Home Greek News LOL!!! ? – Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

LOL!!! ? – Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

by _
0 comment 137 views
LOL!!! – Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του
LOL!!! – Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Κάλυψε τον Τσαβούσογλου- Eίπε ότι η δική του συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας έγινε «σε θερμή ατμόσφαιρα»- Ζήτησε να υπάρξει μία περίοδος ομαλοποίησης με την Ελλάδα- Επανέφερε τα περί «τουρκικής» μειονότητας στην Θράκη

16/04/2021, 14:13


Κάλυψε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Ταγίπ Ερντγάν στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την γεμάτη ένταση κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους σήμερα, μετά από την μεσημεριανή προσευχή των μουσουλμάνων, δεν θέλησε πάντως να δώσει ιδιαίτερη συνέχεια στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μία περίοδος ομαλοποίησης των σχέσεων με την Ελλάδα.

«Ο υπουργός μας των Εξωτερικών του έθεσε τα όριά του, τον έβαλε στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.  «Είχαμε μία ζεστή ατμόσφαιρα στην πρώτη συνάντηση, και του είπα μάλιστα να μην βάλουμε κανέναν ενδιάμεσο ανάμεσά μας, αλλά μετά , στην συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, το πράγμα πήγε αλλού», ανέφερε  ο πρόεδρος της Τουρκίας , προσθέτοντας  πάντως ότι οι δύο υπουργοί, αργότερα , «έκαναν την αποτίμηση» της κατάστασης.  

Ο Ερντογάν, με την δήλωσή του, επανέφερε την πάγια απαίτηση της Τουρκίας για εκλογή – και όχι διορισμό- των μουφτήδων στην Θράκη.«Θέλουν να τους διορίζουν, λες και είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το Πατριαρχείο εκλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας.

https://www.protothema.gr/politics/article/1115529/erdogan-o-tsavousoglou-evale-ton-dendia-sti-thesi-tou/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr