Home Greek News Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πυρόπληκτους: Βγάζει κατεστραμμένα σπίτια «κατοικήσιμα» για να μην πληρώσει αποζημίωση!

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πυρόπληκτους: Βγάζει κατεστραμμένα σπίτια «κατοικήσιμα» για να μην πληρώσει αποζημίωση!

by _
0 comment 186 views

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους πυρόπληκτους: Βγάζει κατεστραμμένα σπίτια «κατοικήσιμα» για να μην πληρώσει αποζημίωση!


(Αρχικό κείμενο 10/8) Απίστευτα πράγματα από την κυβέρνηση, η οποία συμπεριφέρεται ως κοινός «απατεώνας», αφού οι υπηρεσίες του κράτους βγάζουν σπίτια τα οποία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τη φωτιά ως «κίτρινα», δηλαδή… κατοικήσιμα, ώστε οι πυρόπληκτοι να μην πάρουν αποζημίωση, παρά μόνο 5 χιλιάδες ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ παρά το γεγονός ότι το σπίτι ενός κατοίκου της Βαρυμπόμπης  κάηκε ολοσχερώς, οι εμπειρογνώμονες που καταμετρούν τις ζημιές το χαρακτήρισαν «κίτρινο» και όχι «κόκκινο» επειδή έχει ακόμα… τοίχους!

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα μόλις έμαθε το πόρισμα, οι αρχές του είπαν, ότι «θα πρέπει να έχουν πέσει όλοι οι τοίχοι για να χαρακτηριστεί κόκκινο το σπίτι».

Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό, αλλά το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με καταγγελίες στα social media.



«Κίτρινα» χαρακτηρίζονται τα σπίτια τα οποία έχουν ζημιές αλλά είναι κατοικίσιμα… Πώς μπορεί λοιπόν αυτός ο ιδιοκτήτης να μείνει στο οίκημα αυτό το οποίο έγινε παρανάλωμα του πυρρός με  5.000 ευρώ αποζημίωση; 

Υπενθυμίζουμε πως η αποζημίωση για όσες κατοικίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είναι 20.000 ευρώ, για όσες δεν έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αλλά είναι προσωρινά μη κατοικήσιμες, 12.000 ευρώ και για κατοικίες με σοβαρές ζημιές αλλά κατοικήσιμες, 5.000 ευρώ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr