Home ΚΟΣΜΟΣ ”Κρυφά Σχολειά” για παιδιά αντιεμβολιαστών στο Τιρόλο στην Ιταλία! Αναβίωση των σχολείων κατακομβών ”Katakombenschulen” που είχε θεσπίσει ο Γερμανόφωνος πληθυσμός της περιοχής κατά διατάγματος του Φασιστικού Καθεστώτος Ρώμης που απαγόρευε τη γλώσσα της μειονότητας!!!

”Κρυφά Σχολειά” για παιδιά αντιεμβολιαστών στο Τιρόλο στην Ιταλία! Αναβίωση των σχολείων κατακομβών ”Katakombenschulen” που είχε θεσπίσει ο Γερμανόφωνος πληθυσμός της περιοχής κατά διατάγματος του Φασιστικού Καθεστώτος Ρώμης που απαγόρευε τη γλώσσα της μειονότητας!!!

by _
0 comment 136 views

”Κρυφά Σχολειά” για παιδιά αντιεμβολιαστών στο Τιρόλο στην Ιταλία! Αναβίωση των σχολείων κατακομβών ”Katakombenschulen” που είχε θεσπίσει ο Γερμανόφωνος πληθυσμός της περιοχής κατά διατάγματος του Φασιστικού Καθεστώτος Ρώμης που απαγόρευε τη γλώσσα της μειονότητας!!!


Στο Νότιο Τιρόλο, περιθωριακά σχολεία για παιδιά αντιεμβολιαστών (σσ κατά του πειραματικού εμβολίου)

Αυτή η κυρίως γερμανόφωνη περιοχή της βόρειας Ιταλίας έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα. Οι αντιεμβολιαστές γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε εναλλακτικά/ παράλληλα σχολεία σε παλιά κτίρια και οι τοπικές αρχές είναι αδύναμες.

Μια παλιά αγροικία και ένα πρώην ξυλουργείο σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στο Νότιο Τιρόλο. Αυτά είναι τα Katakombenschulen του 20ου αιώνα [κυριολεκτικά, τα «σχολεία κατακόμβης», περιθωριακά σχολεία που δίδασκαν στα παιδιά του Νοτίου Τιρόλου γερμανικά επί φασιστικής εποχής.Τα “Σχολεία των κατακομβών” (Katakombenschulenή “Κρυφά σχολεία” (Geheimschulen) ήταν παράνομα γερμανικά σχολεία που οργανώθηκαν από τους γερμανόφωνους του νοτίου Τιρόλου όταν το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας, υπό την κατοχή της οποίας βρισκόταν η περιοχή από το 1918, απαγόρευσε τη διδασκαλία της γερμανικής τον Οκτώβριο του 1923, με σκοπό τον εξιταλισμό τους. Μετά την υπογραφή της συνθήκης του Λατερανού το 1929 επιτράπηκε η χρήση των γερμανικών στα κατηχητικά σχολεία ].

Σε αυτά τα μέρη είναι που δεκάδες οικογένειες κατά της φορολογίας και της μάσκας στέλνουν πλέον τα παιδιά τους για να μάθουν ανάγνωση, γραφή και αριθμητική. «Τι συμβαίνει μέσα, δεν ξέρουμε», αναγνωρίζει ο δήμαρχος του  Gais, Christian Gartner. Σε αυτή τη μικρή πόλη των 3.200 κατοίκων, που βρίσκεται στην είσοδο της κοιλάδας Aurina, βρίσκεται ένα από τα προπύργια του αντιφορολογικού κινήματος και του Popolo Unico [«Ένας Λαός»], του κυριαρχικού κινήματος που απορρίπτει την εξουσία του ιταλικού κράτους . Γιατί όταν οι κανόνες έρχονται από τη Ρώμη, εδώ τίθεται πάντα η δυσπιστία. Σε αυτόν τον χώρο ξεκίνησαν οι πορείες κατά της μάσκας την περασμένη άνοιξη.

«Επίσημα δεν υπάρχει σχολείο»«Από την αρχή του έτους, έξι οικογένειες έχουν αποσύρει τα παιδιά τους από το ίδρυμα», εξηγεί ένας στο δημοτικό σχολείο του χωριού. «Και, στα διπλανά χωριά, είναι το ίδιο, έρχονται όλοι εδώ», προσθέτει ο γραμματέας. Το εν λόγω υπόγειο σχολείο βρίσκεται στη Via dei Molini, σε μια λευκή φάρμα… courrierinternational 1/11/21

Το πρωτότυπο άρθρο της corriere προσθέτει και τα εξής. Έχουν εντοπιστεί σε χωριά στην κοιλάδα Ahrntal, όπου πολλοί γονείς έχουν αποσύρει τα παιδιά τους από τα δημόσια σχολεία. «Είναι ιδιωτικοί χώροι, δεν μπορούμε να κάνουμε ελέγχους» λένε οι αρχές. «Ο Δήμος δεν στηρίζει σε καμία περίπτωση αυτή την πρωτοβουλία» ξεκαθαρίζει ο δήμαρχος που ανήκει στο SVP. «Δύσκολη κατάσταση, οι διχασμοί αυξάνονται στο χωριό», προσθέτει η σύμβουλος της οικογένειας του Γκάις, Στέφι Άουερ, δασκάλα δημοτικού στο επάγγελμα.Ανεβαίνοντας την κοιλάδα φτάνετε στο Campo Tures. Εδώ το σχολείο είναι ακριβώς στο κέντρο της πόλης.Το διοργανώνει ένας σύλλογος που ονομάζεται Herzstrahl. Μια ομάδα γονέων που προτίμησαν να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι για να αποφύγουν να φορέσουν μάσκα και να κάνουν τεστ. «Δεν ξέρουμε τι γίνεται σε αυτό το σχολείο γιατί επισήμως δεν υπάρχει σχολείο. Αλλά υπάρχει ούτως ή άλλως», λέει η σύμβουλος Judith Caneppele, υπεύθυνη για τους νέους και την οικογένεια. Και η ίδια δηλώνει ότι «ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση με αυτή την πρωτοβουλία». Επίσης σε αυτή την περίπτωση δεν είναι γνωστό πόσα παιδιά το παρακολουθούν. «Από την αρχή του έτους 11 παιδιά έχουν αποσυρθεί από το σχολείο και οι γονείς τους έχουν δεσμευτεί για εκπαίδευση στο σπίτι», λέει ο διευθυντής Christian Dapunt που δεν θέλει να σχολιάσει την πρωτοβουλία.

Και ύστερα σου λέει δεν υπήρξαν Κρυφά Σχολειά επί Τουρκοκρατίας. Εδώ υπήρξαν στην καρδιά της Ευρώπης επί Φασιστοκρατίας τον 20ο αιώνα. Κρυφά Σχολειά, λέτε να το δούμε κι αυτό ν’ αναβιώνει σε αυτή τη δόλια χώρα που πάει από Κατοχή σε Κατοχή;;;;;

Σήμανε η ώρα του πατρο Κοσμά!………Σημεία των Καιρών.

Πηγή>> dimpenews.com

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr