Home Greek News ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!! – Θεοκλής Ζαούτης: Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ η αύξηση των εμβολιασμών – Τι είπε για τα παιδιά

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!! – Θεοκλής Ζαούτης: Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ η αύξηση των εμβολιασμών – Τι είπε για τα παιδιά

by _
0 comment 173 views
ΣΩΣΤΕ!!! ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!! – Θεοκλής Ζαούτης: Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ η αύξηση των εμβολιασμών – Τι είπε για τα παιδιά
ΣΩΣΤΕ!!! ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!! – Θεοκλής Ζαούτης: Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ η αύξηση των εμβολιασμών – Τι είπε για τα παιδιά

Φώτο του >> ΙΝΤΙΜΕ

CNN Greece: Θεοκλής Ζαούτης: Προτεραιότητα του ΕΟΔΥ η αύξηση των εμβολιασμών – Τι είπε για τα παιδιά


Διαβάστε επίσης το άρθρο μας Είχαν οι προδότες ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ότι θα γίνει ψευτο-πανδημία και συναίνεσαν σε αυτό για την…ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!! διότι στο κόλπο αυτής της γενοκτονικής ΑΠΑΤΗΣ είναι κι ο ΕΟΔΥ!!!


Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό και ασφαλές, δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στον ΣΚΑΪ, έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.

Στο ερώτημα εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Για τα παιδιά

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα.Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.

Αναφέρθηκε επίσης στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο.

Με το κλείσιμο των σχολείων, εξήγησε αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας.

Επίσης τόνισε πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥΟ Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD, είναι Καθηγητής Παιδιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οµότιµος Καθηγητής Επιδηµιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστηµίου της Pennsylvania και στο Children’s Hospital of Philadelphia (CHOP), όπου διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων από το 2014 έως το 2018.

Έλαβε το μεγαλύτερο µέρος της ιατρικής του εκπαίδευσης στις Ηνωµένες Πολιτείες, µε εξαίρεση το διδακτορικό του, το οποίο ολοκλήρωσε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο υποψηφίους, για τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Είναι Σύμβουλος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την Πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας», που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018, καθώς και Σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη στην Ελλάδα, ιδιότητα την οποία υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας στην ανάπτυξη κλινικών κατευθυντήριων γραµµών πρωτοβάθμιας περίθαλψης και συνταγογράφησης πρωτοκόλλων για οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Από την έναρξη της πανδημίας είναι µέλος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, του Υπουργείου Υγείας.

Από το 2018 είναι Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, ενός από τους κορυφαίους Οργανισµούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοιµώξεις.Στις ΗΠΑ, κατέχει τη θέση του Προέδρου του Ειδικού Τµήµατος Παιδιατρικής της Οµάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την Αντιµικροβιακή Διαχείριση. Είναι Μέλος του Επιστηµονικού Συµβουλίου για την Καταπολέµηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων (CDC) και Μέλος της Επιτροπής για τις Λοιμώδεις Νόσους (The Red Book Committee) της Αµερικανικής Ακαδηµίας Παιδιατρικής (AAP).

Έχει περισσότερες από 270 επιστηµονικά αξιολογηµένες δηµοσιεύσεις, τις περισσότερες στον τοµέα των παιδιατρικών λοιµώξεων, µε επίκεντρο τις νοσοκοµειακές λοιµώξεις, την αντιµικροβιακή χρήση και αντοχή και τον εµβολιασµό.

Πηγή >> https://www.cnn.gr/ellada/story/284542/proedros-eody-proteraiotita-i-ayxisi-ton-emvoliasmon-ti-eipe-gia-ta-paidia?

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr