Home Greek News Βραβευμένος επιστήμονας Sucharit Bhakdi μιλάει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: “Tα εμβόλια κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία όλων”

Βραβευμένος επιστήμονας Sucharit Bhakdi μιλάει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: “Tα εμβόλια κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία όλων”

by _
0 comment 45 views
Βραβευμένος επιστήμονας Sucharit Bhakdi: “Tα εμβόλια κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία όλων”
Βραβευμένος επιστήμονας Sucharit Bhakdi: “Tα εμβόλια κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία όλων”

Βραβευμένος επιστήμονας Sucharit Bhakdi μιλάει στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο: “Tα εμβόλια κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία όλων”

Τόνια Τζαφέρη 21-09-21 17:01


“Αυτά τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν υπερβολικά γρήγορα”

Κόντρα στο ρεύμα που επικράτησε διεθνώς από τις πρώτες στιγμές της πανδημίας, ο Bhakdi, Αυστριακός, γεννημένος στις ΗΠΑ αλλά με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, υποστήριξε και υποστηρίζει με σθένος τις θέσεις του, εξηγώντας υπομονετικά αλλά και πειστικά όλες τις λεπτομέρειες, τις παραμέτρους των επιστημονικών δεδομένων που καθορίζουν την πεποίθηση πως αυτά τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν τόσο γρήγορα από τις φαρμακευτικές εταιρείες και προσφέρθηκαν στον παγκόσμιο πληθυσμό κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία των πολιτών, όλων των ηλικιών.

Βραβευμένος επιστήμονας Sucharit Bhakdi: “Tα εμβόλια κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία όλων”

Ο Sucharit Bhakdi μιλάει και για τους επιστήμονες που διαδραματίζουν κυρίαρχους ρόλους διεθνώς σε αυτή την πανδημία. Μιλάει για κυβερνήσεις και τις αποφάσεις τους, τις καμπάνιες που πυροδότησαν και τα μέτρα που έλαβαν. Μιλάει για τα σενάρια συνωμοσίας και τους συνωμοσιολόγους. Μιλάει για τις αρτηρίες μας, τους πνεύμονές μας, τις άμυνές μας και τα αντισώματά μας, την υγεία του καθενός μας, νέου ή ηλικιωμένου. Παρακολουθήστε αυτή τη συνέντευξή του στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Το επιστημονικό προφίλ του Sucharit Bhakdi είναι τόσο πλούσιο και συμπαγές που είναι αδύνατο να αμφισβητηθεί ακόμα και από τους όποιους εχθρούς του. Για ένα μεγάλο διάστημα διετέλεσε το «φοβερό παιδί» του Ινστιτούτου Max Planck, που είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η ευρωπαϊκή γνώση στον τομέα των επιστημών. Κατέχει αναρίθμητα βραβεία και δημοσιεύσεις σε όλα τα έγκυρα και έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Έχει φέρει εις πέρας έρευνες που καταγράφηκαν ως σταθμοί στην ερευνητική μοριακή βιολογία, κυρίως όσον αφορά τον μηχανισμό προσβολής των κυττάρων από τους ιούς.Εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του γιατρού Sucharit Bhakdi

Πρόκειται για έρευνες-κλειδί ως προς την περιγραφή και καταγραφή της ολοκληρωμένης εικόνας της «επίθεσης» ενός ιού στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ο επιστήμονας που περιέγραψε με ακρίβεια δηλαδή τον «μηχανισμό της ακίδας», που τόσο μας ταλαιπωρεί με την πανδημία και για τον οποίο τόσα πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί συνήθως από μη αρμόδιους. Ο Sucharit Bhakdi είναι λοιπόν ο αρμοδιότερος όλων.

Εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι το βιογραφικό του Sucharit Bhakdi, ο οποίος γεννήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1946 στην Ουάσιγκτον D.C. και είναι Αυστριακός με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, ειδικός στη Μικροβιολογία, την Ιολογία και την Επιδημιολογία των Λοιμώξεων.Βραβευμένος επιστήμονας Sucharit Bhakdi: “Tα εμβόλια κρύβουν σοβαρά προβλήματα και εμπεριέχουν σημαντικές απειλές για την υγεία όλων”

Ήταν ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg Mainz και επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής από το 1991 έως το 2012.

Από το 1963 έως το 1970 σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, από το 1966 έως το 1970 υπήρξε κάτοχος υποτροφίας της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών.

Για αρκετό καιρό ο Bhakdi εργάστηκε ως ιδιωτικός βοηθός του Walter Siegenthaler.

Από το 1972 έως το 1974 ήταν υπότροφος του παγκόσμιας εμβέλειας Ινστιτούτου Max Planck Society στο Max Planck Institute for Immunobiology στο Φράιμπουργκ.Από το 1974 έως το 1976 επιχορηγήθηκε ως ερευνητής από το Ίδρυμα Alexander von Humboldt για το Ινστιτούτο Max Planck στον τομέα της Ανοσοβιολογίας στην πόλη του Φράιμπουργκ.

Μετά από έναν χρόνο παραμονής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Ιατρικής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Gießen από το 1977 έως το 1990.

Τον Ιούλιο του 1979 διορίστηκε καθηγητής, το 1982 ανέλαβε και καθηγητής Ιατρικής Μικροβιολογίας, ενώ διορίστηκε στο Πανεπιστήμιο του Mainz το 1990.

Από το 1991 ήταν επικεφαλής του Ινστιτούτου Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής ως καθηγητής.Περισσότερες πληροφορίες για τον διεθνούς φήμης γιατρό

Έχει διατελέσει μέλος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών «Proteins as Tools in Biology» στο Πανεπιστήμιο του Giessen (1987-1990).

Επίσης διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Ανοσοπαθογένεση» (1990-1999).

Τέλος υπήρξε ομιλητής του Συνεργατικού Ερευνητικού Κέντρου «Μόλυνση και εμμονή στις λοιμώξεις» στο Μάιντς (2000–2011).Το 1978, ο Bhakdi ανακάλυψε την πρώτη πρωτεΐνη που προσβάλλει και βλάπτει τα κύτταρα βυθιζόμενη στην κυτταρική μεμβράνη, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό πόρου.

Ήταν το πολυαναμενόμενο μόριο ενίσχυσης του συστήματος συμπληρώματος, το οποίο σχηματίζεται στην επιφάνεια ξένων κυττάρων ως αποτέλεσμα αλυσιδωτής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με την επακόλουθη ανακάλυψη ότι τα ίδια τα βακτήρια μπορούν επίσης να παράγουν πρωτεΐνες που σχηματίζουν πόρους, άνοιξε ένα νέο πεδίο έρευνας. Σήμερα είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειονότητα των παθογόνων βακτηρίων παράγουν σχηματισμούς πόρων που βλάπτουν τα κύτταρα ξενιστές. Το 1984 ο Bhakdi κλήθηκε να παρουσιάσει την έννοια της βλάβης των κυτταρικών μεμβρανών από τους σχηματιστές πόρων στη Royal Society στο Λονδίνο. Από τότε, η εξέταση αυτού του θέματος παρέμεινε στο επίκεντρο των ερευνητικών του δραστηριοτήτων.

Η έρευνα για το συμπληρωματικό δίκτυο οδήγησε τον Bhakdi στην περιοχή της αθηροσκλήρωσης.

Το 1989 ανακάλυψε ότι αυτό το συστατικό του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενεργοποιείται μυστηριωδώς στα αγγειακά τοιχώματα όπου εναποτίθεται η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL, η «κακή» χοληστερόλη).Σύμφωνα με πληροφορίες από zougla.gr, ο λόγος για αυτό θα μπορούσε να διευκρινιστεί και η επακόλουθη εργασία οδήγησε τον Bhakdi σε μια νέα επεξηγηματική ιδέα -την υπόθεση του Μάιντς- για την ανάπτυξη της διαδεδομένης αθηροσκλήρωσης της νόσου. Επίσης συνέχισε να συμβάλλει στην έρευνα για την ελονοσία και τον δάγκειο πυρετό.

Διαθέτει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις με λίστα Pubmed (κύριος συγγραφέας και συν-συγγραφέας), καθώς και πολλά άλλα άρθρα και κεφάλαια βιβλίων

Τα βραβεία ιατρικής που κατέχει ο Bhakdi

1979 Βραβείο από το Πανεπιστήμιο Justus Liebig στο Giessen

1979 Βραβείο Ιατρικής Προόδου Constance

1987 Βραβείο της Γερμανικής Εταιρείας Υγιεινής και Μικροβιολογίας

1988 Βραβείο Dr. Friedrich Sasse

1989 Βραβείο Robert Koch της πόλης του Clausthal-Zellerfeld

1989 Βραβείο Ludwig Schunk για την ανθρώπινη ιατρική

1990 Βραβείο Gotthard Schettler 1991 Βραβείο Gay Lussac Humboldt

Βραβείο Schwarz Pharma 1999

Βραβείο Aronson 2001 για «πρωτοποριακή εργασία στον τομέα του συστήματος συμπληρώματος και των βακτηριακών τοξινών»

2005 Βραβείο H.W. Hauss

2005 Μετάλλιο του κράτους της Ρηνανίας-Παλατινάτου 2009 Μετάλλιο Rudolf Schönheimer της Γερμανικής Εταιρείας Έρευνας στην Αρτηριοσκλήρωση

Πηγές >>

https://www.i-diakopes.gr/eidiseis-live/vravevmenos-epistimonas-sucharit-bhakdi-ta-emvolia-kryvoun-sovara-provlimata-kai-emperiechoun-simantikes-apeiles-gia-tin-ygeia-olon/?fbclid=IwAR3Sa52M9ElsCL1qFXiU87OR0ZZVZ_33cDUHlTPPIkT0hNfuQPXxroFV_Z8

https://www.zougla.gr/greece/article/o-sucharit-bhakdi-milai-ston-maki-triantafilopoulo-gia-olous-ke-gia-ola

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr