Home Greek News Η κυβέρνηση υπέγραψε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη των μεταναστών

Η κυβέρνηση υπέγραψε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη των μεταναστών

by _
0 comment 170 views
Η κυβέρνηση υπέγραψε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη των μεταναστών
Η κυβέρνηση υπέγραψε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη των μεταναστών

Η κυβέρνηση υπέγραψε με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ μνημόνιο συνεργασίας για την ένταξη των μεταναστών

Τρίβουν τα χέρια τους οι ΜΚΟ – Δείτε σε βίντεο πως σκοπεύει η κυβέρνηση να λύσει το δημογραφικό μας πρόβλημα


Έχουμε και άλλες φορές αναφερθεί στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης λέγοντας πως σε τίποτα δεν διαφέρει από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδική μνεία έχουμε κάνει για τις κινήσεις του υπουργού Νότη Μηταράκη που πήρε το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ στις 20.000 θέσεις και το έφτασε στις 40.000, διασπείραντας  «μαντίλες» σε όλη την επικράτεια, αλλά και για τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης που ουσιαστικά μετατρέπονται σε κωμοπόλεις μεταναστών εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Πρόσφατα μάλιστα ο υπουργός δήλωσε μιλώντας στα πλαίσια του Φόρουμ των Δελφών υπέρ της ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πολλές φορές τονίσει ότι αυτή είναι η λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας

Έτσι δεν μας προξενεί καμία έκπληξη το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης για την υποστήριξη των προσπαθειών ένταξης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα συνυπέγραψαν μαζί με την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το μνημόνιο, που επισημοποιεί την υφιστάμενη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών στον τομέα αυτόν, υπέγραψαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για την Ένταξη, Σοφία Βούλτεψη και η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Μιρέιγ Ζιράρ.«Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και μόνο μέσα από τις συνέργειες μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ένα τόσο απαιτητικό ανθρωπιστικό έργο», δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του διεθνούς οργανισμού, η Ύπατη Αρμοστεία στόχο έχει να στηρίξει τις ενταξιακές δράσεις της κυβέρνησης, καθώς και να σχεδιάσει και να ξεκινήσει νέες πιλοτικές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Η Ύπατη Αρμοστεία θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στην κυβέρνηση με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών σχετικά με την ένταξη των προσφύγων.

Επίσης, αναλαμβάνει τη συλλογή και παροχή στοιχείων για τις δεξιότητες και την εξειδίκευση των προσφύγων, προκειμένου να συμβάλει στο να μεγιστοποιηθούν οι ευκαιρίες που θα έχουν, όπως και η προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. Επιπλέον, θα παρακολουθεί την πρόοδο στον τομέα της ένταξης στο πέρασμα του χρόνου, μέσω συγκεκριμένων δεικτών που θα συμφωνηθούν με το υπουργείο.«Η ένταξη απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες από όλους. Ο καθένας έχει κάποιο ρόλο να διαδραματίσει, κάτι να προσφέρει», δήλωσε η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η Ύπατη Αρμοστεία να θυμίσουμε εμείς έχει υπό την επίβλεψη της όλες εκείνες τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρας μας και που έχουν κατηγορηθεί για διακίνηση μεταναστών με αμοιβή χιλιάδων ευρώ για κάθε κεφάλι.

Τώρα το γεγονός ότι υπογράφουμε ένα τέτοιο μνημόνιο συνεργασίας δεν προμηνύει τίποτα καλό για την χώρα μας. Πολύ σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε σκηνές σαν και αυτές που παρουσιάζονται στο κάτωθι βίντεο όπου καραβάνι χιλιάδων Μεξικάνων περνάνε ανενόχλητοι τα σύνορα τραγουδώντας στα Ισπανικά το «Υes we can» το γνωστό σύνθημα του Ομπάμα…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr