Home ΚΟΣΜΟΣ Διαψεύδει την παραίτησή του ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ και γαμβρός του Ρ.Τ.Ερντογάν, Αλ Μπαϊράκ: «Μου χάκαραν το Instagram»

Διαψεύδει την παραίτησή του ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ και γαμβρός του Ρ.Τ.Ερντογάν, Αλ Μπαϊράκ: «Μου χάκαραν το Instagram»

by _
0 comment 125 views

Διαψεύδει την παραίτησή του ο Τούρκος ΥΠΟΙΚ και γαμβρός του Ρ.Τ.Ερντογάν, Αλ Μπαϊράκ: «Μου χάκαραν το Instagram»


(upd 19:40) Μετά την ανακοίνωσή της παραίτησής του μέσα από το λογαριασμό του στο Instragram, ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ισχυρίζεται τώρα στο twitter πως χάκαραν το λογαριασμό του και πως η παραίτησή του δεν ισχύει! 


Ένα ακόμη ζήτημα φαίνεται ότι έχει να λύσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του, ο Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ δήλωσε την παραίτησή του.

Σημειώνεται ότι η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά έχοντας χάσει το 30% της αξίας της από την αρχή της χρονιάς.

Χθες, Σάββατο, ο Ερντογάν «ξήλωσε» από τη θέση του τον κεντρικό τραπεζίτη Μουράτ Ουισάλ, αντικαθιστώντας τον με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ

Η απόφαση για την αντικατάσταση του Ουισάλ έγινε με προεδρικό διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Επίσημα, ωστόσο, δεν έχουν ανακοινωθεί οι λόγοι της απομάκρυνσης του διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας.

Η τουρκική λίρα έκλεισε με ισοτιμία 8.5445 έναντι του δολαρίου την Παρασκευή.

Ο Ερντογάν είχε επιλέξει τον Ουισάλ για τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη τον Ιούλιο του 2019, όταν είχε… απολύσει τον προκάτοχό του Μουράτ Τσετίνκαγια επειδή δεν μείωσε τα επιτόκια για να ενισχύσει την οικονομία.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά δεινά στο εσωτερικό ενώ έχει ανοίξει και αρκετά «μέτωπα» εξωτερικής πολιτικής, έχει πολλάκις ζητήσει να μειωθεί το κόστος του δανεισμού.

Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο υποστήριξε πως η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομικό πόλεμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο νέος κεντρικός τραπεζίτης, Νατσί Αγκμπάλ, διατέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 μέχρι το 2018 όταν και ανέβαλε τη θέση του επικεφαλής της διεύθυνσης της προεδρικής στρατηγικής και προϋπολογισμού.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr