Home Greek News Άρθρο παρέμβαση: Ο Παμίνος Κυρκίνης (e-food) βγάζει 86.000 ευρώ κέρδη την ημέρα, αλλά δεν δίνει 9 ευρώ να ασφαλίσει τους εργαζομένους

Άρθρο παρέμβαση: Ο Παμίνος Κυρκίνης (e-food) βγάζει 86.000 ευρώ κέρδη την ημέρα, αλλά δεν δίνει 9 ευρώ να ασφαλίσει τους εργαζομένους

by _
0 comment 393 views

Παμίνος Κυρκίνης, συνιδρυτής και επικεφαλής e-food

Άρθρο παρέμβαση: Ο Παμίνος Κυρκίνης (e-food) βγάζει 86.000 ευρώ κέρδη την ημέρα, αλλά δεν δίνει 9 ευρώ να ασφαλίσει τους εργαζομένους


Το αφεντικό της e-food, xρησιμοποιεί  ωραίες λέξεις στις συνεντεύξεις του καθώς έχει σπουδάσει στην Μεγάλη Βρετανία: batch, trends, customer care, mainstream επιχείρηση, touch points, είναι μερικές από αυτές.

Πρόκειται για τον Παμίνο Κυρκίνη, τον συνιδρυτή και τωρινό επικεφαλής της e-food, o οποίος είχε μια φαεινή ιδέα: να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων της και να μετατρέψει την σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε μπλοκάκι.

H απόφαση του ήδη έχει δημιουργήσει σάλο στα social media.

Διαβάστε  λοιπόν τι έλεγε προ καιρού σε ένα διαδικτυακό media:

«Διαμορφώσαμε στην e-food από πολύ νωρίς ένα δυναμικό σχήμα με γρήγορη εκτέλεση, προσαρμοστικότητα και κάθε νέο μέλος της μικρής, τότε, ομάδας έφερνε φρέσκες ιδέες και νέα trends της παγκόσμιας αγοράς.



Έτσι, πολύ γρήγορα, για τα δεδομένα μιας μικρής startup, καταφέραμε να εξελιχθούμε στον βέλτιστο βαθμό σε όλα τα touch points: από την εφαρμογή, το customer care και το δίκτυο διανομής έως την ανάπτυξη καινοτόμας digital marketing στρατηγικής για την εποχή».

Τα batch και τα μεγάλα κέρδη της e-food

Όμως ο κ. Κυρκινης συνεχίζει τα αγγλικά του και στο θέμα της μετατροπής των συμβάσεων που έχει η ΕΤΑΙΡΕΙΑ του με τους εργαζόμενους του.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης…».

Αυτό ήταν το μήνυμα που απέστειλε η εταιρεία στους εργαζόμενους διανομείς.



Ας αφήσουμε όμως τα ωραία λογια και πάμε να δούμε τα νούμερα της πραγματικότητας. Τα νούμερα της κερδοφορίας

Εμείς θα σας πούμε απλά τα νούμερα.

Εσείς βγάλτε απλά τα συμπεράσματα σας.

Το παρακάτω κείμενο απλά δεν χρειάζεται να συνοδευτεί από λέξεις σκληρές, ειρωνικές η σκωπτικές.

Τα λέει όλα η κίνηση της οικογένειας Κυρκίνη που διοικεί την e-food (Παμίνος και Κωνσταντίνος Κυρκίνης) να καταργήσει την μισθωτική εργασία και να πληρώνει τους εργαζομένους της, με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.



Η διαφορά του δελτίου με τον μισθό είναι ότι δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές και έχει 12 μηνιαίες αποδοχές.

Ένας μισθωτός λαμβάνει 14 μισθούς κάτ’ έτος  μαζί με τα δώρα.

Πάμε λοιπόν στα νούμερα.

Σε ένα εργαζόμενο με καθαρό μισθό 560 ευρώ η επιχείρηση δίνει συνολικά περίπου την ημέρα 9,2 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές.

Μιλάμε για μισθό ιδιωτικού υπάλληλου.

Αυτό είναι το κόστος της εταιρείας για να ασφαλίσει έναν εργαζόμενο.

Πάμε τώρα στο e-food.

Να δούμε τα ημερήσια κέρδη τους . Φυσικά δεν κατηγορούμε την εταιρεία για την τεράστια κερδοφορία.

Μακάρι να την αυξήσει.



Το 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας e-food, να διαμορφώθηκε στα 64,4 εκατ. ευρώ, από 43,1 εκατ. ευρώ το 2019, αύξηση της τάξεως του 49%, ενώ τα EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) ανήλθαν στα 31,6 εκατ. ευρώ από 23,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

H εταιρεία την ημέρα κερδίζει (πριν την αφαίρεση της φορολογίας που είναι 22% , των τόκων κλπ.) 86.575 ευρώ η 3.607 ευρώ την ώρα.

Το 2019 η Online Delivery, η εταιρεία πίσω απ’ τη διάσημη πλατφόρμα, είχε το 2019 κύκλο εργασιών 43,17 εκατ. ευρώ (από 28,78 εκατ. ευρώ το 2018), 23,7 εκατ. ευρώ EBITDA, καθαρή κερδοφορία 16,8 εκατ. ευρώ (από 10,3 εκατ. το 2018), η καθαρή της θέση ήταν 19,3 εκατ. ευρώ και παράλληλα δεν είχε τραπεζικό δανεισμό.

Delivery Hero Dsmart Greece: Διευθύνοντες Σύμβουλοι οι αδερφοί Κωνσταντίνος και Παμίνος Κυρκίνης, συνιδρυτές και Διευθύνοντες Σύμβουλοι και του efood.



Εξώδικα

Άρα καθαρά κέρδη την ημέρα 46.000 ευρώ η 1.917 ευρώ την ώρα.

Δεν ξέρω εάν είναι νόμιμο, αυτό που κάνουν με τους εργαζόμενους τους. Μπορεί και να είναι.

Αλλά είναι απαράδεκτο να μην πληρώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές ανθρώπων που δουλεύουν πάνω σε ένα μηχανάκι και «λιώνουν» καθημερινά.

Σίγουρα θα μας απαντήσουν με εξώδικα για αυτό το άρθρο.

Εμείς θα τους απαντάμε με συνεχόμενα δημοσιεύματα.

ΥΓ: Ξαφνικά θυμήθηκα ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Καρχαρίες στο δωμάτιο». Δεν ξέρω πώς μου ήλθε.

Πηγή >> https://www.mononews.gr/politics/columns-the-politic/arthro-paremvasi-o-paminos-kirkinis-e-food-vgazi-86-000-evro-kerdi-tin-imera-alla-den-dini-9-evro-na-asfalisi-tous-ergazomenous?fbclid=IwAR0VRFLn9_3Io_-ahthtPu35P03klXP2rSjZK6Eg3Gcpjd5poDBMY4Duyzg

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr