Home ΙΣΤΟΡΙΑ  Κι όλη η οικουμένη τώρα λέει: Ισκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ Καρνέιν! Η δόξα του ΈΛΛΗΝΟΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ σας μιλάει από πλήθος ιστορικών αναφορών ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

 Κι όλη η οικουμένη τώρα λέει: Ισκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ Καρνέιν! Η δόξα του ΈΛΛΗΝΟΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ σας μιλάει από πλήθος ιστορικών αναφορών ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

by _
0 comment 353 views

 Κι όλη η οικουμένη τώρα λέει: Ισκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ Καρνέιν! Η δόξα του ΈΛΛΗΝΟΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ σας μιλάει από πλήθος ιστορικών αναφορών ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Και είναι ΤΟΥΤΗ η μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ που θα σας… ΘΑΨΕΙ μαζί με τους…ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…!!!….

ΕΛΑΤΕ…ΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΚΆΝΤΕ ΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΕ ΕΚΕΊΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΟ….ΑΡΟΥΡΑΙΟΥΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΆ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΜΕΤΑ….ΣΑΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ…

Και εάν ο Θεός εκπλήρωσε το σχέδιό Του για τον ερχομό του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού μέσω του Μεγαλέξανδρου –που ΟΝΤΩΣ έκανε!- έστι ώστε το φώς του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ/ΡΩΜΙΩΣΥΝΗΣ να εξαπλωθεί εις τα πέρατα της γής, όπως εκφράστηκε μέσω του…ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ που άλλαξε όλη την πορεία της ανθρωπότητος, νομίζετε ότι τον Μεγαλέξανδρο θα μπορέσετε να τον θάψετε για πάντα μαζί με τον…ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ;;;  ΧΑΧΑΧΑ!!! ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ…ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΙΣ…ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΟΙ…ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ…!!!…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ!….Απο το 1977 αναγνωρίζουν τη «μακεδονική γλώσσα» τα ΗΕ και η….ΕΛΛΑΔΑ! [ΕΓΓΡΑΦΑ]

-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες | 04 Ιαν. 2018, 15:05 | JohnKountouris.com

Ήταν ο ίδιος ο μέγας ΕΛΛΗΝ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που είπε κάποτε τα εξής προφητικά που ισχύει τόσο για την εποχή που ζούσε όσο για για την…ΣΗΜΕΡΟΣ ΗΜΕΡΑΝ….

Πόσον μεγάλοι είναι οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζω δια να κερδίσω έν καλόν όνομα εν ταις Αθήναις.

Ως γνωστόν, ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει αλλάξει από τότε, απλά αλλάξτε το «εν ταις Αθήναις» με «εν τω Μαξίμω». Δεν χρειζόμεθα όμως κανέναν ΠΡΟΔΟΤΗ να μας πει ή / και επιβεβαιώσει τόσο την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ όσο και τα μεγάλα κατορθώματα του Μεγαλέξανδρου μιας και υπάρχουν τόσες πολλές αρχαίες αναφορές σε αυτά που ΔΕΝ έχουν διαγραφεί με τη πάροδο του χρόνου και παραμένουν σταθερές καθώς και…ΖΩΝΤΑΝΕΣ στην μνήμη και το…DNA μας γιατί ΤΟΥΤΟ είναι η κληρονομιά μας και εάν διαγραφεί αυτό, τότε θα εξαφανιστεί κι ο υπόλοιπος Ελληνισμός! ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ!!!

Διαβάστε τώρα τα ακόλουθα εδάφια από την Αγία Γραφή για τον…ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. ΔΕΙΤΕ πως οι αρχαίοι Εβραίοι προφήτες συμβάλλουν με τις δικές του γραφές στην…επιβεβαίωση καθώς και την…ΔΙΑΙΏΝΙΣΗ της αλήθειας του Μεγαλέξανδρο για εμάς τους Έλληνες τους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ που αντιμετωπίζουμε επιθέσεις πανταχόθεν από εχθρούς καθώς και…ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ. Κάποιος όμως να πεί στους Εβραίους της σήμερον ημέρας, που μας έχουν βάλει στόχο μέσω αυτής της διαβολικής προσπάθειας της υπονομεύσεως του Ελληνισμού μέσω του Σκοπιανού κτλ., τι είχαν γράψει οι…ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ για το θέμα πριν χιλιάδες χρόνια!…

6 Μετά τούτο εθεώρουν και ιδού, έτερον ως λεοπάρδαλις, έχον επί τα νώτα αυτού τέσσαρας πτέρυγας πτηνού· το θηρίον είχεν έτι τέσσαρας κεφαλάς· και εδόθη εξουσία εις αυτό. – Δανιήλ 7:6
5 Ενώ δε εγώ εσκεπτόμην, ιδού, τράγος ήρχετο από της δύσεως επί πρόσωπον πάσης της γης και δεν ήγγιζε το έδαφος· και ο τράγος είχε κέρας περίβλεπτον μεταξύ των οφθαλμών αυτού. 

6 Και ήλθεν έως του κριού του έχοντος τα δύο κέρατα, τον οποίον είδον ιστάμενον έμπροσθεν του ποταμού, και έδραμε προς αυτόν εν τη ορμή της δυνάμεως αυτού. 

7 Και είδον αυτόν ότι επλησίασεν εις τον κριόν και εξηγριώθη κατ’ αυτού και εκτύπησε τον κριόν και συνέτριψε τα δύο κέρατα αυτού· και δεν ήτο δύναμις εν τω κριώ να σταθή έμπροσθεν αυτού, αλλ’ έρριψεν αυτόν κατά γης και κατεπάτησεν αυτόν· και δεν υπήρχεν ο ελευθερών τον κριόν εκ της χειρός αυτού. 

8 Διά τούτο ο τράγος εμεγαλύνθη σφόδρα· και ότε ενεδυναμώθη, συνετρίβη το κέρας το μέγα· και αντ’ αυτού ανέβησαν τέσσαρα άλλα περίβλεπτα προς τους τέσσαρας ανέμους του ουρανού. 

9 Και εκ του ενός εξ αυτών εξήλθεν εν κέρας μικρόν, το οποίον εμεγαλύνθη καθ’ υπερβολήν προς τον νότον και προς την ανατολήν και προς την γην της δόξης. – Δανιήλ 8:5-9

3 Και θέλει σηκωθή βασιλεύς δυνατός και θέλει εξουσιάζει εν δυνάμει μεγάλη και κάμει κατά την θέλησιν αυτού. – Δανιήλ 11:3
21 Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλεύς της Ελλάδος· και το κέρας το μέγα, το μεταξύ των οφθαλμών αυτού, αυτός είναι ο πρώτος βασιλεύς. – Δανιήλ 8:21

Των Αιγών ο αστήρ,
απ’ τη γη της Μακεδονίας ως το Παμίρ.
Σ’ όλον τον γνωστό κόσμο,
εξακτίνωσε τον ελληνικό Λόγο.
Δεν ηττήθη ποτέ και από κανέναν,
πρώτον αυτόν ονόμασε η ιστορία Μέγαν!
Κι όλη η οικουμένη τώρα λέει:
Ισκαντέρ, Σικαντέρ, Δούλ Καρνέιν!

Λοιπόν,…

Η ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχει μεταβάλει ολόληρο τον ανθρώπιν οπολιτισμό είναι γνωστή στους περισσότερους σπουδαστές της ιστορίας. Αλλά υπάρχει ένα κεφάλαιο του έπους του, που συζητείται σπάνια, αν και συναρπαστικό: Όχι μόνο η βασιλεία του Αλεξάνδρου προβλεπόταν στην Παλαιά Διαθήκη πολύ πριν γεννηθεί, αλλά όταν ο Αλέξανδρος επισκέφθηκε την Ιερουσαλήμ, του έδειξε ο αρχιερέας εκείνες τις προφητείες της Αγίας Γραφής.

Το Ιστορικό

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων του, η μητέρα του Αλέξανδρου του είπε συνεχώς ότι ήταν ημίθεος. Η οικογένειά της είχε από καιρό ισχυριστεί ότι ήταν απόγονοι του Αχιλλέα του ημίθεου, γι ‘αυτό του είπε ότι αυτό σήμαινε ότι θεϊκό αίμα έρρεε τις φλέβες του.

Πίστευε ότι ήταν ο απόγονος του Αχιλλέα, που ώθησε τον Αλέξανδρο να μελετήσει ό, τι μπορούσε για τον ημίθεο. Στα μεγάλα του χρόνια, ο Αλέξανδρος έφερε μαζί του και ένα αντίγραφο της Ιλιάδας του Ομήρου – το οποίο καταγράφει τις κατακτήσεις του Αχιλλέα. Κάθε βράδυ κοιμόταν με αυτό το βιβλίο κάτω από το μαξιλάρι του. Το έφερε μαζί του σε κάθε μάχη.

Όταν ο Αλέξανδρος ήταν νέος, διδάχθηκε προσωπικά από τον Αριστοτέλη. Μεταξύ των θεμάτων που τον εδίδαξε ο Αριστοτέλης ήταν η εβραϊκή γλώσσα.

Το 336, όταν ο Αλέξανδρος ήταν 20 ετών, ο πατέρας του δολοφονήθηκε. Ο Αλέξανδρος ανέβηκε στο θρόνο της Μακεδονίας και ανέλαβε τη διοίκηση του μαζικού στρατού που είχε ξοδέψει τη ζωή του συναρμολογώντας και εκπαιδεύοντας ο πατέρας του.

Οι καμπάνιες κατάκτησης

Σχεδόν αμέσως μετά την άνοδο του θρόνου, ο Αλέξανδρος ξεκίνησε τη μεγάλη στρατιωτική σταυροφορία για την οποία πέρασε χρόνια σε προετοιμασία ο πατέρας του: την κατάκτηση της περσικής αυτοκρατορίας.

Λίγο πριν εισέλθει στη Μικρά Ασία για να πραγματοποιήσει την εκστρατεία, η μητέρα του Αλέξανδρου του είπε ότι ο αληθινός πατέρας του δεν ήταν ο Φίλιππος, αλλά κανένας άλλος από τον ίδιο τον…Δία, τον βασιλέα του ελληνικού Πάνθεου. Πάντοτε του έλεγε ότι ήταν ο απόγονος του Αχιλλέως.

Ήταν η τελευταία φορά που ο Αλέξανδρος θα δει την πατρίδα του και τη μητέρα του.

Εισήλθε στη Μικρά Ασία και η πρώτη πόλη που κατάκτησε ήταν η Baalbek, που μετονομάστηκε σε Ηλιόπολιν. Απελευθέρωσε τότε την Έφεσο από την περσική κυριαρχία. Ο Αλέξανδρος νίκησε τότε την κύρια δύναμη του Περσικού Στρατού στη Μάχη του Ίσιου.

Πολιόρκησε, στη συνέχεια, τις πόλεις Σιδώνα και Αλέππο και έπειτα κατέκτησε την υπόλοιπη Συρία και στη συνέχεια την Αίγυπτο.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για τον Αλέξανδρο. Θα ήταν περίπου 24 χρονών και ήταν αήττητος. Κάθε μάχη ήταν μια νίκη γι ‘αυτόν. Ένιωθε ανίκητος. Ένιωσε ότι οι νίκες του ήταν απόδειξη ότι η μητέρα του είχε πάντα δίκιο για αυτόν. Θα ένιωθε σαν να ήταν πραγματικά θεός.

Ήταν εκείνο τον καιρό που ο Αλέξανδρος άρχισε να έχει βλέψεις για την Ιερουσαλήμ.

«Αλέξανδρος, αυτές οι αρχαίες προφητείες είναι για σένα!»

Ο Ιώσηπος, ο Εβραίος ιστορικός που έζησε τον πρώτο αιώνα μ.Χ., δήλωσε ότι όταν ο Αλέξανδρος μόλις έφτασε στην πόλη της Ιερουσαλήμ, εκείνη την εποχή ο Εβραίος αρχιερεύς, ένας άνθρωπος που ονομάζετο Jaddua (Τζαντούα), τον συνάντησε στα περίχωρα της πόλεως.

Ο Jaddua οδήγησε μια πομπή εύπορων κατοίκων της Ιερουσαλήμ. Ηλπιζαν ότι με το να βγουν έξω για να συναντήσουν αυτόν τον ισχυρό πολεμιστή, θα μπορούσαν να κρατήσουν την Ιερουσαλήμ από το να καταστραφεί από το στρατό του. Το θέαμα του αρχιερέως και της πομπής έκανε τον Αλέξανδρο να κάνει μια παύση για λίγο. Εισήλθε μετά ειρηνικώς εις την πόλιν.

Μόλις εισήλθε, τον πήγε ο Jaddua στο ναό όπου και του έδειξε μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Δανιήλ.

Ο Θεός ενέπνευσε τον Προφήτη Δανιήλ να γράψει το βιβλίο του πίσω το 535 π.Χ. – περίπου 180 χρόνια πριν γεννηθεί ο Αλέξανδρος. Το γνωρίζουμε αυτό λόγω του ότι στο Δανιήλ 10: 1 ο Δανιήλ λέει ότι έγραφε κατά το τρίτο έτος της βασιλείας του Μεγάλου Κύρου. Οι ιστορικοί συμφωνούν ότι θα ήταν περίπου το 535 π.Χ.

Ο Jaddua θα είχε δείξει στον Αλέξανδρο τέτοια εδάφια όπως το Δανιήλ 11: 2 και 3, τα οποία συζητούν την Περσική Αυτοκρατορία που σπρώχνει ενάντια στην Ελλάδα και κατακτάται τελικά από έναν ισχυρό Έλληνα βασιλέα:

“2 Και τώρα θέλω σοι αναγγείλει την αλήθειαν. Ιδού, ότι τρείς βασιλείς θέλουσιν εγερθή εν τη Περσία· και ο τέταρτος θέλει είσθαι πολύ πλουσιώτερος παρά πάντας· και αφού κραταιωθή εν τω πλούτω αυτού, θέλει διεγείρει το παν εναντίον του βασιλείου της Ελλάδος. 3 Και θέλει σηκωθή βασιλεύς δυνατός και θέλει εξουσιάζει εν δυνάμει μεγάλη και κάμει κατά την θέλησιν αυτού.”

Ο Τζαντούα (Jaddua) πιθανότατα θα του έδειξε και συνοδευτικά εδάφια από το Δανιήλ 8, τα οποία δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για αυτόν τον «ισχυρό βασιλιά» της Ελλάδας που θα νικήσει την περσική αυτοκρατορία. Αυτά τα αποσπάσματα πρόκειται πραγματικά για τον Μέγα Αλέξανδρο και γράφτηκαν περίπου 200 χρόνια πριν αρχίσει η βασιλεία του!

Χάρη στην εκπαίδευση που έλαβε από τον Αριστοτέλη, ο Αλέξανδρος μπορούσε να διαβάσει τα εβραϊκά λόγια που έγραψε ο Δανιήλ. Δεν χρειαζόταν μετάφραση.

Αναφέρει η Βίβλος τον Μέγα Αλέξανδρο;

Ερώτηση: “Αναφέρει η Βίβλος ο Μέγας Αλέξανδρος;”

Απάντηση: Το όνομα “Αλέξανδρος” ή “Μέγας Αλέξανδρος”, που αναφέρεται στον βασιλιά της Ελληνικής βασιλείας της Μακεδονίας, δεν εμφανίζεται ποτέ στη Βίβλο. Οι προφήτες Δανιήλ και Ζαχαρίας έγραψαν, ωστόσο, προφητείες που αφορούν την Ελλάδα και τον Αλέξανδρο και την Μακεδονική Αυτοκρατορία του. Οι μη-εσσατολογικές προφητείες στο Δανιήλ (δηλ. που δεν αφορούν τις «έσχατες ημέρες») έχουν αποδειχθεί τόσο αξιόπιστες διαχρονικά, που κάποιοι κριτικοί προσπάθησαν να μεταχρονολογίσουν τη γραφή του, παρόλο που πάμπολλοι λογοτεχνικοί, ιστορικοί και βιβλικοί παράγοντες δείχνουν ως μια ημερομηνία γραφής τον 6ο αιώνα π.Χ. Ο προφήτης Ζαχαρίας, γράφοντας κάποτε μεταξύ 520 και 470 π.Χ., έζησε επίσης πολύ πριν την άνοδο του Αλεξάνδρου στην εξουσία.

Η παγκόσμια ιστορία γύρω από τον Μέγα Αλέξανδρο 

Μια προφητεία σχετικά με την αυτοκρατορία του

Ο Δανιήλ συζητά πολλά μεγάλα μελλοντικά γεγονότα τα οποία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, απεδείχθησαν αληθινά. Με την έμπνευση του Θεού, ο Δανιήλ προέβλεψε ότι θα υπήρχε μια διαδοχή τεσσάρων παγκόσμιων αυτοκρατοριών. Η προφητεία του περιελάμβανε πολλές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η ελληνική αυτοκρατορία θα χωριστεί σε τέσσερα μέρη.

Η διαδοχή των τεσσάρων βασιλείων:

Το κεφάλαιο 2 του Δανιήλ αναφέρει την ερμηνεία του Δανιήλ σχετικά με το όνειρο του βασιλιά Ναβουχοδονόσορα. Ο Ναβουχοδονόσορ ονειρεύτηκε ένα μεγάλο άγαλμα φτιαγμένο από ένα χρυσό κεφάλι, ασημένιο στήθος και χέρια, χάλκινη κοιλιά και μηρούς και σιδερένια πόδια. Κάθε ένα από αυτά τα μέταλλα αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό βασίλειο, το πρώτο εκ των οποίων αναγνωρίζει ο Δανιήλ ως Βαβυλώνα, την βασιλεία το Ναβουχοδονόσορ. Από το πλεονέκτημά μας στην ιστορία, γνωρίζουμε πλέον ότι τα τέσσερα βασίλεια είναι οι Βαβυλωνιανές, Μεσο-Περσικές, Ελληνικές και Ρωμαϊκές αυτοκρατορίες.

Η ελληνική κατάκτησις και η διαίρεσις:

Ο Ντάνιελ έλαβε επίσης το όραμα της κατάρρευσης της Μεσό-Περσικής Αυτοκρατορίας, που το 539 π.Χ. κατακτήσει το Βασίλειο της Βαβυλώνας. Ο Θεός κατονομάζει συγκεκριμένα τις μεσο-περσικές και τις ελληνικές αυτοκρατορίες στο Δανιήλ 8: 20-21 και 10:20 – 11: 4. Το πρώτο μισό του κεφαλαίου 8 είναι ένα πολύ συμβολικό απόσπασμα για ένα κριάρι και ένα τράγο. Ο κριός είχε δύο κέρατα, ένα μεγαλύτερο από το άλλο, που απεικόνιζε την αυτοκρατορία των Μήδων και των Περσών (Δανιήλ 8:20).

Στη συνέχεια, ένας τράγος “ήρθε από τη δύση” (Δανιήλ 8: 5) με ένα μόνο κέρατο ανάμεσα στα μάτια του. Το κέρατο αντιπροσωπεύει τον βασιλιά, τον Αλέξανδρο. Ο τράγος σκότωσε τον κριάνο κα «έγινε πολύ μεγάλος, αλλά στο αποκορύφωμα της εξουσίας του έσπασε το μεγάλο κέρατο» (Δανιήλ 8: 8)–μια πρόβλεψη του άκαιρου θανάτου του Αλεξάνδρου. Στο όραμα του Δανιήλ, το ενιαίο κέρατο αντικαθίσταται με τέσσερα νέα κέρατα, τα οποία είναι τα τέσσερα βασίλεια που θα προκύψουν από το έθνος του αλλά δεν θα έχουν όλα την ίδια δύναμη (Δανιήλ 8:22). Τα τέσσερα νέα βασίλεια αναφέρονται ξανά στο Δανιήλ 11: 4, που λέει ότι «η αυτοκρατορία του [Αλεξάνδρου] θα σπάσει και θα χωριστεί προς τους τέσσερις ανέμους του ουρανού. Δεν θα πάει στους απογόνους του, ούτε θα έχει τη δύναμη που ήσκησε.» Αυτά τα προαναφερόμενα αποσπάσματα περιγράφουν ακριβώς αυτό που συνέβη με τον Αλέξανδρο και την αυτοκρατορία του δύο αιώνες εκ των προτέρων!

Συμπέρασμα

Περίπου 250 χρόνια πριν ξεκινήσει ο Αλέξανδρος την παγκόσμια κατάκτηση του, ο Θεός είχε δώσει στον Δανιήλ μια ματιά στο μέλλον!

Όποια και αν ήταν η συλλογιστική, ο Μέγας Αλέξανδρος πίστευε ότι ο ίδιος ήταν ο άνθρωπος που συζητήθηκε σε αυτά τα εδάφια. Πίστευε ότι ήταν μια αληθινή προφητεία και ότι ο ίδιος ήταν στη διαδικασία της εκπλήρωσης του!

Ο Ιώσηπος γράφει για την αντίδραση του Αλεξάνδρου στον αρχιερέα Jaddua στις Αρχαιότητες των Εβραίων (Βιβλ. 11, Κεφ. 8, Κεφ. 5; William Whiston μετάφραση, 1981 | Αγγλικά: Antiquities of the Jews (Book 11, Chap. 8, Sec. 5; William Whiston translation, 1981):

« Και όταν του έδειξαν [του Αλέξανδρου] το βιβλίο του Δανιήλ ότι ο Δανιήλ δήλωσε ότι ένας από τους Έλληνες θα καταστρέψει την αυτοκρατορία των Περσών, υπέθεσε ότι ο ίδιος ήταν ο προσδοκώμενος

Σύμφωνα με το “Ant.” xi. 8, §§ 4-6 (Cyclopaedia of Biblical, Theological, and Ecclesiastical Literature, Volume 3, δηλ., Εγκυκλοπαίδεια της Βιβλικής, Θεολογικής και Εκκλησιαστικής Φιλολογίας, Τόμος 3, δημοσιευθέν το 1873):

Όταν ο Αλέξανδρος είδε τον αρχιερέα, εδόξασε τον Θεόν (Lev. R. xiii., end) και χαιρέτησε τον Jaddua. ενώ οι Εβραίοι με μία φωνή χαιρέτισαν τον Αλέξανδρο. Και είπε στη συνέχεια ο Αλέξανδρος:

“Δεν τον ελάτρεψα [τον Jaddua], αλλά τον Θεόν που τον ετίμησεν με αυτήν την υψηλήν ιερωσύνην, διατί είδον τούτον τον άνθρωπον εις έν όνειρον, με αυτήν ακριβώς την συνήθειαν, ότε ευρισκόμουν εις το Δίον της Μακεδονίας, ο οποίος, όταν συλλογιζόμουν με τον εαυτό μου πώς μπορώ να αποκτήσω την κυριαρχία της Ασίας, με προέτρεψε να μην καθυστερήσω αλλά με τόλμη να περάσω πάνω από τη θάλασσα, υποσχόμενος ότι θα βοηθούσε το στρατό μου και θα μου έδινε την κυριαρχία πάνω στους Πέρσες “.

Δείτε τώρα τη πηγή μου πατώντας την παρακάτω εικόνα…


Για τον σύνδεσμον πατήστε εδώ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr