Home ΚΟΣΜΟΣ Πολιτική κρίση στην Βρετανία: Απειλούν με καταψήφιση του lockdown 80 βουλευτές των «Τόρις»

Πολιτική κρίση στην Βρετανία: Απειλούν με καταψήφιση του lockdown 80 βουλευτές των «Τόρις»

by _
0 comment 131 views

Πολιτική κρίση στην Βρετανία: Απειλούν με καταψήφιση του lockdown 80 βουλευτές των «Τόρις»


Πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στην Βρετανία καθώς μέχρι και 80 βουλευτές της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον απείλησαν ότι θα καταψηφίσουν την Τετάρτη το lockdown που θα επιβληθεί στην χώρα.

Οι βουλευτές είναι οργισμένοι από την πολιτική μεταμόρφωση του Μπόρις Τζόνσον σε ότι αφορά την πολιτική που ακολουθάει για την πανδημία του κορωνοϊου.

Να σημειώσουμε πως οι «Τόρις» έχουν στην Βουλή πλειοψηφία 365 έδρες και η απαιτούμενη πλειοψηφία που απαιτείται να έχει ένα κόμμα στο αγγλικό κοινοβούλιο είναι 326 έδρες.

Συνεπώς οι 80 βουλευτές αποτελούν «πονοκέφαλο» για τον Μπόρις Τζόνσον.

Ο Συντηρητικός ηγέτης αναμένεται να πει ότι «μοντέλα των επιστημόνων μας υποδεικνύουν ότι αν δε δράσουμε τώρα, θα μπορούσαμε να δούμε θανάτους το χειμώνα που θα είναι διπλάσιοι ή και περισσότεροι σε σύγκριση με του πρώτου κύματος».

Παρόλα αυτά, η αναγγελία του lockdown έχει εξοργίσει δεκάδες βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θεωρούσαν υπερβολικά ακόμα και τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται. Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, έως και 80 βουλευτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με το lockdown με ορισμένους να απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

Ο κ. Τζόνσον θα πει ότι στο τέλος των τεσσάρων εβδομάδων διάρκειας του lockdown στις 2 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση θέλει να επαναφέρει το σύστημα των τριών βαθμίδων περιορισμών ανάλογα με την επιδημιολογικη εικόνα ανά περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο! 

Η φράση αυτή αποσκοπεί στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των βουλευτών του μετά από τη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας Μάικλ Γκόουβ την Κυριακή ότι το lockdown θα παραταθεί αν κριθεί αναγκαίο.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr