Home ΔΙΕΘΝΗ Ευθεία απειλή της Κίνας κατά των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Xi Jinping στη Σύνοδο του Νταβός: ένας «νέος ψυχρός πόλεμος» μπορεί να γίνει θερμός…..

Ευθεία απειλή της Κίνας κατά των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Xi Jinping στη Σύνοδο του Νταβός: ένας «νέος ψυχρός πόλεμος» μπορεί να γίνει θερμός…..

by _
0 comment 123 views

Ευθεία απειλή της Κίνας κατά των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Xi Jinping στη Σύνοδο του Νταβός: ένας «νέος ψυχρός πόλεμος» μπορεί να γίνει θερμός…..


Ευθεία απειλή της Κίνας κατά των ΗΠΑ. Στην μεταcovid19 εποχή κάτι άλλαξε ριζικά με την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο και η Κίνα δεν έχασε την ευκαιρία να το τονίσει…Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping προειδοποίησε ότι ένας «νέος ψυχρός πόλεμος» μπορεί να γίνει θερμός και πρέπει να αποφευχθεί, σε ομιλία του τη Δευτέρα στο virtual συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ “Davos Agenda”.Σαφέστατα υπονόησε τις ΗΠΑ που επιτίθενται στην Κίνα ποικιλοτρόπως από τον περίφημο ”κινέζικο ιό” ως το θέμα τουρκόφωνων Ουιγούρων και τις εντάσεις στην περιφερειακή της ζώνη Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ..

Tην ίδια στιγμή προς επίρρωση των λεγομένων του η Κίνα εξουσιοδοτεί την ακτοφυλακή να ανοίγει πυρ κατά ξένων πλοίων στη Θάλασσα της Κίνας καθώς οι ΗΠΑ στέλνουν μια ομάδα αεροναυτική στην περιοχή (South China Morning Post).

Aπαίτησε σεβασμό και ισοτιμία: κάθε χώρα είναι μοναδική με την ιστορία της την κουλτούρα της και το κοινωνικό της σύστημα. Κανένας δεν είναι ανώτερος από τους άλλους, δήλωσε ο Xi Jinping ουσιαστικά μιλώντας για μια μεταμερικανική εποχή και τέλος της παγκόσμιας ηγεμονίας της Δύσης…

“Κανένα διεθνές πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί από μία μόνο χώρα”, δήλωσε ο Xi αμφισβητώντας την αμερικάνικη ηγεμονία στην αρχή του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF). Όπως και στην πρώτη ομιλία του το 2017 στο WEF, κάλεσε όλα τα κράτη να υπερασπιστούν την πολυμέρεια και έναν κόσμο πολυπολικό.”Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κοινές προκλήσεις σε έναν διχασμένο κόσμο και η αντιπαράθεση θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο“, δήλωσε.

Ξεκαθάρισε: «Πρέπει να σεβαστούμε και να αντιμετωπίσουμε τις διαφορές, να αποφύγουμε τις παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και να επιλύσουμε τις διαφωνίες μέσω διαβουλεύσεων και διαλόγου. Η ιστορία και η πραγματικότητα έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι η λανθασμένη προσέγγιση του ανταγωνισμού και της αντιπαράθεσης – είτε με τη μορφή ψυχρού πολέμου, θερμού πολέμου, εμπορικού πολέμου ή τεχνολογικού πολέμου – τελικά θα πλήξει το συμφέρον όλων των χωρών και θα υπονομεύσει την ευημερία όλων .”

O NOMOΣ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΟΥ Ο ΝΌΜΟΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

είπε ο Κινέζος Πρόεδρος…«Οι ισχυροί δεν πρέπει να εκφοβίζουν τους αδύναμους», είπε ο Πρόεδρος Xi. «Οι αποφάσεις δεν πρέπει να λαμβάνονται απλώς επιδεικνύοντας δυνατούς μυς ή κραδαίνοντας μια μεγάλη γροθιά».

Ο Xi παρουσίασε επίσης μια προσέγγιση 4 βημάτων για τη διασφάλιση ότι ο κόσμος θ΄αναδυθεί ισχυρότερος από την κρίση COVID-19.

Περιλαμβάνει τον «συντονισμό μακροοικονομικής πολιτικής», την αποφυγή «αλαζονείας, προκατάληψης και μίσους» υπέρ της «ειρηνικής συνύπαρξης», τη μείωση της παγκόσμιας ανισότητας και την ενίσχυση των παγκόσμιων θεσμών σε θέματα όπως η δημόσια υγεία και η κλιματική αλλαγή.Ο Xi αντιτάχθηκε συγκεκριμένα στις ιδέες επιβολής κυρώσεων ή επιδίωξης «δημιουργίας απομόνωσης».

dimpenews.com

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr