Home Greek News Ελέγχονται πλέον ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες! – Η κυβέρνηση σε ολισθηρές ατραπούς με δικαιολογία τα fake news

Ελέγχονται πλέον ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες! – Η κυβέρνηση σε ολισθηρές ατραπούς με δικαιολογία τα fake news

by _
0 comment 229 views
Ελέγχονται πλέον ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες! – Η κυβέρνηση σε ολισθηρές ατραπούς με δικαιολογία τα fake news
Ελέγχονται πλέον ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες! – Η κυβέρνηση σε ολισθηρές ατραπούς με δικαιολογία τα fake news

Ελέγχονται πλέον ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες! – Η κυβέρνηση σε ολισθηρές ατραπούς με δικαιολογία τα fake news

Πρακτικές άλλων εποχών και καθεστώτων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη


Έχουμε και άλλες φορές αναφερθεί στη τακτική Ανατολικής Γερμανίας που ακολουθεί η κυβέρνηση με δικαιολογία της καταπολέμηση των  λεγόμενων fake news.  Mάλιστα ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πρόσφατα δηλώσει πως σε αυτό το έργο βοηθούν και πολίτες υπονοώντας πως οι «ευσυνείδητοι πολίτες» θα καταγγέλλουν στις αρχές αναρτήσεις και λογαριασμούς, θυμίζοντας με τα λεγόμενα του τακτικές άλλων εποχών και άλλων καθεστώτων. 

Προς επίρρωσιν των παραπάνω ήρθαν να προστεθούν και τα όσα είπε σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ και του Πρώτου Προγράμματος ο Άγγελος Μπίνης.

Συγκεκριμένα ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας είπε: «Η δημόσια διοίκηση είναι δυνατή και οργανωμένη και όλες οι περιπτώσεις αυτές των ανθρώπων που αποπειρώνται να εκμεταλλευτούν αθώους που μπορεί να ψάχνουν μέσα στην απόγνωσή τους μια μαγική λύση, θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν. Η ομάδα μας συλλέγει συστηματικά ό,τι βρίσκει στα social media, ακόμα και σε viber και whatsapp, τα στέλνουμε στην αστυνομία, φτιάχνουν τον φάκελο, ο οποίος πρέπει να είναι σφιχτός, να έχει τεκμήρια, έτσι ώστε η εισαγγελική αρχή να μπορέσει να κάνει την δουλειά της γρήγορα» και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που αποτελεί διεθνώς μια μεγάλη συζήτηση. Ήδη συμμετέχουμε σε μια ομάδα εργασίας με τον ΟΟΣΑ που έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό, πώς μπορούν οι κυβερνήσεις και οι δημόσιοι φορείς να αντιμετωπίσουν τα fake news. Η ευκαιρία για αυτές τις ομάδες είναι να εκμεταλλεύονται την κόπωση, την απειρία, το άγχος των ευκολόπιστων που δεν έχουν την δυνατότητα fact checking και αυτό συμβαίνει με επαναλαμβανόμενο μοτίβο σε περιπτώσεις οικονομικής κρίσης, καταστροφών και τώρα με τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας. Υπάρχουν οι μεμονωμένες περιπτώσεις κάποιων που κυνηγούν την δημοσιότητα και είναι και οι οργανωμένες ομάδες, όπως σε κάθε περίοδο κρίσης, οι οποίες συνήθως ξεκινούν από το εξωτερικό και αποκτούν παρακλάδια στο εσωτερικό, οι οποίοι υπόσχονται διάφορα».

Πρόκειται για πολύ σοβαρές δηλώσεις που κινούνται στο πλαίσιο της φίμωσης των αντίθετων απόψεων αφού πλέον και η δημόσια υγεία περνάει στον νέο Ποινικό Κώδικα στην διάταξη περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. Και δεν μιλάμε μόνο για αναρτήσεις σε σελίδες και προσωπικούς λογαριασμούς. Όπως συνάγεται από τις παραπάνω δηλώσεις όλα ελέγχονται. Ακόμα και οι ιδιωτικές συνομιλίες!

Ήδη ιστοσελίδες και προσωπικοί λογαριασμοί που ανήκουν στους λεγόμενους αντιεμβολιαστές βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών και ερευνώνται. Ενώ έχουν σχηματιστεί και δικογραφίες.Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προκειμένου να παύσει τις αντιδράσεις στα μέτρα που εδώ και δύο χρόνια επιβάλλει δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με την Δημοκρατία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/1023842_eleghontai-pleon-akoma-kai-oi-idiotikes-synomilies-i-kyvernisi-se

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr