Home Greek News Η Γερμανία τα δίνει όλα στην Τουρκία

Η Γερμανία τα δίνει όλα στην Τουρκία

by _
0 comment 82 views

Η Γερμανία τα δίνει όλα στην Τουρκία


Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, αλλά τα δίνουν όλα στην Τουρκία! Άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο ενόψει του νέου γύρου διερευνητικών επαφών με την Ελλάδα.

Η Γερμανίδα Υπουργός Άμυνας Αννγκρέτ Κράμπ Κάρενμπαουερ συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Τούρκο ομόλογό της Χουλουμί Ακάρ κι έπειτα λίγες ώρες αφωνίας, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι περίμεναν: Η Τουρκία μέσω “διερευνητικών” έχει πάρει το “συγχωροχάρτι” που επιζητούσε, συζητά με όλους και διαπραγματεύεται.

Η Τουρκία δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στις παράλογες αξιώσεις της σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο. Τελευταίο θέμα που μένει να ρυθμίσει είναι οι S-400 που ενοχλούν τις ΗΠΑ. Το ερώτημα τι κερδίζει η Ελλάδα από το συγχωροχάρτι προς την Τουρκία παραμένει.

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε την Τουρκία ως ένα “αξιόπιστο και συνεπή σύμμαχο που συμβάλλει ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια “. Γι΄ αυτό μάλλον ούτε που συζητά το ενδεχόμενο να “παγώσει’ τη ναυπήγηση των 6 υποβρυχίων για το τουρκικό ναυτικό.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Ακάρ δήλωσε μετά από τη δήλωση με τη Γερμανίδα ΥΠΑΜ, ότι “Τουρκία και Γερμανία θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας”.

\”Διαβάστε επίσης\”  Independent: «Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ΕΕ – Οι Έλληνες θέλουν τη βοήθειά μας»

Ο Άκαρ έκανε τη δήλωση μετά από συνάντηση δύο ωρών με τη Γερμανίδα ομόλογό του Αννγκρέτ Κράμπ Κάρενμπαουερ στο Βερολίνο.

«Ελπίζουμε ότι το συνεχιζόμενο έργο μας θα έχει πιο θετικές επιπτώσεις στο εγγύς μέλλον. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε πιο θετική και παραγωγική δουλειά σύντομα στο πλαίσιο που καθορίστηκε μετά από συναντήσεις μεταξύ του προέδρου μας και της καγκελάριου Μέρκελ », δήλωσε ο Άκαρ.

Ο υπουργός Άμυνας συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της σχετικά με επιχειρήσεις, ασκήσεις, οικονομική βοήθεια και διάθεση στρατευμάτων.

Όσον αφορά τον στρατιωτικό μηχανισμό αποσυμπίεσης υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Άκαρ είπε ότι οι δύο αντιπροσωπείες έχουν πραγματοποιήσει οκτώ συναντήσεις μέχρι στιγμής.

«Περιμένουμε από τον γείτονά μας την Ελλάδα να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Akar, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι οι συναντήσεις θα είναι πιο παραγωγικές σύντομα.
Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, ο Άκαρ είπε ότι η Τουρκία συμφώνησε ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση στην Άγκυρα.
«Ελπίζουμε να διατηρήσουμε τον διάλογο και να βρούμε πολιτικές, ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», δήλωσε ο Άκαρ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη να βρει λύσεις.

\”Διαβάστε επίσης\”  Άπλωσε στρατιωτικό ιστό σε 3 ηπείρους η Τουρκία
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη ,εκτελούν μόνο τεχνικές και επιστημονικές εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία παρακολουθεί επίσης προσεκτικά τις NAVTEX που ανακοίνωσε η Ελλάδα και αποφεύγει όλες τις ενέργειες και συμπεριφορές που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Ακάρ ,σημείωσε ότι η παρέμβαση της Γερμανίας ήταν εποικοδομητική όσον αφορά τις εντάσεις με την Ελλάδα.
«Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Γερμανία έχει υιοθετήσει μια μάλλον συνεπή και στάση σχετικά με το θέμα», δήλωσε ο Άκαρ, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ελπίζει ότι αυτή η προσέγγιση θα αποτελέσει προηγούμενο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.
“Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχιστεί η διαδικασία συνομιλιών. Πρέπει να αποφευχθεί μια νέα κλιμάκωση στη Μεσόγειο”, δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.
Πηγή >> crashonline.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr