Home Greek News Μεθοδεύεται εκκαθάριση «ανεπιθύμητων» στελεχών στην ΕΥΠ;

Μεθοδεύεται εκκαθάριση «ανεπιθύμητων» στελεχών στην ΕΥΠ;

by _
0 comment 11 views

TVXS: Μεθοδεύεται εκκαθάριση «ανεπιθύμητων» στελεχών στην ΕΥΠ;

Σπίρτζης για αναδιάρθρωση ΕΛ.ΑΣ.: Οι αντιφάσεις πολλές και τα σχέδια εν κρυπτώ…

Τη δημιουργία μιας νέας υποδιεύθυνσης στην ΕΥΠ, χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, η οποία θα στελεχωθεί με “ανεπιθύμητα” στελέχη και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε άλλο Υπουργείο,  με σκοπό την εκκαθάρισή τους, καταγγέλεται ότι ξεκινά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί πρόσφατα.

Ραγκούσης: Η εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας, η ΕΥΠ, δεν είναι δυνατόν να ανατεθεί στον κ. Κοντολέων | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | antinews.gr

Σε δηλώσεις του στις 23 Ιουνίου ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, είχε αναφέρει σχετικά: «Ακούμε και ελπίζουμε να είναι ψέματα ότι ετοιμάζεται η ίδρυση υπηρεσίας στην υπό το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ΕΥΠ, και στη συνέχεια η μετακίνηση της νέας υπηρεσίας σε άλλο οργανισμό, με στόχο την εκκαθάριση στελεχών της ΕΥΠ και με άλλοθι την πλήρη αποτυχία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος.» 

Και ως συνέχεια, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr, τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε αιφνιδιαστικά στην ΕΥΠ μια νέα Υποδιεύθυνση στην οποία προΐσταται Αξιωματικός της ΕΛΑΣ και θα έχει ως αντικείμενο το εμπόριο όπλων και ναρκωτικών καθώς και τη μετανάστευση.

Εκεί  μετακινούνται άμεσα όλα τα “ανεπιθύμητα” στελέχη της ΕΥΠ, όσοι διαφωνούν πολιτικά με τη ΝΔ, “ενοχλητικοί” κατά το παρελθόν συνδικαλιστές καθώς και πρόσωπα που δεν θεωρούνται αρεστά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Η σύστασή της φαίνεται να είναι εντελώς προσχηματική καθώς δεν υπάρχει κάποιο σαφές αντικείμενο, ούτε καν βασικός εξοπλισμός με υπολογιστές στα γραφεία.

Τί έγραψα για τον τ. αρχηγό της ΕΥΠ και τον ρόλο του το 2015 - Yanis Varoufakis

Σύντομα σε άλλο Υπουργείο με τροπολογία;

Όπως είχε προαναγγελθεί και όπως συζητείται ήδη έντονα, η Υποδιεύθυνση αυτή αναμένεται σε λίγο καιρό να “μεταφερθεί” σε κάποιο άλλο Υπουργείο, πιθανότατα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να απομακρυνθούν από την ΕΥΠ τα “ανεπιθύμητα” στελέχη. Δεν πρόκειται για κάποια εικασία καθώς πανομοιότυπη μεθόδευση ακολουθήθηκε πριν από ένα χρόνο όταν η Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Πληροφοριών της ΕΥΠ και το προσωπικό της, μεταφέρθηκαν με μία τροπολογία στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Ένας δεύτερος στόχος του “ξεκαθαρίσματος” είναι η μείωση του προσωπικού της ΕΥΠ προκειμένου να γίνουν νέοι διορισμοί “δικών μας παιδιών” με στόχο η, υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό, ΕΥΠ να καταστεί μηχανισμός του “βαθέως κράτους” στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν στo tvxs.gr, πηγές κοντά στην ΕΥΠ. Μάλιστα, υπενθυμίζουν ότι αντίστοιχη απόπειρα “εκκαθαρίσεων” στην ΕΥΠ είχε επιχειρήσει και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός με εκδικητικές μετατάξεις, που κατέληξε σε φιάσκο καθώς τα στελέχη επέστρεψαν μετά το ’93. Τώρα όμως επιχειρείται η μετακίνηση ολόκληρης Υποδιεύθυνσης με αποτέλεσμα να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και με στόχο να αποκλειστεί η επιστροφή τους στο μέλλον!

«Να θυμίσουμε ότι η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας και θα το παρακολουθούμε στενά» είχε δηλώσει ο Χ. Σπίρτζης τον Ιούνιο.

 

Σπίρτζης για αναδιάρθρωση ΕΛΑΣ: Οι αντιφάσεις πολλές και τα σχέδια εν κρυπτώ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. για πολιτικές σκοπιμότητες, να δίνει διαρροές και δελτία Τύπου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης», δήλωσε ο Χρ. Σπίρτζης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.

 

Χ. Σπίρτζης: Επιστροφή στο παρελθόν το πρόγραμμα της ΝΔ | Economistas.gr

 

Για «υιοθέτηση σχεδίου, κρυφού ως τώρα, για την πλήρη αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ.», κάνει λόγο ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στις σχετικές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Και υπογραμμίζει πως δεν θα σχολιάσει «την αντίφαση, από τη μία να δίνει συγχαρητήρια ο Κυριάκος Μητσοτάκης και, από την άλλη, να αναγνωρίζει την απόλυτη αναγκαιότητα αναδιάρθρωσης της ελληνικής αστυνομίας».

Κάνει λόγο, μάλιστα, για μία ακόμη αντίφαση, τονίζοντας πως «για δύο χρόνια, η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων», με την κυβέρνηση να ιδρύει νέα τμήματα (ΔΡΑΣΗ, ΟΔΟΣ, ΕΛΑΣ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία), «προσλαμβάνοντας 3.500 Ειδικούς Φρουρούς και Συνοριοφύλακες με κατ’ εξαίρεση διαδικασίες, υπερστελεχώνοντας τις υπηρεσίες της “τάξης”, όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλεί τη βαριά καταστολή, και υποστελεχώνοντας τα Αστυνομικά Τμήματα και τις υπηρεσίες αντιμετώπισης του εγκλήματος» ενώ, σήμερα, αποφασίζει την πλήρη αναδιάρθρωσή της, «με στόχο να υπηρετήσει τον θεσμικό της ρόλο για την καταπολέμηση του εγκλήματος».Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει πως η Αξιωματική Αντιπολίτευση Θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., «να μας εξηγήσει πώς έφτασε στο άγνωστο σχέδιο αναδιάρθρωσής της», καθώς και «με ποιους το συζήτησε».

Και ρωτά πώς καλύπτει την αναγκαιότητα πολιτικών συγκλίσεων για την αντιμετώπιση του εγκλήματος, όπως μόλις πριν μια εβδομάδα ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ανακοινώσεις πλήρους αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, «χωρίς καμία συζήτηση με τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Παράλληλα, αναφέρει πως θα ζητήσει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και από την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. «να σταματήσει να χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. για πολιτικές σκοπιμότητες, να δίνει διαρροές και δελτία Τύπου, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής τακτικής της κυβέρνησης», καθώς και να σταματήσει «τα επικοινωνιακά παιχνίδια με την ΕΛ.ΑΣ. και να την αφήσει να εκπληρώσει τους θεσμικούς σκοπούς ύπαρξής της, στην υπηρεσία της κοινωνίας, την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του εγκλήματος».Τέλος, σε σχέση με την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. και των υπηρεσιών που την συνδράμουν, ο κ. Σπίρτζης αναφέρει χαρακτηριστικά πως ελπίζει να είναι ψέματα «ότι ετοιμάζεται η ίδρυση υπηρεσίας στην υπό το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη ΕΥΠ, και στη συνέχεια η μετακίνηση της νέας υπηρεσίας σε άλλο οργανισμό, με στόχο την εκκαθάριση στελεχών της ΕΥΠ και με άλλοθι την πλήρη αποτυχία αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος».

Και υπενθυμίζει πως η ΕΥΠ είναι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και, κατά συνέπεια, «όποια προσπάθεια εκκαθαρίσεων στα στελέχη της, θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

Ο αρμόδιος Τομάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει πως «οι αντιφάσεις είναι πολλές και τα ‘εν κρυπτώ’ σχέδια, συνηγορούν στην ένταση των ανησυχιών της κοινωνίας και στην καλλιέργεια κλίματος καχυποψίας για την ΕΛΑΣ και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς».

Πηγή >> https://tvxs.gr/news/ellada/methodeyetai-ekkatharisi-anepithymiton-stelexon-stin-eyp

Σπίρτζης για αναδιάρθρωση ΕΛΑΣ: Οι αντιφάσεις πολλές και τα σχέδια εν κρυπτώ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: GreekNewsOnDemand.jdk@gmail.com

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr