας του 1821 Μάρκου Μπότσαρη μιλήστε μας λίγο γι αυτόν αν θέλετε…



Ο Μάρκος Μπότσαρης ήταν ένας μεγάλος στρατηγός, ένας άνθρωπος με μεγάλη αξία για την Ελλάδα. Τίμησε και αγάπησε την πατρίδα του βάζοντας όλες τις δυνάμεις, τους πόρους του και το αίμα του στη γραμμή χάριν του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των Σουλιωτών.

Είναι μεγάλη τιμή για μένα που φέρω αυτό το όνομα [Μπότσαρη] και νιώθω ότι είναι και μέρος της προσωπικής μου ιστορίας.

Γιατί οι πράξεις αυτού του μεγάλου ανθρώπου αποτελούν παράδειγμα μέχρι σήμερα και το κατάλαβα όταν πήγα στην Ελλάδα λίγες φορές.

Έχω την επιθυμία να επισκεφτώ το Σούλι και να τα δω όλα αυτά προσωπικά. Νομίζω ότι θα συγκινηθώ πάρα πολύ.

Θα ήθελε τώρα σ΄ αυτό το σημείο να μου πείτε πότε ξεκινήσατε και για ποιο λόγο την διαδικασία να αποκτήσετε και την Ελληνική υπηκοότητα που δικαιωματικά δικαιούσθε…

Εργάζομαι σε αυτή τη διαδικασία της ελληνικής υπηκοότητας εδώ και πολλά χρόνια. Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης στο προξενείο, χρειάστηκαν να γίνουν πολλές προσπάθειες.

Το 2017, όταν άκουσα για τη νέα διοίκηση στο προξενείο στο Σάο Πάολο, με πιο αποτελεσματικούς ανθρώπους να εργάζονται εκεί, τελικά κατάφερα να οργανώσω τα έγγραφα και να υποβάλω επίσημα την αίτησή μου.

Στα τέλη του 2018 η αίτησή μου απορρίφθηκε βάσει νόμου ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν από το 1983 δεν μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα την υπηκοότητα.

Έτσι, μου είπαν να ξεκινήσω μια διαδικασία πολιτογράφησης, η οποία έγινε το 2019, οπότε όλα τα τέλη και τα έξοδα τα πλήρωσα και πάλιν.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους έλαβα ένα αίτημα για φωτογραφίες των παιδικών μου χρόνων και συνεχίζω να ανανεώνω τη συμμετοχή μου στις ελληνικές κοινότητές εδώ στο Σάο Πάολο υποβάλλοντας τα απαραίτητα έγγραφα για αυτό.

Έστειλα αμέσως όλες αυτές τις φωτογραφίες και τη δήλωση και ακόμη περιμένω απάντηση από τις ελληνικές αρχές.

Σε ποιες ελληνικές υπηρεσίες έχετε αποταθεί μέχρι σήμερα;



Στο Ποξενείο εδώ στο Σάο Πάολο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να οργανωθεί αυτή η διαδικασία.

Τι σας απάντησαν;

Περιμένετε γιατί δεν υπάρχει απάντηση! Δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση για την υπόθεσή σας.

Γιατί σας απέρριψαν την αίτησή σας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ; Έχετε κάποιο έγγραφο που να αναφέρει τους λόγους απόρριψης;

Ναι, έχω αυτό το έγγραφο, επειδή γεννήθηκα πριν από το 1983 και ο πατέρας μου δεν είχε επίσημο γάμο με τη μαμά μου, αλλά εδώ αυτές οι σχέσεις είναι πολύ συνηθισμένες.

Όταν υποβάλλατε και πάλι νέα αίτηση με όλα τα απαραίτητα έγγραφα τι έγινε;

Πλήρωσα ξανά όλους τα τέλη και έξοδα και δεν έγινε τίποτα. Η διαδικασία είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Το Καλοκαίρι του 2019 ήρθατε Ελλάδα και ζητήσατε ακρόαση από τον αρμόδιο… τι σας απάντησε;

Ήμουν στην Ελλάδα το 2019 και ο υπεύθυνος της διαδικασίας είπε ότι δεν μπορούσε να με δει καθώς ήταν εκτός γραφείου [λόγω «διακοπών»] εκείνες τις μέρες. Έτσι, δεν ήταν δυνατό να συστηθώ προσωπικά.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας που βρίσκεται τώρα η υπόθεση;;; Τι σας λένε από το Υπουργείο;



Μίλησα τηλεφωνικώς με τον κο Ιάσονα Πιπίνη, συνεργάτη του Πρωθυπουργού, και μου είπε ότι η υπόθεσή μου είναι εκεί και έχει ζητήσει -τάχα μου– να της δοθεί προτεραιότητα, αλλά ειλικρινά αυτό δεν το παρατήρησα στην πράξη.

Οι εκεί ελληνικές κοινότητες, οι Ελληνικές οργανώσεις, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, τα Ελληνικά Σχολεία που πηγαίνατε τι κάνουν; Τι λένε για όλα αυτά;

Όλοι στην ελληνική κοινότητα εδώ υποστηρίζουν την κατάστασή μου, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί όλα τα έγγραφα στάλθηκαν μέσω του προξενείου και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν απαντά.

Προφανώς θα έχετε μάθει ότι το θέμα σας έφτασε πρόσφατα και στην Ελληνική Βουλή… Τι έχετε να δηλώσετε γι αυτό;

Ναι, γνωρίζω ότι το ερώτημά μου έφτασε στη Ελληνική Βουλή, ελπίζω να μου αναλύσουν σωστά την υπόθεσή μου, κυρίως ως προς το ποιόν του ατόμου που είμαι, είμαι άμεση κόρη ενός  Έλληνα, έχω ελληνικό αίμα, καρδιά και ψυχή. Ζητάω κάτι που δικαιούμαι και δεν θέλω τίποτε από άλλον.

Εάν οι γραφειοκράτες στην Ελλάδα σας απαντήσουν και πάλι αρνητικά τι σκοπεύετε να κάνετε μετά;

Θα καταθέσω νέα αίτηση. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είμαι κάνας πρόσφυγας που ζητάω κάτι για να εκμεταλλευτώ κάποιον. Αυτό για μένα είναι θέμα τιμής και ταυτότητος. Αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό και που μόνο οι Έλληνες θα καταλάβουν πόσο περήφανη είμαι που υπάρχει αυτό το αίμα και αυτή η κουλτούρα μέσα μου.

Έχετε σκεφτεί Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου;

Δεν έχω εξετάσει ακόμη αυτήν τη δυνατότητα, αν χρειαστεί, στο μέλλον μπορώ να κάνω ένσταση. Πιστεύω όμως ειλικρινά ότι θα επιλύσουμε την υπόθεσή μου με θετικό τρόπο.

Κυρία Μπότσαρη σας ευχαριστώ για την συνέντευξη αυτή και εύχομαι οι Ελληνικές Αρχές να δώσουν γρήγορα λύση στο δίκαιο αίτημά σας… Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δίνει άσυλο και υπηκοότητες σε λαθρομετανάστες και να την αρνείται σε εμάς τους Ομογενείς και μάλιστα σε μια κατ΄ ευθείαν απόγονο του Εθνικού μας Ήρωα Μάρκου Μότσαρη… Σας ευχαριστώ και πάλι…

Και εγώ σας ευχαριστώ θερμώς!


Δείτε τώρα το εξής γενεολογικό δένδρο του έφτιαξαν μερικοί εν Ελλάδι Ερευνηταί και Ιστορικοί εκ μέρους της κας Ε. Μπότσαρη…


Τώρα, και δεδομένων πάντων τούτων, τι θα πράξει τελικά το Ελληνικό Κράτος, η Ελληνική Κυβέρνησις σχετικώς προς τούτο το ΜΕΓΑ θέμα που, από ιστορικής απόψεως, άπτεται τόσον της διατηρήσεως της εθνικής μας συνειδήσεως ως Ελλήνων όσον και των εθνικών συμφερόντων της Πατρίδος μας γενικότερα;;; Ή μήπως οι κυβερνώντες μας είναι πάρα πολύ «απασχολημένοι» με την «πανδημία» που δεν διαθέτουν χρόνον για τέτοιου είδους μεγάλα εθνικά θέματα;;; Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που έχουν καταργήσει τις…ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ καθώς και άλλα πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. Χμμμ..λίγη τροφή και ΣΚΕΨΗ…
Δείτε τώρα τη σχετική εκπομπή (Μέρος Α’ & Β’) στο Facebook!….

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr