Home Greek News ΣΟΚ – Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στην ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ και πρόσωπα στην…ΕΛΛΑΔΑ που αντιστρατεύονται τη Συμφωνία των Πρεσπών…!!!

ΣΟΚ – Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στην ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ και πρόσωπα στην…ΕΛΛΑΔΑ που αντιστρατεύονται τη Συμφωνία των Πρεσπών…!!!

by _
0 comment 286 views
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στη μαύρη λίστα και πρόσωπα στην Ελλάδα που αντιστρατεύονται τη Συμφωνία των Πρεσπών…!!!
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στη μαύρη λίστα και πρόσωπα στην Ελλάδα που αντιστρατεύονται τη Συμφωνία των Πρεσπών…!!!

ΣΟΚ – Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Στην ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ και πρόσωπα στην…ΕΛΛΑΔΑ που αντιστρατεύονται τη Συμφωνία των Πρεσπών…!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 21 Ιουν. 2021, 20:40, Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σύμφωνα με το παρακάτω σκοπιανό άρθρο διαβάζουμε τα εξής σοκαριστικά. Εκπρόσωπος της αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών παραχώρησε πρόσφατα συνέντευξη στο σκοπιανό σάιτ VOA για αυτό το θέμα. Η μετάφραση είναι των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ ΤΩΡΑ» (GreekNewsOnDemand.com)…


Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ θα κάνουν μαύρη λίστα ατόμων στην Ελλάδα που εργάζονται εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών…

Το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν επιτρέπει κυρώσεις εναντίον εκείνων που υποτιμούν τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, όπου κι αν βρίσκονται, δήλωσε εκπρόσωπος….

Ουάσιγκτον – Όσοι εργάζονται εναντίον της Συμφωνίας Πρέσπας και σε χώρες εκτός των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στη μαύρη λίστα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στη VOA όταν ρωτήθηκε εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν σχεδίαζε να επεκτείνει τις κυρώσεις σε άτομα από άλλες χώρες, συγκεκριμένα από Ελλάδα, η οποία έχει υπογράψει τη Συμφωνία Πρεσπών, λόγω της οποίας υπόκειται σε ορισμένες υποχρεώσεις για την εφαρμογή της.

“Το Εκτελεστικό Διάταγμα 14033 επιτρέπει κυρώσεις εναντίον εκείνων που υποτιμούν τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων, όπου κι αν βρίσκονται, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα σχετικά κριτήρια στόχευσης”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Είπε επίσης στη VOA νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι οι αποφάσεις για την προσθήκη νέων ονομάτων στη μαύρη λίστα “υπόκεινται σε μια προσεκτική, πειθαρχημένη διαδικασία και ισχύουν μόνο  για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις”.

Ερωτηθείς εάν το εκτελεστικό διάταγμα (εφεξής Ε.Δ.) του Μπάιντεν περιλαμβάνει επίσης πολίτες που αντιτίθενται δημόσια στη Συμφωνία Πρεσπών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο εκπρόσωπος απάντησε στη συνέχεια:

“Η πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι να εμποδίσει τα άτομα να εκφράσουν τις απόψεις τους. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν την έντονη συζήτηση και συζήτηση μεταξύ των πολιτών παγκοσμίως και στα Δυτικά Βαλκάνια”.

Τόνισε ότι «Το Ε.Δ. είναι ένα εργαλείο για να στοχεύσει εκείνους που υπονομεύουν τη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και βοηθά στην ενίσχυση των θεμελίων για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».

“Το Ε.Δ. αναφέρεται σε ενέργειες που υποτιμούν τις δημοκρατικές διαδικασίες, απόπειρες παραβίασης, παρεμπόδισης ή απειλής της εφαρμογής διεθνών ειρηνευτικών συμφωνιών, συμμετοχή σε σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή διαφθορά, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη δημοκρατική διακυβέρνηση σε όλα τα Δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με τα πρότυπα που πρέπει να πληρούν τα κράτη για να επιτύχουν τον στόχο τους να προχωρήσουν στην ευρωπαϊκή πορεία.



Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε Ε.Δ. για τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση εισόδου ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες που αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη οποιασδήποτε χώρας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι κυρώσεις θα ισχύουν επίσης για τα άτομα που, μεταξύ άλλων, είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται στην παρεμπόδιση της εφαρμογής της Συμφωνίας Πρεσπών του 2018 και της Συμφωνίας Πλαισίου της Οχρίδας του 2001.



Το Ε.Δ. θα περιλαμβάνει επίσης άτομα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα σε διαφθορά, κατάχρηση δημόσιων πόρων, δωροδοκία και παρόμοια.

Μετά την εκτελεστική εντολή του Μπάιντεν, το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και την έγκριση της Συμφωνίας Πρεσπών στο κοινοβούλιο, λέγοντας ότι είναι αντίθετο στα εθνικά συμφέροντα της πΓΔΜ.

Πηγή >> https://mk.voanews.com/a/biden-macedonia-prespa-/5933069.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr