Home ΗΠΑ Αμερικανικές εκλογές: Διάγγελμα ετοιμάζει ο Μπάιντεν – Έτοιμος για νομικό «πόλεμο» ο Τραμπ

Αμερικανικές εκλογές: Διάγγελμα ετοιμάζει ο Μπάιντεν – Έτοιμος για νομικό «πόλεμο» ο Τραμπ

by _
0 comment 162 views

Αμερικανικές εκλογές: Διάγγελμα ετοιμάζει ο Μπάιντεν – Έτοιμος για νομικό «πόλεμο» ο Τραμπ

06/11/2020, 21:51


Να ξεκαθαρίσει ο νικητής της κούρσας αναμένει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών – Αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει αμαχητί τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ – Ποια είναι η κατάσταση στις τρεις κρίσιμες πολιτείες:  Πενσιλβάνια, Τζόρτζια και Νεβάδα

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να απευθυνθεί στον αμερικανικό λαό τις επόμενες ώρες από το Ντέλαγουερ, σύμφωνα με πηγές του επιτελείου του. Το διάγγελμα αναμένεται το απόγευμα, τοπική ώρα, όμως αυτό θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το κατά πόσο θα έχει κριθεί η κούρσα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση με την οποία, αφού επαναλαμβάνει την επιχειρηματολογία περί νόμιμων και μη ψήφων, ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να φύγει αμαχητί από τον Λευκό Οίκο και είναι διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει κάθε νομικό μέσο που έχει στη διάθεσή του.

«Από την αρχή είπαμε πως πρέπει όλες οι νόμιμες ψήφοι να καταμετρηθούν και όλες οι παράνομες ψήφοι να μην καταμετρηθούν. Παρόλα αυτά συναντήσαμε αντίσταση από τους Δημοκρατικούς σε αυτή τη βασική αρχή, σε κάθε βήμα. Θα κυνηγήσουμε αυτή τη διαδικασία με κάθε νόμιμο τρόπο για να διασφαλίσουμε πως ο αμερικανικός λαός έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι για εσάς και για το έθνος μας», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η «μάχη» επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή σε τρεις πολιτείες: Την Πενσιλβάνια, την Τζόρτζια και τη Νεβάδα. Η επικράτηση σε κάθε μία από αυτές μπορεί να ανοίξει την πόρτα του Λευκού Οίκου στον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει εξασφαλίσει 264 από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται (εφόσον τίποτα δεν αλλάξει στην Αριζόνα),

map611

Στην Πενσιλβάνια, με καταμετρημένο το 96% των ψήφων ο Μπάιντεν συγκεντρώνει το 49,53% και ο Τραμπ το 49,32%, με μία διαφορά 14.500 ψήφων. Ο υποψήφιος των Δημοκρατιών έκανε την ανατροπή στην πολιτεία αυτή σήμερα, περνώντας μπροστά παρά το γεγονός ότι ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε το πρωί προβάδισμα 18.000 ψήφων. Η Πενσιλβάνια, με 20 εκλεκτορικές ψήφους, μπορεί να δώσει μία άνετη εκλογή στον Τζο Μπάιντεν εφόσον την κερδίσει τελικά.

Δείτε live την καταμέτρηση στην Πενσιλβάνια

Στην Τζόρτζια έγινε η δεύτερη μεγάλη ανατροπή υπέρ του Μπάιντεν, το προβάδισμά του όμως είναι τόσο μικρό ώστε θα γίνει επανακαταμέτρησητων ψήφων. Αυτή τη στιγμή, με καταμετρημένο σχεδόν το 99% των ψήφων ο Μπάιντεν έχει το 49,4% και ο Τραμπ το 49,3% με διαφορά που ήταν στους 1.400 ψήφων, αλλά μέσα σε λίγε ςώρες και σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, αυξήθηκε στις 4,153. Η Τζόρτζια με 16 εκλέκτορες μπορεί να χαρίσει τη νίκη στον Δημοκρατικό υποψήφιο, ωστόσο έχει ανακοινωθεί διαδικασία επανακαταμέτρησης, η οποία όμως, είναι αμφίβολο αν θα διεξαχθεί, μετά το άνοιγμα της ψαλίδας στις 4.000 και πλέον ψήφους.

Δείτε live την εξέλιξη της καταμέτρησης στην Τζόρτζια

Στη Νεβάδα, με καταμετρημένο το 87% ο Μπάιντεν προηγείται με διαφορά περίπου 21.000 ψήφους. Αυτή είναι άλλη μία Πολιτεία που αν καταλήξει στον Δημοκρατικό υποψήφιοι, θα του δώσει έξι εκλέκτορες. Η καταμέτρηση στην πολιτεία αυτή, όμως, προχωρά πολύ αργά και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 12 Νοεμβρίου.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr