Home Greek News Οι ΗΠΑ θέλουν “ενιαία” Κύπρο: “Μετωπική σύγκρουση” με τη “Γαλάζια πατρίδα”

Οι ΗΠΑ θέλουν “ενιαία” Κύπρο: “Μετωπική σύγκρουση” με τη “Γαλάζια πατρίδα”

by _
0 comment 211 views

Ελληνοτουρκικά 
 Ενημερώθηκε στις: 

Οι ΗΠΑ θέλουν “ενιαία” Κύπρο: “Μετωπική σύγκρουση” με τη “Γαλάζια πατρίδα”


Το σχέδιο των ΗΠΑ, για επανασχεδιασμό του καθεστώτος της Κύπρου με την δημιουργία ενιαίους κράτους και  παράλληλη αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας αμερικανικών δυνάμεων, στηλιτεύει Τούρκος σύμβουλος.

Ο Τούρκος σύμβουλος και Καθηγητής Δρ. Ata Atun αξιολόγησε τις πιθανές επιπτώσεις των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα, τα οποία έχουν πλέον σοβαρό αντίκτυπο στην Ανατολική Μεσόγειο και στο σχέδιο Γαλάζια πατρίδα της Άγκυρας.

Ο ίδιος ανέφερε τους επτά στόχους των ΗΠΑ για την Κύπρο, οι οποίοι προκαλούν συναγερμό στην Τουρκία:

• Οι προεδρικές εκλογές στα κατεχόμενα με την εκλογή Τατάρ, αποτελούν μια προσπάθεια καταστροφής των σχεδίων αυτών από  την Άγκυρας για το νησί.

• Οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι που συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις θα πιεστούν για ένα σχέδιο “αναγκαστικής” ενοποίησης το οποίο θα γίνει αποδεκτό και θα υπογραφεί στο μέλλον.

• Θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο Κυπριακό κράτος που θα ανήκει ολοκληρωτικά στην ΕΕ αντί της σημερινής  «Κυπριακής Δημοκρατίας».

• Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του ενιαίου Κυπριακού κράτους, η οποία καλύπτει μια τεράστια περιοχή στην Ανατολική Μεσόγειο, θα δηλωθεί και θα καταχωρηθεί στον ΟΗΕ.

• Μέρος αυτής της αποδεκτής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα ανήκει άμεσα στην Ελλάδα και το νέο Κυπριακό Κράτος, και όλα έμμεσα στην ΕΕ.

• Η Τουρκία θα διακόψει κάθε είδους οικονομική και στρατιωτική παρέμβαση, και τα τουρκικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από το νησί (όπως και τα ελληνικά).

• Η Ελλάδα και το νέο Κυπριακό κράτος θα έχουν μια μεγάλη πηγή πλούτου.

Ο Atun τόνισε ότι: «η εκλογή του Ersin Tatar, μετά τις εκλογές την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και το δυτικό σχέδιο έρχονται σε πλήρη αντίθεση σε μία πάλη μέχρι τέλους”.

Τουρκία και κατεχόμενα δεν θα κυριαρχούν πλέον στην Ανατολική Μεσόγειο. Έτσι τα σύνορα της περιβόητης Γαλάζιας Πατρίδας στην Ανατολική Μεσόγειο θα ακυρωθούν και θα αλλάξουν όλες οι συμμαχίες στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με άρθρο μας, (με το οποίο επιβεβαιωνόμαστε),“το  ζήτημα της Κύπρου έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα, αφού οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν μεγαλόπνοα σχέδια για την δημιουργία μιας τεράστιας στρατιωτικής βάσης, τα οποία αναφέρουν αποχώρηση εποίκων, των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και των ελληνικών.    

Η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, είχε αναφέρει  ότι “η Κύπρος η οποία  αποτελούσε τουρκικό έδαφος για πολλά χρόνια  αντιμετωπίζει ένα τρομερό σχέδιο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ανατρέπει τα πάντα στην κυριολεξία.

Οι ΗΠΑ από τη μία πλευρά θέλουν να μειωθεί συστηματικά ο τουρκικός πληθυσμός στο νησί και από την άλλη πλευρά έχουν σχέδια για επέκταση του εδάφους των Ελλήνων.

Ο απώτερος στόχος των ΗΠΑ, είναι ο επανασχεδιασμός της περιοχής, με την  δημιουργία στρατιωτικών βάσεων τόσο στα Κατεχόμενα, όσο και στην Ελληνοκυπριακή πλευρά”.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες που ανήκουν στον αμυντικό άξονά τους, θέλουν να αποκτήσουν στρατηγικό έλεγχο στα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή της Κύπρου και αυτό αλλάζει όλες τις ισορροπίες.
Το ζήτημα της μεγαλονήσου υπό το πρίσμα της υπάρξεως τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Την ίδια στιγμή Αμερικανοί επιτελείς με σχέδια τους θεωρούν λογικά αυτήν την κρίσιμη περίοδο την μεγαλόνησο, ως την καλύτερη και πιο σημαντική για αυτούς στρατιωτική βάση της Μεσογείου, στην οποία το ΝΑΤΟ πρέπει να έχει ισχυρότατη παρουσία λόγω ρωσικής παρουσίας στην περιοχή.

Εδώ είναι και το κομβικό σημείο στην όλη υπόθεση, αφού η παρουσία δυνάμεων της συμμαχίας και τα συμφέροντα των ΗΠΑ, προσκρούουν στο σχέδιο της Γαλάζιας πατρίδας του Ερντογάν.

Αυτά τα τεράστια γεωστρατηγικά και ενεργειακά συμφέροντα της Ουάσιγκτον, είναι όντως ικανά να αναμοχλεύσουν ξανά το κυπριακό ζήτημα, και δημιουργήσουν σε ένα ένα εύλογο διάστημα ( με πολλές εξελίξεις)  ένα ενιαίο κράτος χωρίς όμως εγγυήτριες δυνάμεις.

Αν αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από το νησί, τότε θα ανοίξει  ο δρόμος για κάθε λύση για την πολύπαθη Κύπρο, αφού ήδη οι χιλιάδες Τουρκοκύπριοι δεν επιθυμούν τα σχέδια του Τούρκου προέδρου, και των συμβούλων του, που θέλουν να κάνουν την περιοχή μια  “ισλαμική δημοκρατία”, τόσο απλά.

Η συγκυρία για τον ελληνισμό ενδεχομένως, να αποδειχθεί πραγματικά τρομερή, αφού οι ΗΠΑ αλλάζουν προσανατολισμό στην Α. Μεσόγειο στην πορεία σύγκρουσης τους με την Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες αποκτούν ερείσματα στην θάλασσα αυτή απειλώντας τα δυτικά συμφέροντα.

pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6970643_oi-ipa-theloyn-eniaia-kypro-metopiki-sygkroysi-me-ti-galazia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr