Home ΔΙΕΘΝΗ Νέος ρόλος για την Τουρκία στην μετά Ερντογάν εποχή! Περικύκλωση Ρωσίας-Ιράν από Εύξεινο Πόντο το σχέδιο των ΗΠΑ

Νέος ρόλος για την Τουρκία στην μετά Ερντογάν εποχή! Περικύκλωση Ρωσίας-Ιράν από Εύξεινο Πόντο το σχέδιο των ΗΠΑ

by _
0 comment 149 views

ΗΠΑ 

Νέος ρόλος για την Τουρκία στην μετά Ερντογάν εποχή! Περικύκλωση Ρωσίας-Ιράν από Εύξεινο Πόντο το σχέδιο των ΗΠΑ


Νέο ρόλο φαίνεται να βρίσκει ξανά η μετά εποχή Ερντογάν Τουρκία, ο οποίος ρόλος θα αφορά πιθανότατα την στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας και του Ιράν που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ εντατικά πλέον.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται τον Εύξεινο Πόντο για να περιορίσουν τη Ρωσία και το Ιράν, καθώς και για να προστατεύσουν τους συμμάχους της Ουάσιγκτον”, δήλωσε ο στρατηγός ε.α. Μπεν Χότζες, ο πρώην αρχιστράτηγος των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε στρατηγικά, χρειαζόμαστε τον Εύξεινο Πόντο για να περιορίσουμε τη Ρωσία και το Ιράν, και επίσης να προστατέψουμε τους συμμάχους και τους φίλους μας στην περιοχή», είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο ουκρανικό κανάλι Hromadske Television.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη ξεκάθαρη στρατηγική για την περιοχή αυτή, αλλά την ίδια στιγμή, ο Αμερικανός στρατηγός επιβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον εργάζεται πάνω σε αυτό, χωρίς όμως απτή επιτυχία ακόμη.Ο στρατηγός τόνισε ότι σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αυξήσουν τη διπλωματική πίεση στη Ρωσία, καθώς και να ενισχύσουν τις σχέσεις με την Ουκρανία και την Τουρκία.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Ουκρανία και η Γεωργία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

«Θέλω η Ουκρανία να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, όπως θέλω και η Γεωργία να γίνει και αυτή μέλος του ΝΑΤΟ», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός ε.α. Υπενθυμίζουμε ότι και οι χώρες είναι στενοί σύμμαχοι των Τούρκων, ειδικά στον αμυντικό τομέα.

Η Τουρκία εφόσον υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, θα αποκτήσει και πάλι τεράστια σημασία για τις ΗΠΑ, αφού όμως εκδιωχθεί ο Ερντογάν από την εξουσία, ο οποίος αποτελεί “κόκκινο πανί” για την Ουάσιγκτον, λόγω των στενών σχέσεων του με Μόσχα και Πεκίνο.Αμερικανοί πεζοναύτες στην Μολδαβία φουντώνουν τα σενάρια στρατιωτικής ρήξης μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας

Μολδαβοί και Ουκρανοί μπλόγκερ ανακάλυψαν και δημοσιοποίησαν την παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στο Κισινάου ( πρωτεύουσα Μολδαβίας).

Σύμφωνα με πηγές, τετρακόσιοι Αμερικανοί πεζοναύτες, ντυμένοι με πολιτικά, φιλοξενούνται σε ένα από τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

“Αν προσθέσουμε σε αυτές τις πληροφορίες και την προσγείωση αεροσκαφών της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Κισινάου με φορτίο στρατιωτικού εξοπλισμού, τότε τίθεται ένα εύλογο ερώτημα, με ποιον θα πολεμήσει η Μολδαβία;”, αναφέρει Ρώσος ειδικός.Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “τόσο στο Κισινάου όσο και στην Τιρασπόλ, ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές απέφυγαν να σχολιάσουν, το ζήτημα επικαλούμενοι έλλειψη πληροφοριών.

Ωστόσο, κάτι είναι γνωστό με βεβαιότητα, αφού για παράδειγμα, είναι γεγονός ότι στις 26 Σεπτεμβρίου ένα  μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με στρατιωτικό εξοπλισμό για τον στρατό της Μολδαβίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Κισινάου.

Ολόκληρη η παρτίδα στρατιωτικού εξοπλισμού συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων θα παραδοθεί σε πολλές πλευρές μέχρι το τέλος του 2021. Τι είδους φορτίο έφτασε δεν αναφέρεται. Υποτίθεται ότι μπορεί να υπάρχουν φορητά όπλα, εξοπλισμός επικοινωνιών, ελαφρύ πυροβολικό και οχήματα Hummer”.

Η περιοχή της Υπεδνειστερίας σύμφωνα με ειδικούς, θα αποτελέσει το επόμενο πεδίο αντιπαράθεσης Ρώσων και Αμερικανών. Τα συμφέροντα εδώ είναι τεράστια, ενώ και εδώ οι Τούρκοι μπορούν να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο, αφού ελέγχουν τους Τουρκογενείς Γκαγκαούζους στην περιοχή.

Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr/kosmos/ipa/7045938_neos-rolos-gia-tin-toyrkia-stin-meta-erntogan-epohi-perikyklosi-rosias-iran-apo

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr